Ухвала
від 02.01.2019 по справі 392/1186/17
КРОПИВНИЦЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

У Х В А Л А

02 січня 2019 року м. Кропивницький

справа № 392/1186/17

провадження № 22-ц/4809/65/19

Кропивницький апеляційний суд у складі судді судової палати у цивільних справах Карпенка О.Л. розглянувши матеріали апеляційної скарги ОСОБА_2 на рішення Маловисківського районного суду Кіровоградської області від 3 липня 2018 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю Авангард , Маловисківської міської ради Маловисківського району Кіровоградської області, треті особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - Реєстраційна служба Маловисківського районного управління юстиції Кіровоградської області, Маловисківське районне управління юстиції Кіровоградської області, фермерське господарство Возний Ігор Васильович про визнання недійсним договору оренди землі та усунення перешкод в користуванні та розпорядженні земельною ділянкою,

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Маловисківського районного суду Кіровоградської області від 3 липня 2018 року у задоволенні позову ОСОБА_2 до Товариства з обмеженою відповідальністю Авангард , Маловисківської міської ради Маловисківського району Кіровоградської області, треті особи на стороні відповідача, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору - Реєстраційна служба Маловисківського районного управління юстиції Кіровоградської області, Маловисківське районне управління юстиції Кіровоградської області, фермерське господарство Возний Ігор Васильович про визнання недійсним договору оренди землі та усунення перешкод в користуванні та розпорядженні земельною ділянкою - відмовлено.

Не погоджуючись з зазначеним рішенням ОСОБА_2 оскаржила його в апеляційному порядку.

В апеляційній скарзі також ставиться питання про поновлення строку на апеляційне оскарження.

В обґрунтування заявленого клопотання зазначено, що повне рішення суду було отримано лише 3 серпня 2018 року. У зв'язку з вказаним та на підставі ч. 2 ст. 354 ЦПК України позивачем ставиться питання про поновлення строку на апеляційне оскарження.

Відповідно до положень частини 3 статті 3 ЦПК України провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.

За приписами ч. 2 ст. 354 ЦПК України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 127 ЦПК України в редакції Закону № 2147-VIІІ суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

З урахуванням зазначеного та положень п. 8 ч. 3 ст. 129 Конституції України про те, що однією із основних засад судочинства є забезпечення апеляційного оскарження рішення (ухвали) суду, строк на апеляційне оскарження рішення суду підлягає поновленню.

Форма та зміст апеляційної скарги відповідають вимогамвстановлених ст. 356 ЦПК України, в редакції ЗУ № 2147-VIІІ.

Судовий збір сплачений в повному обсязі та на належний рахунок.

Керуючись ст. ст. 354, 356, 359, 361 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Поновити ОСОБА_2 строк на апеляційне оскарження рішення Маловисківського районного суду Кіровоградської області від 3 липня 2018 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою ОСОБА_2 на рішення Маловисківського районного суду Кіровоградської області від 3 липня 2018 року.

Направити ОСОБА_2 копію ухвали про відкриття апеляційного провадження у справі.

Направити Товариству з обмеженою відповідальністю Авангард , Маловисківській міській раді Маловисківського району Кіровоградської області, Реєстраційній службі Маловисківського районного управління юстиції Кіровоградської області, Маловисківському районному управлінню юстиції Кіровоградської області, фермерському господарству Возний Ігор Васильович копію ухвали про відкриття апеляційного провадження у справі та копію апеляційної скарги з додатками, та роз'яснити, що відповідно до ст. 360 ЦПК України він має право подати до Кропивницького апеляційного суду відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі до 16 січня 2019 року з доказами надсилання (надання) копії цього відзиву, та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту її підписання і оскарженню не підлягає.

Суддя Кропивницького

апеляційного суду О.Л. Карпенко

СудКропивницький апеляційний суд
Дата ухвалення рішення02.01.2019
Оприлюднено04.01.2019
Номер документу79003372
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —392/1186/17

Постанова від 30.09.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Антоненко Наталія Олександрівна

Ухвала від 17.05.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Антоненко Наталія Олександрівна

Постанова від 21.03.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Карпенко О. Л.

Постанова від 21.03.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Карпенко О. Л.

Ухвала від 25.02.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Карпенко О. Л.

Ухвала від 21.01.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Карпенко О. Л.

Ухвала від 02.01.2019

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Карпенко О. Л.

Ухвала від 24.10.2018

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Березій Ю. А.

Ухвала від 27.09.2018

Цивільне

Апеляційний суд Кіровоградської області

Головань А. М.

Рішення від 03.07.2018

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Березій Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні