Ухвала
від 04.01.2019 по справі 426/24431/18
СВАТІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 426/24431/18

УХВАЛА

іменем України

04 січня 2019 року м.Сватове

Суддя Сватівського місцевого районного суду Луганської області Половинка В.О., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (Луганська область, Сватівський район, с. Коржове, вул. Садова, б.10 ), ОСОБА_2 (Харківська область, Лозівський район, с. Нова-Іванівка, вул. Степова, б.4) представник позивача ОСОБА_2 - ОСОБА_1 (Луганська область, Сватівський район, с.Коржове, вул. Садова, б.10) до Петрівської сільської ради Сватівського району Луганської області ( Луганська область, Сватівський район, с. Коржове, пл. Злагоди, 4) про встановлення факту родинних відносин, факту належності правовстановлюючого документа та про визнання права постійного користування землею в порядку спадкування за законом, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Головне управління Держгеокадастру у Луганській області (Луганська область, м. Сєвєродонецьк, пр-т Центральний, 17 корп. 2) Сватівська районна державна адміністрація Луганської області (Луганська область, м. Сватове, пл. Злагоди, 25)

встановив:

Позивачі ОСОБА_1 та ОСОБА_2 звернулася до Сватівського районного суду Луганської області з позовом до Петрівської сільської ради Сватівського району Луганської області про встановлення факту родинних відносин, факту належності правовстановлюючого документа та про визнання права постійного користування землею в порядку спадкування за закономпро встановлення додаткового строку для прийняття спадщини .

Позовна заява відповідає вимогам ст. ст.175-177 ЦПК України, віднесена до предметної, суб'єктної, інстанційної та територіальної юрисдикції суду.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення, відмови у відкритті провадження відсутні.

Вказана справа не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження відповідно до ч. 4 ст.274 ЦПК України і її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження. Тому справу слід прийняти до провадження, з метою виконання вимог передбачених ч. 1 ст. 189 ЦПК України розпочати підготовче провадження та призначити підготовче засідання у справі.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст.19, 187, 260, 261 ЦПК України, суд

постановив:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження за позовною заявою ОСОБА_1, ОСОБА_2, представник позивача ОСОБА_2 - ОСОБА_1 до Петрівської сільської ради Сватівського району Луганської області про встановлення факту родинних відносин, факту належності правовстановлюючого документа та про визнання права постійного користування землею в порядку спадкування за законом, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Головне управління Держгеокадастру у Луганській області Сватівська районна державна адміністрація Луганської області.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Підготовче засідання призначити на 11 лютого 2019 року о 10 год. 00 хв. у приміщенні Сватівського районного суду Луганської області за адресою: м. Сватове пл.. 50-річчя Перемоги 34 під головуванням судді Половинки В.О.

Встановити строк відповідачу для надіслання (надання) до суду відзиву на позовну заяву і всіх доказів, які можливо доставити до суду, що підтверджують заперечення проти позову, - протягом п'ятнадцяти днів з дня одержання копії цієї ухвали.

Зобов'язати відповідача одночасно із надісланням (наданням) відзиву до суду надіслати (надати) копії такого відзиву та доданих до нього документів позивачу.

Роз'яснити відповідачу, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Відповідачі також мають право подати зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Установити третім особам строк для подання пояснення на позовну заяву - не пізніше десяти днів з дня вручення їй копії позовної заяви з додатками. Пояснення подається на підставі ст. 181 ЦПК України.

Роз'яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду виключно у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресою http://sv.lg.court.gov.ua.

Суддя Сватівського

районного суду ОСОБА_3

СудСватівський районний суд Луганської області
Дата ухвалення рішення04.01.2019
Оприлюднено06.01.2019
Номер документу79021566
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —426/24431/18

Постанова від 31.07.2019

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Яресько А. В.

Постанова від 31.07.2019

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Яресько А. В.

Ухвала від 24.05.2019

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Яресько А. В.

Ухвала від 16.05.2019

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Яресько А. В.

Ухвала від 26.04.2019

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Яресько А. В.

Рішення від 11.03.2019

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Половинка В. О.

Рішення від 11.03.2019

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Половинка В. О.

Ухвала від 11.02.2019

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Половинка В. О.

Ухвала від 04.01.2019

Цивільне

Сватівський районний суд Луганської області

Половинка В. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні