Ухвала
від 14.01.2019 по справі 404/320/19
КІРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КІРОВОГРАДА

Справа № 404/320/19

Номер провадження 1-кс/404/164/19

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 січня 2019 року м. Кропивницький

Слідчий суддя Кіровського районного суду м. Кіровограда ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого СВ Кропивницького ВП ГУНП в Кіровоградській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , погодженого з прокурором Кіровоградської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів у кримінальному провадженні № 42018121010000182 від 20.12.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернулась з вище вказаним клопотання, відповідно до якого просила:

- з метою одержання доказів, які самі по собі та у сукупності з іншими наявними у матеріалах кримінального провадження № 42018121010000182 від 20.12.2018 року документами мають суттєве значення для з`ясування обставин кримінального правопорушення та встановлення осіб, які його вчинили, а також для проведення судової почеркознавчої, судової будівельно-технічної та судової економічної експертиз, задовольнити клопотання і винести ухвалу про надання дозволу слідчому СВ Кропивницького ВП ГУНП в Кіровоградській області лейтенанту поліції ОСОБА_3 , або за дорученням відповідному оперативному підрозділу,на тимчасовий доступ та вилучення (виїмку) усіх без виключення оригіналів документів по укладеному договору підряду від 09.08.2017 №694 на виконання робіт з капітального ремонту дороги по пров. Маріупольському (від вул. 40-річчя Перемоги до вул. Квіткової) по вул. Квітковій ( від пров. Маріупольського до вул. Микитенка), які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична та фактична адреса: АДРЕСА_1 , а саме:

- договору підряду від 09.08.2017 №694 на виконання робіт з капітального ремонту дороги по пров. Маріупольському (від вул. 40-річчя Перемоги до вул. Квіткової) по вул. Квітковій ( від пров. Маріупольського до вул. Микитенка), з усіма наявними додатками та укладеними додатковими угодами;

- договори про залучення субпідрядних організацій;

- проектно-кошторисну документацію щодо виконання робіт по вказаному договору;

- акти приймання виконаних будівельних робіт (форми КБ-2в), документи щодо проведених розрахунків, платіжні доручення (щодо виконання робіт по вказаному договору);

- календарний план (графік) виконання робіт (щодо виконання робіт по вказаному договору);

- довідки про вартість виконаних робіт форми КБ-3 (щодо виконання робіт по вказаному договору);

- підсумкові відомості ресурсів (щодо виконання робіт по вказаному договору);

- договори (розпорядження, накази тощо) про здійснення технічного, авторського нагляду, акти виконання робіт, платіжні доручення (при виконанні робіт по вказаному договору);

- договори на експертизу проектно-кошторисної документації, акт виконаних робіт на проведення експертизи, платіжні доручення, експертний висновок (щодо виконання робіт по вказаному договору).

- акт виконаних робіт за серпень 2018 по об`єкту виконання робіт з капітального ремонту дороги по пров. Маріупольському (від вул. 40-річчя Перемоги до вул. Квіткової) по вул. Квітковій ( від пров. Маріупольського до вул. Микитенка), довідку про вартість виконаних робіт за серпень 2018 та підсумкову відомості ресурсів;

- договори на виконання робіт по відшкодуванню завищеної вартості виконання робіт, додаткові угоди, відповідну проектно-кошторисну документацію щодо виконання робіт по відшкодуванню.

На обґрунтування клопотання слідчий зазначила, що у провадженні СВ Кропивницького ВП ГУНП в Кіровоградській області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42018121010000182 від 20.12.2018 року за фактом привласнення грошових коштів місцевого бюджету на загальну суму 142 тис. грн. службовими особами ПП « ОСОБА_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), що виділені на виконання робіт з капітального ремонту дороги по пров. Маріупольському (від вул. 40-річчя Перемоги до вул. Квіткової) по вул. Квітковій ( від пров. Маріупольського до вул. Микитенка) відповідного до договору підряду № 694 від 09.08.2017 року, шляхом завищення обсягів виконаних робіт по улаштуванню нижнього шару асфальтобетонного покриття на 541 м2, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 та ПП « ОСОБА_5 » було укладено договір підряду від 09.08.2017 року № 694 на виконання робіт з капітального ремонту дороги по пров. Маріупольському (від вул. 40-річчя Перемоги до вул. Квіткової) по вул. Квітковій ( від пров. Маріупольського до вул. Микитенка). Загальна вартість робіт по договору становить 2800002,00 грн.

За результатом проведеної ІНФОРМАЦІЯ_2 ревізії фінансово-господарської діяльності ІНФОРМАЦІЯ_1 за період з 01.04.2016 року по 31.05.2018 рік, відповідно до акту № 06-20/3 від 26.09.2018 року, проведеними контрольними обмірами фактично виконаних робіт, встановлено, що службовими особами ПП « ОСОБА_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) привласнено грошові кошти місцевого бюджету на загальну суму 142 тис. грн., що виділені на виконання робіт з капітального ремонту дороги по пров. Маріупольському (від вул. 40-річчя Перемоги до вул. Квіткової) по вул. Квітковій ( від пров. Маріупольського до вул. Микитенка) відповідного до договору підряду № 694 від 09.08.2017, шляхом завищення обсягів виконаних робіт по улаштуванню нижнього шару асфальтобетонного покриття на 541 м2 (у Актах Форми № Кб-2в 3432 м2, а фактично 2891 м2), які включені до акту виконаних робіт за грудень 2017 року на суму 12516884,10 грн.

Таким чином, встановлено, що службовими особами ПП « ОСОБА_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) до акту виконаних робіт за грудень 2017 року на суму 12516884,10 грн. включено дані щодо завищення обсягів фактично виконаних робіт по улаштуванню нижнього шару асфальтобетонного покриття на 541 м2 з метою заволодіння грошовими коштами, виділеними на проведення робіт з капітального ремонту вказаної дороги.

Разом з цим, в ході проведення ревізії ПП « ОСОБА_5 » здійснено відшкодування завищеної вартості виконання робіт шляхом виконання додаткових робіт, згідно акту прийняття виконаних робіт за серпень 2018 по об`єкту виконання робіт з капітального ремонту дороги по пров. Маріупольському (від вул. 40-річчя Перемоги до вул. Квіткової) по вул. Квітковій ( від пров. Маріупольського до вул. Микитенка).

З метою виконання завдань кримінального провадження (ст. 2 КПК України), що полягає у захисті суспільства та держави від кримінальних правопорушень, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до оригіналів документів, що полягає у можливості їх вилучення, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична та фактична адреса: АДРЕСА_1 .

За правилами ч. 2 ст. 163 КПК України, виклик володільця документів не проводився, оскільки існує реальна загроза зміни або знищення документів.

До початку судового розгляду прокурор подав письмову заяву, що підтримує клопотання в повному обсягу, просить його задовольнити, а також провести судовий розгляд без його участі.

Таким чином, відповідно до ч. 4ст. 107 КПК України, фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

У відповідності до ч. 2 ст. 91 КПК України доказування полягає у збиранні, перевірці та оцінці доказів з метою встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, зокрема і подія кримінального правопорушення (час, місце, спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення). При цьому, положеннями ст. 92 КПК України регламентовано, що обов`язок доказування обставин, передбачених ст. 91 цього Кодексу покладається на слідчого, прокурора та, в установлених цим Кодексом випадках, - на потерпілого.

Тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку) ч. 1 ст. 159 КПК України.

Матеріали клопотання містять достатні дані про здійснення досудового розслідування зазначеного вище злочину, а також дані про те, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у цьому кримінальному провадженні.

Відповідно до положень ст. 9 КПК України слідчий зобов`язаний всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження, виявити як ті обставини, що викривають, так і ті, що виправдовують підозрюваного, обвинуваченого, надати їм належну правову оцінку та забезпечити прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень.

Враховуючи вищевикладене, слідчий суддя вважає, що матеріали клопотання містять достатні дані щодо необхідності надання тимчасового доступу до вищевказанихдокументів,що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична та фактична адреса: АДРЕСА_1 .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.132, 160, 163-165, 166, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів - задовольнити.

Надати слідчому СВ Кропивницького ВП ГУНП в Кіровоградській області лейтенанту поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ до оригіналів: договору підряду від 09.08.2017 року № 694 на виконання робіт з капітального ремонту дороги по пров. Маріупольському (від вул. 40-річчя Перемоги до вул. Квіткової) по вул. Квітковій ( від пров. Маріупольського до вул. Микитенка), з усіма наявними додатками та укладеними додатковими угодами; договори про залучення субпідрядних організацій; проектно-кошторисну документацію щодо виконання робіт по вказаному договору; акти приймання виконаних будівельних робіт (форми КБ-2в), документи щодо проведених розрахунків, платіжні доручення (щодо виконання робіт по вказаному договору); календарний план (графік) виконання робіт (щодо виконання робіт по вказаному договору); довідки про вартість виконаних робіт форми КБ-3 (щодо виконання робіт по вказаному договору); підсумкові відомості ресурсів (щодо виконання робіт по вказаному договору); договори (розпорядження, накази тощо) про здійснення технічного, авторського нагляду, акти виконання робіт, платіжні доручення (при виконанні робіт по вказаному договору); договори на експертизу проектно-кошторисної документації, акт виконаних робіт на проведення експертизи, платіжні доручення, експертний висновок (щодо виконання робіт по вказаному договору); акт виконаних робіт за серпень 2018 по об`єкту виконання робіт з капітального ремонту дороги по пров. Маріупольському (від вул. 40-річчя Перемоги до вул. Квіткової) по вул. Квітковій (від пров. Маріупольського до вул. Микитенка), довідку про вартість виконаних робіт за серпень 2018 та підсумкову відомості ресурсів; договори на виконання робіт по відшкодуванню завищеної вартості виконання робіт, додаткові угоди, відповідну проектно-кошторисну документацію щодо виконання робіт по відшкодуванню, які знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_1 ,ЄДРПОУ НОМЕР_1 ,юридична тафактична адреса: АДРЕСА_1 , з можливістю їх вилучення.

Строк дії ухвали визначити до 14.02.2019 року.

Роз`яснити, що відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухва ла оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровського

районного суду

м.Кіровограда ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення14.01.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79148277
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —404/320/19

Ухвала від 18.06.2021

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Завгородній Є. В.

Ухвала від 02.06.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 02.06.2020

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 23.09.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 20.06.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 20.06.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 27.05.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 07.02.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 22.01.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

Ухвала від 14.01.2019

Кримінальне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Галаган О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні