Постанова
від 15.01.2019 по справі 277/1364/18
ЄМІЛЬЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 277/1364/18

УХВАЛА

15.01.2019 року смт. Ємільчине

Слідчий суддя Ємільчинського районного суду ОСОБА_1

при секретарі с/з ОСОБА_2

розглянувши в смт Ємільчине клопотання заступника керівника Новоград-Волинської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів за матеріалами досудового розслідування, внесеними до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016060160000255 від 02.08.2016 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.191, ч.1 ст.367 КК України,

ВСТАНОВИВ:

04.01.2019 року до суду надійшло клопотання заступника керівника Новоград-Волинської місцевої прокуратури ОСОБА_3 за матеріалами досудового розслідування, внесеними до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12016060160000255 від 02.08.2016 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.191, ч.1 ст.367 КК України, в якому просить надати йому або за його дорученням уповноваженій особі дозвіл на проведення тимчасового доступу до оригіналів документів, які знаходяться в офісі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_1 , з подальшим їх вилученням, зокрема,

- договорів на поставку (закупівлю) лісо продукції протягом 2014-2016 років, з додатками до них, укладених між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 »;

- накладних на відпуск лісо продукції згідно умов укладених договорів;

- товарно-транспортних накладних (шляхівок) на перевезення лісо продукції на виконання умов укладених договорів;

- актів приймання-передачі послуг з перевезення лісо продукції;

- банківських документів платіжних доручень, прибуткових касових ордерів про проведення оплати за отриману лісо продукцію.

В обгрунтування клопотання заступник керівника Новоград-Волинської місцевої прокуратури посилається на те, що посадові особи ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » протягом 2014-2015 років, допустили незаконну порубку лісу в 1-10 кварталах лісових насаджень, належних дослідному господарству, чим спричинили істотну шкоду навколишньому природньому середовищу.

У ході досудового розслідування в бухгалтерії сільгосппідприємства вилучено документи щодо господарської діяльності з контрагентами по продажу сільгосппродукції, проведення лісорубних робіт в насадженнях, лісові квитки, перелікові відомості, а також документи щодо руху коштів та розрахунки з постачальниками за лісо продукцію та придбані товари.

Опрацюванням документів, вилучених на підприємстві, встановлено, що згідно виписки руху коштів по рахунку протягом 2015 року в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » проводились оплати за лісо продукцію ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (рахунок Житомир РУ ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »).

За результатами проведеної ревізії фінансово-господарської діяльності сільгосппідприємства встановлено, що за ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » рахується заборгованість в сумі 34421,56грн. Крім того, встановлено факти реалізації в тому числі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по укладеним договорам щодо реалізації лісо продукції необробленої деревини за цінами, нижчими від тих, що склалися на останньому аукціоні, внаслідок чого сільгосппідприємству спричинено збиток в сумі 360976,39 грн.

Прокурор зазначив, що з метою повноти та всебічності досудового розслідування, підтвердження фактів проведених господарських операцій та визначення суми завданих збитків, необхідністю проведення можливих експертиз, доцільно вилучити оригінали документів у одержувача лісо продукції ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », зокрема, договорів на поставку (закупівлю) лісопродукції, з додатками до них, накладні на відпуск, товарно-транспортні накладні на перевезення лісо продукції, документи про проведення оплати за отриману лісопродукцію. Вказані документи містять інформацію, що має значення для встановлення істини у кримінальному провадженні та знаходяться в офісі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Прокурор підтримав заявлене клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, про що надав суду заяву, просив розглянути справу у його відсутності.

Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не прибув, хоча про час та місце розгляду справи повідомлявся належним чином, причини неявки суду не повідомив.

Відповідно до ч.4 ст.163 КПК України неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або не повідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Згідно ч.4 ст.107 КПК України у разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Слідчий суддя, дослідивши клопотання та додані до нього документи, вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно витягу з ЄРДР слідує, що 02.08.2016 року зареєстровано кримінальне провадження за №12016060160000255 про те, що посадові особи ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » шляхом зловживання службовим становищем, а також через несумлінне ставлення до роботи вчинили кримінальні правопорушення, передбачені ч.1 ст.191, ч.1 ст.367 КК України.

У відповідності до ч.1 ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до чч. 5, 6 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали справи, вважає, що прокурором доведено, що документи перебувають або можуть перебувати у володінні юридичної особи - ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та з метою повного, всебічного, об`єктивного дослідження обставин у кримінальному провадженні, встановлення фактичних даних, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів, що знаходяться у володінні юридичної особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », і що клопотання підлягає задоволенню.

Одержати зазначені документи іншими способами не можливо.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 107, 159, 160, 162, 163, 164, 165, 166 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання заступника керівника Новоград-Волинської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей і документів - задовольнити.

Надати заступнику керівника Новоград-Волинської місцевої прокуратури ОСОБА_3 або за його дорученням уповноваженій особі дозвіл на проведення тимчасового доступу до оригіналів документів, які знаходяться в офісі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », за адресою: АДРЕСА_1 , з подальшим їх вилученням, зокрема,

- договорів на поставку (закупівлю) лісопродукції протягом 2014-2016 років, з додатками до них, укладених між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 »;

- накладних на відпуск лісопродукції згідно умов укладених договорів;

- товарно-транспортних накладних (шляхівок) на перевезення лісопродукції на виконання умов укладених договорів;

- актів приймання-передачі послуг з перевезення лісопродукції;

- банківських документів платіжних доручень, прибуткових касових ордерів про проведення оплати за отриману лісопродукцію.

Строк дії ухвали один місяць з дня її проголошення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя /підпис/

Копія вірна:

С Суддя : ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.01.2019
Оприлюднено14.02.2023
Номер документу79165762
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —277/1364/18

Постанова від 30.07.2019

Кримінальне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Гресько В. А.

Постанова від 14.03.2019

Кримінальне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Гресько В. А.

Постанова від 12.03.2019

Кримінальне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Гресько В. А.

Постанова від 15.01.2019

Кримінальне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Гресько В. А.

Ухвала від 11.01.2019

Кримінальне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Гресько В. А.

Постанова від 08.01.2019

Кримінальне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Гресько В. А.

Постанова від 04.01.2019

Кримінальне

Ємільчинський районний суд Житомирської області

Гресько В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні