Ухвала
від 14.01.2019 по справі 761/11609/16-ц
КАСАЦІЙНИЙ ЦИВІЛЬНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

УХВАЛА

14 січня 2019 року

м. Київ

справа №761/11609/16-ц

провадження №61-31909св18

Верховний Суд у складі постійної колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду:

ОлійникА. С. (суддя-доповідач), Кузнєцова В. О., Усика Г. І.,

учасники справи:

позивач - ОСОБА_4,

відповідачі: Приватне підприємство Шериф-Безпека та охорона , Головне управління Держпраці у Київській області,

розглянув у порядку письмового провадження заяву судді Усика Г. І. про самовідвід у справі за позовом ОСОБА_4 до Приватного підприємства Шериф-Безпека та охорона , Головного управління Держпраці у Київській області про визнання дій протиправними, зобов'язання вчинити дії, стягнення заробітної плати та відшкодування моральної шкоди,

ВСТАНОВИВ:

У березні 2016 року ОСОБА_4 звернувся до суду з позовом до Приватного підприємства Шериф-Безпека та охорона (далі - ПП Шериф-безпека та охорона ), Головного управління Держпраці у Київській області про визнання дій протиправними, зобов'язання вчинити дії, стягнення заробітної плати та відшкодування моральної шкоди .

Позов обґрунтовано тим, що позивач прийнятий на роботу охоронником супроводу інкасації у ПП Шериф-безпека та охорона , 03 листопада 2015 року у місті Києві по вулиці Фрунзе сталася дорожньо-транспортна пригода за участю автомобіля, власником якого є Приватне акціонерне товариство АТ Експрес Банк . У салоні цього автомобіля знаходився позивач, який здійснював охорону супроводу інкасації. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди позивач отримав травми. ПП Шериф-безпека та охорона відмовився складати акти про проведення розслідування нещасного випадку за формою Н-5, а також акта про нещасний випадок за формою Н-1 та не оплатив позивачу дні тимчасової непрацездатності.

Рішенням Шевченківського районного суду м. Києва від 15 березня 2017 року у складі судді Рибака М. А. позов ОСОБА_4 задоволено.

Рішенням Апеляційного суду міста Києва від 12 вересня 2017 року у складі колегії суддів: Борисової О. В., Пікуль А. А., Усика Г. І. рішення суду першої інстанції скасовано, ухвалено нове, про відмову в позові.

Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від 06 жовтня 2017 року відкрито касаційне провадження в указаній цивільній справі.

29 травня 2018 року вказану справу разом із матеріалами касаційного провадження передано до Верховного Суду.

Відповідно до вимог статті 33 ЦПК України автоматизованою системою розподілу справ визначено колегію суддів: Олійник А. С. (суддя-доповідач), Кузнєцов В. О., Усик Г. І., для розгляду вказаної цивільної справи.

14 січня 2019 року суддею Усиком Г. І. заявлено самовідвід у вказаній справі з підстав, визначених частиною другою статті 36 ЦПК України, та частиною третьою статті 37 ЦПК України, оскільки він брав участь у вирішенні справи в суді апеляційної інстанції.

Заява Усика Г. І. про самовідвід підлягає задоволенню з огляду на таке.

Відповідно до частини другої статті 36 ЦПК України суддя підлягає відводу (самовідводу) також за наявності обставин, встановлених статтею 37 ЦПК України.

Згідно з частиною третьою статті 37 ЦПК України суддя, який брав участь у вирішенні справи в суді апеляційної інстанції, не може брати участі у розгляді цієї самої справи в судах касаційної або першої інстанції, а також у новому розгляді справи після скасування ухвали чи рішення суду апеляційної інстанції.

Враховуючи те, що суддя Усик Г. І. брав участь у розгляді справи за позовом ОСОБА_4 до ПП Шериф-Безпека та охорона , Головного управління Держпраці у Київській області про визнання дій протиправними, зобов'язання вчинити дії, стягнення заробітної плати та відшкодування моральної шкоди 12 вересня 2017 року в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ Апеляційного суду міста Києва, він не може брати участь у розгляді цієї справи у Верховному Суді з підстав, визначених частиною другою статті 36 ЦПК України, частиною третьою статті 37 ЦПК України з урахуванням підпункту 1 пункту 1 розділу XIII Перехідні положення ЦПК України , у редакції Закону України № 2147- VIII від 3 жовтня 2017 року Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів .

Керуючись статтями 36, 37, 39, 40 ЦПК України, Верховний Суд у складі постійної колегії суддів Першої судової палати Касаційного цивільного суду,

УХВАЛИВ:

Заяву судді Усика Г. І. про самовідвід у цивільній справі за позовом ОСОБА_4 до Приватного підприємства Шериф-Безпека та охорона , Головного управління Держпраці у Київській області про визнання дій протиправними, зобов'язання вчинити дії, стягнення заробітної плати та відшкодування моральної шкоди задовольнити.

Відвести суддю Усика Г. І. у справі за позовом ОСОБА_4 до Приватного підприємства Шериф-Безпека та охорона , Головне управління Держпраці у Київській області про визнання дій протиправними, зобов'язання вчинити дії, стягнення заробітної плати та відшкодування моральної шкоди.

Справу передати на автоматизований розподіл.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді: А. С. Олійник

В. О. Кузнєцов Г.І. Усик

СудКасаційний цивільний суд Верховного Суду
Дата ухвалення рішення14.01.2019
Оприлюднено16.01.2019
Номер документу79173577
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —761/11609/16-ц

Ухвала від 14.05.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Саліхов Віталій Валерійович

Ухвала від 02.04.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Саліхов Віталій Валерійович

Постанова від 07.02.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Олійник Алла Сергіївна

Ухвала від 14.01.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Олійник Алла Сергіївна

Ухвала від 06.10.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Ткачук Олег Степанович

Рішення від 12.09.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Борисова Олена Василівна

Ухвала від 10.05.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Борисова Олена Василівна

Ухвала від 10.05.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Борисова Олена Василівна

Ухвала від 19.04.2017

Цивільне

Апеляційний суд міста Києва

Борисова Олена Василівна

Рішення від 15.03.2017

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Рибак М. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні