Ухвала
від 17.01.2019 по справі 343/1482/16-ц
ДОЛИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 343/1482/16-ц

Провадження №: 2/0343/17/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

про затвердження мирової угоди

17 січня 2019 року м. Долина

Долинський районний суд Івано-Франківської області в складі:

головуючої судді - Монташевич С. М.,

з участю: секретаря - Шикор Г. В.,

позивача - ОСОБА_1,

представника позивача - адвоката ОСОБА_2,

відповідача - ОСОБА_3,

представника відповідача ОСОБА_3 - ОСОБА_4, адвоката ОСОБА_5,

відповідача - ОСОБА_6,

представника відповідача ОСОБА_7 сільської ради - ОСОБА_8,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Долинського районного суду Івано-Франківської області в порядку загального позовного провадження справу № 343/1482/16-ц за позовною заявою ОСОБА_1, треті особи, які не заявляють самостійних вимог: відділ Держгеодакадастру в Долинському районі Івано-Франківської області, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, до ОСОБА_12, ОСОБА_6, ОСОБА_7 сільської ради Долинського району Івано-Франківської області про усунення перешкод у користуванні стежкою,

В С Т А Н О В И В :

У провадженні Долинського районного суду Івано-Франківської області перебуває справа за позовом ОСОБА_1, треті особи, які не заявляють самостійних вимог: відділ Держгеодакадастру в Долинському районі Івано-Франківської області, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11 до ОСОБА_3, ОСОБА_6, ОСОБА_7 сільської ради Долинського району Івано-Франківської області про усунення перешкод у користуванні стежкою.

В судовому засіданні сторони подали спільну заяву, в якій просили затвердити укладену між ними мирову угоду, а провадження у справі № 343/1482/16-ц закрити.

Наслідки закриття провадження у справі сторонам роз'яснено, з ними вони ознайомилися та зрозуміли.

Шляхом взаємних поступок і погоджень, виходячи та з урахуванням інтересів сторін, вони прийшли до спільної згоди про добровільне врегулювання спору шляхом укладення мирової угоди на наступних умовах.

1. Позивач ОСОБА_1 відмовляється від заявлених позовних вимог:

-зобов'язати ОСОБА_3 та ОСОБА_6 усунути перешкоди у користуванні стежкою шириною 0.80 м., що проходить між земельними ділянками відповідачів в с. Велика Тур'я Долинського району Івано-Франківської області, шляхом демонтажу ОСОБА_6 металевої огорожі, яка проходить через стежку, та ОСОБА_3 металевої огорожі та воріт;

-скасувати свідоцтво про право на спадщину серія та номер 1100, видане 25.11.2015р. Долинською районною державною нотаріальною конторою Івано-Франківської області, та реєстрацію в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно права власності на земельну ділянку за кадастровим номером 2622080201:01:008:0508, площею 0.25га, цільове призначення: для будівництва та обслугову вання житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), яка розташована в с. Велика Тур'я Долинського району по вул. Вигінська, 28 за ОСОБА_3;

-скасувати свідоцтво про право на спадщину серія та номер 1104, видане 25.11.2015р. Долинською районною державною нотаріальною конторою Івано-Франківської області, та реєстрацію в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно права власності на земельну ділянку за кадастровим номером 2622080201:01:008:05098, площею 0.0858га, цільове призначення: для ведення особистого селянського господарства, яка розташована в с. Велика Тур'я Долинського району по вул. Вигінська, 28 за ОСОБА_3.

2.Взамін відмови ОСОБА_1 від заявлених позовних вимог, шляхом взаємних поступок ОСОБА_3, ОСОБА_6 погоджуються на наступні умови:

2.1.Відповідач ОСОБА_12 добровільно погоджується на проходження тимчасово через належні їй земельні ділянки (для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд та земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства, що розташовані в с. Велика Тур'я Долинського району по вул. Вигінська, 28) позивачкою ОСОБА_1 до моменту облаштування дороги по вул.Вигінська в с.Велика Тур'я, але в будь-якому випаду не більш як до 01.01.2022 р. Даним тимчасовим проходом через земельні ділянки позивачка ОСОБА_1 користується виключно як стежкою, без права проїзду, та без права будь-якого додаткового облаштування даної стежки.

2.2.Відповідач ОСОБА_6 добровільно погоджується на проходження тимчасово через належну їй земельну ділянку, що розташовані в с. Велика Тур'я Долинського району по вул. Вигінська, 39 позивачкою ОСОБА_1 до моменту облаштування дороги по вул. Вигінська, але в будь-якому випаду не більш як до 01.01.2022 р. Даним тимчасовим проходом через земельні ділянки позивачка ОСОБА_1 користується виключно як стежкою, без права проїзду, та без права будь-якого додаткового облаштування даної стежки.

2.3.Великотур'янська сільська рада зобов'язується вживати заходів, щодо облаштування відповідним освітленням центральної вулиці Вигінська в с. Велика Тур'я Долинського району, що передбачена генеральним планом села ОСОБА_13.

Сторони вважають, що у визначений угодою спосіб вони вирішили спір, котрий є предметом позову у справі №343/1482/16-ц. Дана мирова угода не може тлумачитись як .підтвердження існування стежки через належні відповідачам (ОСОБА_3 та ОСОБА_6В.) земельні ділянки, а укладена виключно з метою добровільного врегулювання спору та закриття провадження в справі.

Сторони гарантують, що з моменту затвердження даної мирової угоди вони не мають і не заявлятимуть в майбутньому жодних претензій одна до одної з приводу вимог, що були предметом спору в даній справі.

Всі витрати понесені сторонами, в тому числі витрати з оплати судового збору, втрати за надання правової допомоги та будь-які інші понесені сторонами витрати кожна із сторін несе самостійно.

Дана угода укладена у п'яти примірниках, по одному для кожної із Сторін та один для Долинського районного суду Івано-Франківської області. Угода набирає чинності після визнання її Долинським районним судом Івано-Франківської області.

Враховуючи, що спір врегульовано добровільно, відповідно до вимог ст.207 ЦПК України, сторони просять постановити ухвалу про затвердження даної мирової угоди.

Суд, дослідивши докази по справі, вислухавши думку сторін з приводу поданої заяви, приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 7 ст. 49 ЦПК України сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Згідно з вимогами ст. 207 ЦПК України мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов'язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, що мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу. До ухвалення судового рішення у зв'язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз'яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

Як передбачено ст. 208 ЦПК України ухвала про затвердження мирової угоди є виконавчим документом та має відповідати вимогам до виконавчого документа, встановленим Законом України Про виконавче провадження ,.

Сторони в судовому засіданні підтвердили, що усі викладені умови цієї мирової угоди відповідають їх реальному волевиявленню та інтересам, не суперечать закону і не порушують права чи охоронювані законом інтереси третіх осіб.

Наслідки укладення мирової угоди, зміст ст.ст. 207, 255, 256 ЦПК України їм роз'яснені та зрозумілі.

Сторони просять затвердити мирову угоду, провадження у справі закрити, про що подали спільну письмову заяву, яку пітримали в судовому засіданні.

Таким чином, до ухвалення судового рішення по справі сторони, з метою врегулювання спору на основі взаємних поступок, що стосується їхніх прав, обов'язків та предмета позову, уклали мирову угоду, яку оформили письмово, надали таку суду і просили її затвердити. Заява про мирову угоду скріплена підписами сторін, яким роз'яснені наслідки закриття провадження у справі у зв'язку з укладенням мирової угоди, які передбачені ст. 256 ЦПК України. Умови мирової угоди не суперечать закону та волевиявленню сторін, відповідають їхнім інтересам та інтересам інших осіб, а тому спільна заява сторін підлягає до задоволення, слід затвердити мироку угоду, укладену між сторонами, а провадження у справі закрити.

На підставі викладеного, ст.ст. 49, 207 ЦПК України, керуючись ст.ст. 259, 260 ЦПК України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Спільну заяву сторін ОСОБА_1 та ОСОБА_12, ОСОБА_6, ОСОБА_7 сільської ради Долинського району Івано-Франківської області задовольнити.

Затвердити мирову угоду, укладену між ОСОБА_1 та ОСОБА_12, ОСОБА_6, ОСОБА_7 сільською радою Долинського району Івано-Франківської області від 17 січня 2019 року, відповідно до якої сторони дійшли згоди, на наступних умовах:

Позивач ОСОБА_1 відмовляється від заявлених позовних вимог:

-зобов'язати ОСОБА_3 та ОСОБА_6 усунути перешкоди у користуванні стежкою шириною 0.80 м., що проходить між земельними ділянками відповідачів в с. Велика Тур'я Долинського району Івано-Франківської області, шляхом демонтажу ОСОБА_6 металевої огорожі, яка проходить через стежку, та ОСОБА_3 металевої огорожі та воріт;

-скасувати свідоцтво про право на спадщину серія та номер 1100, видане 25.11.2015р. Долинською районною державною нотаріальною конторою Івано-Франківської області, та реєстрацію в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно права власності на земельну ділянку за кадастровим номером 2622080201:01:008:0508, площею 0.25га, цільове призначення: для будівництва та обслугову вання житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), яка розташована в с. Велика Тур'я Долинського району по вул. Вигінська, 28 за ОСОБА_3;

-скасувати свідоцтво про право на спадщину серія та номер 1104, видане 25.11.2015р. Долинською районною державною нотаріальною конторою Івано-Франківської області, та реєстрацію в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно права власності на земельну ділянку за кадастровим номером 2622080201:01:008:05098, площею 0.0858га, цільове призначення: для ведення особистого селянського господарства, яка розташована в с. Велика Тур'я Долинського району по вул. Вигінська, 28 за ОСОБА_3.

Відповідач ОСОБА_12 добровільно погоджується на проходження тимчасово через належні їй земельні ділянки (для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд та земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства, що розташовані в с. Велика Тур'я Долинського району по вул. Вигінська, 28) позивачкою ОСОБА_1 до моменту облаштування дороги по вул.Вигінська в с.Велика Тур'я, але в будь-якому випаду не більш як до 01.01.2022 р. Даним тимчасовим проходом через земельні ділянки позивачка ОСОБА_1 користується виключно як стежкою, без права проїзду, та без права будь-якого додаткового облаштування даної стежки.

Відповідач ОСОБА_6 добровільно погоджується на проходження тимчасово через належну їй земельну ділянку, що розташовані в с. Велика Тур'я Долинського району по вул. Вигінська, 39 позивачкою ОСОБА_1 до моменту облаштування дороги по вул. Вигінська, але в будь-якому випаду не більш як до 01.01.2022 р. Даним тимчасовим проходом через земельні ділянки позивачка ОСОБА_1 користується виключно як стежкою, без права проїзду, та без права будь-якого додаткового облаштування даної стежки.

Відповідач ОСОБА_7 сільська рада зобов'язується вживати заходів, щодо облаштування відповідним освітленням центральної вулиці Вигінська в с. Велика Тур'я Долинського району, що передбачена генеральним планом села ОСОБА_13.

Дана мирова угода не може тлумачитись як .підтвердження існування стежки через належні відповідачам (ОСОБА_12. та ОСОБА_6) земельні ділянки, а укладена виключно з метою добровільного врегулювання спору.

Сторони гарантують, що з моменту затвердження даної мирової угоди вони не мають і не заявлятимуть в майбутньому жодних претензій одна до одної з приводу вимог, що були предметом спору в даній справі.

Всі витрати понесені сторонами, в тому числі витрати з оплати судового збору, витрати за надання правової допомоги та будь-які інші понесені сторонами витрати кожна із сторін несе самостійно.

Провадження у справі за позовом ОСОБА_1, треті особи, які не заявляють самостійних вимог: відділ Держгеодакадастру в Долинському районі Івано-Франківської області, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, до ОСОБА_12, ОСОБА_6, ОСОБА_7 сільської ради Долинського району Івано-Франківської області про усунення перешкод у користуванні стежкою закрити.

Ухвала про затвердження даної мирової угоди є виконавчим документом згідно з Законом України Про виконавче провадження , як передбачено ст. 208 ЦПК України.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Івано-Франківського апеляційного суду. До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційнотелекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Долинський районний суд Івано-Франківської області, а матеріали справи витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Позивач: ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, проживає ІНФОРМАЦІЯ_2, ІПН НОМЕР_1.

Відповідач: ОСОБА_12, ІНФОРМАЦІЯ_3, проживає ІНФОРМАЦІЯ_4, ІПН НОМЕР_2.

Відповідач: ОСОБА_6, ІНФОРМАЦІЯ_5, проживає ІНФОРМАЦІЯ_6, ІПН НОМЕР_3.

Відповідач: ОСОБА_7 сільська рада Долинського району Івано-Франківської області, знаходиться вул Центральна, 112а, с. Велика Тур'я Долинського району Івано-Франківської області, код ЄДРПОУ 04355881.

Суддя Долинського районного суду С. М. Монташевич

СудДолинський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення17.01.2019
Оприлюднено18.01.2019
Номер документу79230689
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —343/1482/16-ц

Ухвала від 17.01.2019

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Монташевич С. М.

Ухвала від 03.11.2017

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Монташевич С. М.

Ухвала від 25.09.2017

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Монташевич С. М.

Ухвала від 10.11.2016

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Монташевич С. М.

Ухвала від 21.10.2016

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Монташевич С. М.

Ухвала від 22.08.2016

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Монташевич С. М.

Ухвала від 11.08.2016

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Монташевич С. М.

Ухвала від 05.08.2016

Цивільне

Долинський районний суд Івано-Франківської області

Монташевич С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні