Ухвала
від 21.01.2019 по справі 8/71-нм
ПІВНІЧНО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНО-ЗАХІДНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

33001 , м. Рівне, вул. Яворницького, 59

УХВАЛА

про закриття апеляційного провадження

"21" січня 2019 р. Справа № 8/71-НМ

Північно-західний апеляційний господарський суд у складі колегії:

Головуючий суддя Петухов М.Г.

суддя Мельник О.В.

суддя Олексюк Г.Є.

секретар судового засідання Мазур О.Г.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Північно-західного апеляційного господарського суду апеляційну скаргу Приватного підприємства "Вікторія"

на рішення Господарського суду Житомирської області від 28.01.2010р.

(постановлене о 16:30 год., у м. Житомирі, повний текст складено о 11.02.2010р.)

у справі №8/71-НМ (суддя Давидюк В.К.)

за позовом Селянського (фермерського) господарства "Сонячний пагорб"

до відповідачів:

1. Приватного підприємця Головащука Сергія Євгеновича

2. Комунального підприємства "Житомирське бюро технічної інвентаризації"

за участю третьої особи ТОВ "Левків - Агро"

про визнання права власності, реєстрації права власності та усунення перешкод у користуванні власністю

за участю представників сторін:

від позивача - Колосівська Л.Я., Войцещук В.В.;

від Приватного підприємця Головащука Сергія Євгеновича - не з'явився;

від Комунального підприємства "Житомирське бюро технічної інвентаризації" - не з'явився;

від Приватного підприємства "Вікторія" - не з'явився.

ВСТАНОВИВ:

Селянське (фермерське) господарство "Сонячний пагорб" звернулося з позовом до приватного підприємця Головащука Сергія Євгеновича про визнання права власності на нерухоме майно, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1, перелік якого вказано у позовній заяві та просить суд зобов'язати Комунальне підприємство "Житомирське бюро технічної інвентаризації" зареєструвати право власності на нерухоме майно, вказане в позовній заяві за позивачем.

Ухвалою господарського суду Житомирської області від 21.07.2009 р. у справі №8/71-НМ судом було залучено до справи у якості другого відповідача Комунальне підприємство "Житомирське бюро технічної інвентаризації".

Рішенням господарського суду Житомирської області від 28.01.2010 р. у справі №8/71-НМ (з урахування ухвали суду від 29.03.2010р. про виправлення описки) позов Селянського (фермерського) господарства "Сонячний пагорб" до відповідачів Приватного підприємця Головащука Сергія Євгеновича, Комунального підприємства "Житомирське бюро технічної інвентаризації" задоволено частково. Визнано право власності Селянського (фермерського) господарства "Сонячний пагорб" на нерухоме майно: корівник (с. Левків, вул. Ватутіна, 1-А, загальною площею 1519,2 кв. м.); корівник (с. Левків, вул. Ватутіна, 1-А, загальною площею 1473,0 кв. м.); молочний блок (с.Левків, вул. Ватутіна, 1- А, загальною площею 270,7 кв. м.); зерносклад (с. Левків, вул. Байка, 1-Б, загальною площею 805,3 кв. м.); зерносклад (с. Левків, вул. Байка, 1-Б, загальною площею 631,6 кв. м.); вагова на зерноскладі (с. Левків, вул. Байка, 1-Б, загальною площею 16,8 кв. м.); столова (с. Левків, вул. Байка 48-А, загальною площею 45,9 кв. м.); свинарник (с. Калинівка, вул. Гриценка, 92-А, загальною площею 806,1 кв. м.); конюшня (с. Калинівка, вул. Гриценка, 92 - А, загальною площею 347,8 кв. м.); кузня (с. Калинівка, вул. Гриценка, 92-А, загальною площею 47,1 кв. м.); хатина на пасіці (с. Калинівка, вул. Гриценка, 92-Б, загальною площею 8,5 кв. м.); конюшня (с. Левків, вул. Тетерівська, 75-А, загальною площею 352,6 кв. м.); гараж (с. Левків, вул. Байка, 36, загальна площа 630,0 кв. м.); башта Рожновського тракторного стану (с. Левків, вул. Байка, 1-А, заг. площа не визначена); артсвердловина (с. Левків, вул. Байка, 1-А, загальна площа не визначена); криниця тракторного стану (с. Левків, вул. Байка, 1-А, площа не визначена); башта Рожновського (с.Левків, вул. Ватутіна, 1-А, площа не визначена); артсвердловина (с. Левків, 1-А, площа не визначена).

Зобов'язано приватного підприємця Головащука Сергія Євгеновича повернути Селянському (фермерському) господарству "Сонячний Пагорб" два зерносклади, які знаходяться за адресою с. Левків, вул. Байка, 1-Б Житомирського району, Житомирської області.

На підставі п. 1 ст. 80 ГПК України припинено провадження у справі в частині зобов'язання Комунального підприємства "Житомирське бюро технічної інвентаризації" зареєструвати право власності на об'єкт нерухомого майна.

При винесені вказаного рішення, суд першої інстанції виходив з того, що Відповідно до Указу Президента України від 03.12.1999 р. № 1529/99 "Про невідкладні заходи щодо прискорення реформування аграрного сектору економіки", зборами уповноважених членів КСП "Левківське" від 28.01.2000р. було прийнято рішення про реорганізацію КСП "Левківське".

Правонаступниками реорганізованого в процесі реформування КСП "Левківське" стали ТОВ "Левків - Агро" і СФГ "Сонячний пагорб".

Із Статуту ТОВ "Левків - Агро" та Статуту Селянського фермерського господарства "Сонячний пагорб" судом встановлено, що вони створені в процесі реорганізації та є правонаступниками КСП "Левківське" згідно розподільчого балансу.

Рішенням арбітражного суду Житомирської області від 25.01.2001 р. у справі № 204 "НМ" за позовом ТОВ "Левків - Агро" до Житомирської районної державної адміністрації та селянського (фермерського) господарства "Сонячний пагорб" про визнання недійсними доповнень до Статуту СФГ "Сонячний пагорб" від 13.10.2000 р., що стосується правонаступництва господарства в результаті реформування КСП "Левківське", було відмовлено у позові у зв'язку з відсутністю юридичних підстав для визнання цих доповнень недійсними.

Постановою голови арбітражного суду Житомирської області від 12.06.2001 р. та постановою Київського апеляційного господарського суду від 03.10.2002 р. за результатами перегляду рішення залишено без змін.

Відповідно до вимог ч. 5 ст. 31 Закону України від 14.02.1992 року № 2114 - Х11 "Про колективне сільськогосподарське підприємство" у разі поділу підприємства, до новостворених підприємств переходять за розподільчим актом у відповідних частках права і обов'язки реорганізованого підприємства.

На підставі викладеного суд вважає встановленим, що внаслідок реорганізації КСП "Левківське" права і обов'язки останнього перейшли до СФГ "Сонячний пагорб" та ТОВ "Левків - Агро".

Судовими рішеннями у справах № 12/204 "НМ", № 8/95-Д встановлено, що на час розгляду вказаних справ розподільчий баланс між правонаступниками КСП "Левківське" не складався.

З метою врегулювання спору щодо розподілу майна між правонаступниками, а також з метою проведення остаточних розрахунків з кредиторською заборгованістю і поліпшенням стану фінансово - господарської діяльності підприємств, власником ТОВ "Левків - Агро" та СФГ "Сонячний пагорб" прийнято спільне рішення від 25.03.2009 р.

Відповідно до вказаного рішення ТОВ "Левків - Агро станом на 25.03.2009 р. передає на баланс СФГ "Сонячний пагорб" частину боргів КСП та його (Підприємства) кредиторської заборгованості на суму 349479 грн. 55 коп.

Під забезпечення виконання цієї кредиторської заборгованості КСП та Підприємства, керуючись заявою Підприємства від 25.03.2009 р. про відмову від права власності, передано СФГ "Сонячний пагорб" у власність частину будівель та споруд, що зазначені в акті приймання - передачі майнових прав та майна, боргових зобов'язань і зобов'язань по сплаті капіталізованих платежів, обов'язкових для виконання правонаступником реорганізованого КСП "Левківське".

Проаналізувавши обставини справи, застосувавши до спірних правовідносин положення ст. ст. 328, 346, 347 ЦК України, суд дійшов висновку, що селянське (фермерське) господарство "Сонячний пагорб набуло права власності на нерухоме майно, що знаходиться за адресою, с. Левків та с. Калинівка Житомирського району, Житомирської області, зокрема :

- корівник ( с. Левків, вул. Ватутіна, 1 - А, загальною площею 1641,7 кв. м.);

- корівник ( с. Левків, вул. Ватутіна, 1 -А, загальною площею 1589, 1 кв. м.);

- молочний блок (с. Левків, вул. Ватутіна, 1- А, загальною площе 321,6 кв. м.);

- зерносклад (с. Левків, вул. Байка, 1-Б, загальною площею 897,3 кв. м.);

- зерносклад ( с. Левків, вул. Байка, 1-Б, загальною площею 695,6 кв. м.);

- вагова на зерноскладі (с. Левків, вул. Байка, 1-Б, загальною площею 24,9 кв. м.);

- столова (с. Левків, вул. Байка 48-А, загальною площею 57,4 кв. м.)

- свинарник (с. Калинівка, вул. Гриценка, 92-А, загальною площею 806,1 кв. м.);

- конюшня (с. Калинівка, вул. Гриценка, 92 - А, загальною площею 391 кв. м.);

- кузня ( с. Калинівка, вул. Гриценка, 92-А, загальною площею 54,1 кв. м.);

- хатина на пасіці (с. Калинівка, вул. Гриценка, 92-Б, загальною площею11,9 кв. м.);

- конюшня (с. Левків, вул. Тетерівська, 75-А, загальною площею 413,9 кв. м.);

- гараж ( с. Левків, вул. Байка, 36, загальна площа 682, 2 кв. м.);

- башта Рожновського тракторного стану (с. Левків, вул. Байка, 1-А, заг. площа не визначена);

- артсвердловина ( с. Левків, вул. Байка, 1-А, загальна площа не визначена);

- криниця тракторного стану ( с. Левків, вул. Байка, 1-А, площа не визначена);

- башта Рожновського ( с. Левків, вул. Ватутіна, 1-А, площа не визначена);

- артсвердловина ( с. Левків, 1-А, площа не визначена).

Також, судом встановлено, що відповідно до Договору оренди від 28.03.2008 р. відповідачу приватному підприємцю надано у користування приміщення зерноскладу ( с. Левків, вул. Байка, 1-Б) терміном на один рік.

Після закінчення термін дії договору позивач звернувся до приватного підприємця з вимогою щодо звільнення орендованих приміщень. Однак, приватний підприємець відмовився повертати майно, оскільки вважав, що позивач не є його власником.

Судом відмічено, що в судовому засіданні приватний підприємець визнав позов щодо звільнення орендованих приміщень.

На підставі вищевказаного суд дійшов висновку, що позовні вимоги в частині зобов'язання приватного підприємця Головащука Сергія Євгеновича повернути орендоване майно ( зерносклади АДРЕСА_2), обґрунтованими, а тому суд задовольнив їх.

Припиняючи провадження в частині зобов'язання Комунального підприємства "Житомирське бюро технічної інвентаризації" зареєструвати право власності на об'єкт нерухомого майна, судом зазначено, що спір про зобов'язання КП "Житомирське бюро технічної інвентаризації" вчинити дії по реєстрації права власності за своєю правовою природою є публічно-правовим, так як, стосується компетенції даного органу як суб'єкта владних повноважень, тому спір необхідно розглядати за правилами адміністративного судочинства.

Не погоджуючись із прийнятим рішенням суду першої інстанції, Приватне підприємство "Вікторія" звернулося з апеляційною скаргою до Північно-західного апеляційного господарського суду, відповідно до якої просить рішення господарського суду Житомирської області від 28.01.2010 р. у справі №8/71-НМ скасувати в частині визнання права власності на зерносклад (с. Левків, вул. Байка, 1-Б, загальною площею 897,3 кв. м.), зерносклад (с. Левків, вул. Байка, 1-Б, загальною площею 695,6 кв. м.), вагова на зерноскладі (с. Левків, вул. Байка, 1-Б, загальною площею 16,9 кв. м.) та ухвалити в цій частині нове рішення про відмову в позові.

Скаржник вважає, що рішення господарського суду є незаконним та таким, що прийнято з порушенням норм матеріального та процесуального права.

На підтвердження своїх доводів, скаржник вказує наступне.

Відповідно до Протоколу погодження розподілу колишнього КСП "Левківське", яке передане згідно передаточного балансу ТОВ "Левків-Агро" від 29.04.2005р., підписаного та скріпленого печатками: позивачем - СФГ "Сонячний пагорб", 3-ю особою - ТОВ "Левків-Агро", апелянтом - ПП "Вікторя" та СФГ "Ставрів" спірні зерносклади (3 приміщення з двором) були передані Приватному підприємству "Вікторія".

Відповідно до Протоколу загальних зборів співвласників майнових часток (паїв) колишніх членів КСП "Левківське" с. Левків від 18.03.2006р. було прийняте рішення про виділення в натурі та передачі спірних об'єктів нерухомого майна ПП "Вікторія", а саме:

- комори для зерна, інвентарний номер 47, введену в експлуатацію в 1965р. по залишковій вартості 7276 грн. 65 коп., площею 805,3 кв. м., знаходиться в с. Левків, вул. Байка, 1-Б;

- комори для зерна, інвентарний номер 98, введену в експлуатацію в 1978р. по залишковій вартості 2678 грн. 99 коп., площею 631,6 кв. м., знаходиться в с. Левків, вул. Байка, 1-Б;

- вагової комори № 3, інвентарний номер 12, по залишковій вартості 625 грн., знаходиться в с. Левків, вул. Байка, 1 -Б.

Відповідно наказу господарського суду Житомирської області № 9/2148 виданого 14.08.2008р. з ТОВ "Левків-Агро" на користь ПП "Вікторія" підлягало до стягнення 77996 грн. 48 коп.

Відповідно до наказу господарського суду Житомирської області № 6/1138 виданого 28.12.2009 р. з ТОВ "Левків-Агро" на користь ПП "Вікторія" підлягало до стягнення 31375 грн. 25 коп.

Постановою державного виконавця ВДВС Житомирського РУЮ від 30.07.2009р. відкрите виконавче провадження № 14020009 про стягнення боргу в примусовому порядку з ТОВ "Левків-Агро" на виконання наказу господарського суду № 9/2148.

Постановою державного виконавця ВДВС Житомирського РУЮ від 15.01.2010р. було відкрите виконавче провадження № 16693655 про стягнення в примусовому порядку боргу з ТОВ "Левків-Агро" на виконання наказу господарського суду № 6/1138.

Вказаними постановами "Левків-Агро" був наданий 7-ми денний строк для добровільного погашення боргу і оскільки боржник борг не погасив станом на момент прийняття оскаржуваного рішення - 28.01.2010р. на майно ТОВ "Левків-Агро" виконавчою службою був накладений арешт.

Рішення господарського суду від 28.01.10р. є суб'єктивне, оскільки голова СФГ "Сонячний пагорб" - позивача по справі Колосівська Л.Я. в той же час була директором ТОВ "Левків-Агро" і 3-ю особою по справі, а тому навмисно не повідомила суд про всі обставини справи.

Враховуючи вищевикладене, Приватне підприємство "Вікторія" вважає, що вищевказане судове рішення є незаконним, винесеним з порушенням норм матеріального та процесуального права.

Від позивача - Селянського (фермерського) господарства "Сонячний пагорб" надійшов відзив на апеляційну скаргу, відповідно до якого просить закрити апеляційне провадження на підставі п. 3 ч. 1 ст. 264 ГПК України.

На підтвердження своєї позиції, вказує наступне.

З метою врегулювання спору щодо розподілу майна між правонаступниками та погашення заборгованості боргів КСП "Левківське", було прийняте рішення про переведення частини майна від ТОВ "Левків - Агро" до СФГ "Сонячний пагорб". На балансі ТОВ "Левків - Агро" залишилося майно для погашення боргів ТОВ "Левків - Агро", які утворилися під час ведення господарської діяльності товариства - рухомі засоби та техніка, споруди та об'єкти нерухомості.

Частину такого майна було описано та передано ПП "Вікторії" на зберігання, що підтверджується "Актом опису й арешту майна", складеним державним виконавцем Мельниковою М. В. 11.08.2009 р. в зв'язку з виявленням, описом та арештом транспортних засобів: автомобілів в кількості шести одиниць, бензовозу та тракторів у кількості трьох одиниць.

Не зважаючи на арешт переліченого майна директором ПП "Вікторія" ОСОБА_7, який є апелянтом у справі, в подальшому продано частину такого майна про, що свідчить відкриття кримінального провадження № 12016060710000018.

04-12 березня 2006 року відбулися збори Співвласників майнових часток (паїв) - колишніх членів реорганізованого Колективного сільськогосподарського підприємства "Левківське" Житомирського району Житомирської області, їхніх спадкоємців, а також власників майнових часток (паїв) реорганізованого КСП. Збори затвердили:

- остаточний уточнений список осіб - колишніх членів реорганізованого КСП, що мають право на майнову частку (пай);

- уточнений перелік складу і вартості майна всіх груп Співвласників, за даними бухгалтерського обліку;

- визначили, що майно кожної майнової групи передаватиметься за актами приймання - передачі конкретним Головам Спілок в присутності їхніх членів Комітету співвласників майна;

- ряд інших питань.

Ці збори були завершальними і остаточно вирішили всі питання розподілу майна КСП "Левківське" між правонаступниками та питання власників майнових часток (паїв) реорганізованого КСП.

Всі інші збори Співвласників КСП "Левківське" можуть проводитися тільки у Спілках, які уклали поміж собою Договір про спільне володіння, користування та розпорядження майном.

Майно кожна майнова група одержує на підставі актів приймання-передачі майна, що знаходиться в цілісному майновому комплексі і є спільною частковою власністю Співвласників-членів Спілки (об'єднання) громадян-співвласників майна реорганізованого КСП "Левківське" колишніх членів КСП "Левківське" від ТОВ "Левків- Агро".

Апелянту було достеменно відомо про проведення вказаних зборів, він був запрошений на збори і був присутнім в якості директора ПП Вікторія. Дану обставину встановлено і судовим рішенням у справі №2-390/11 від 23.06.2011 р.

Звертає увагу на те, що фізична особа ОСОБА_7 та директор ПП "Вікторія" ОСОБА_7 неодноразово подавали позови до судів різних інстанцій про визнання Загальних зборів Співвласників майнових часток (паїв) колишніх членів КСП "Левківське" від 04-12.03.2006 р. недійсними, що свідчить про ознайомлення його із змістом Протоколу зборів від 04-12.03.2006р. із усіма додатками.

Судами неодноразово доведено дійсність Протоколу та правомочність зборів від 04-12 березня 2006 р. Співвласників майнових часток (паїв) - колишніх членів реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства "Левківське" Житомирського району Житомирської області, їхніх спадкоємців, а також власників майнових часток (паїв) реорганізованого КСП, зокрема рішення у справі №12/1818-НМ від 07.05.2007 р., рішення у справі №2-390/11 від 23.06.2011 р.

Загальні збори, які нібито мали місце згідно з поданим апелянтом Протоколом № 1 загальних зборів співвласників майнових часток (паїв) колишніх членів КСП "Левківське" с. Левків Житомирського району Житомирської області від 18.03.2006 року, на яких нібито були присутніми 278 чоловік, не могли і не мали права виділяти майно у натурі та передавати Спілці "Левківське 2" для Приватного підприємства "Вікторія" та для СФГ "Ставрів" жодне та будь-яке майно, оскільки не були ні власниками ні володільцями такого майна - жодне та будь-яке майно від ТОВ "Левків - Агро" не передавалося.

Аналізуючи дану обставину, змушені в якості правонаступників КСП "Левківське" ствердити, що ТОВ "Левків-Агро" не передавало Спілці "Левківське -2" майно ні за актом по приймання - передачі, ні будь-яким іншим чином (довідки додаються).

Окрім цього - ні ОСОБА_7, ні ПП "Вікторія" на час проведення зборів не були власниками майнових паїв КСП "Левківське", оскільки свідоцтво про право власності на майновий пай члена КСП ним отримані аж у жовтні 2008 року, що підтверджується рішенням апеляційного суду Житомирської області від 29.11.2011 р. у справі №2-390/11

Майно, яке згадане у наданому апелянтом Протоколі №1 від 18.03.2006 р. не затверджувалось зборами від 4-12.03.2006 р., як майно Спілки "Левківське - 2" про що було відомо ПП "Вікторії" і директору ОСОБА_7.

В іншому ж випадку - якби дійсно таке майно (зерносклади відповідно до наданого "протоколу" інв.№47, інв.№46, вагова інв.№12) виділялося ПП "Вікторії", останнє б не зверталося з позовом до ТОВ "Левків-Агро" з вимогами про визнання договору купівлі-продажу від 04.06.2004 р. дійсним на зерносклад інв.№47, 1965 року побудови, ремонтної майстерні 1968 року побудови та вагової на зерноскладі, інв.№12, побудованої у 1965 році загальною вартістю 34607грн. та про визнання договору прийому-передачі основних засобів під боргові зобов'язання на зерносклад 1978 року побудови.

Окрім цього, у випадку виділення такого майна не звертався б до суду з вимогами про визнання права власності та виділення йому майна в натурі й сам ОСОБА_7.

Таким чином, позивач вважає, що оскарженим рішенням питання про права, інтереси та (або) обов'язки апелянта не вирішувалося, в зв'язку з чим на підставі п. З ч. 1 ст. 264 ГПК України просить суд закрити апеляційне провадження.

Відповідачі - Фізична-особа підприємець Головащук Сергій Євгенович, КП "Житомирське бюро технічної інвентаризації" та третя особа ТОВ "Левків - Агро" не скористалися правом подати відзив на апеляційну скаргу, що відповідно до ч. 3 ст. 263 ГПК України не перешкоджає перегляду рішення суду першої інстанції.

Окрім того, від Комунального підприємства "Житомирське бюро технічної інвентаризації" надійшов лист, відповідно до якого вказує, що рішення господарського суду Житомирської області від 28.01.2010 р. у справі №8/71-НМ в частині припинення провадження в частині зобов'язання Комунального підприємства "Житомирське бюро технічної інвентаризації" зареєструвати право власності на об'єкт нерухомого майна не оскаржується, а тому КП "Житомирське бюро технічної інвентаризації" не може надати обґрунтований відзив на апеляційну скаргу ПП "Вікторія", оскільки рішення по справі жодним чином не впливає та не вплине на права та обов'язки КП "Житомирське бюро технічної інвентаризації" щодо сторін даної справи (т. 2, а. с. 118).

21 січня 2019 року в судовому засіданні Північно-західного апеляційного господарського суду представники Селянського (фермерського) господарства "Сонячний пагорб" заперечили проти доводів апеляційної скарги, вважали її безпідставною, оскільки оскаржуваним рішенням не вирішувалося питання про права, обов'язки чи інтереси Приватного підприємства "Вікторія". У зв'язку із викладеним просили закрити апеляційне провадження на підставі п. 3 ч. 1 ст. 264 ГПК України.

В судове засідання 21.01.2019 р. представники Фізичної-особи підприємця Головащука Сергія Євгеновича, КП "Житомирське бюро технічної інвентаризації", ТОВ "Левків - Агро" та ПП "Вікторія" не з'явилися.

Апеляційним господарським судом відмічається, що 02.09.2015 р. до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань було внесено запис про державну реєстрацію припинення діяльності Фізичної-особи підприємця Головащука Сергія Євгеновича.

Враховуючи приписи ст.ст. 269, 273 ГПК України про межі та строки перегляду справ в апеляційній інстанції, той факт, що КП "Житомирське бюро технічної інвентаризації", ТОВ "Левків - Агро" та ПП "Вікторія" були належним чином та своєчасно повідомлені про дату, час та місце судового засідання, про що свідчать поштові повідомлення (т. 2, а. с. 120-122,124), а також те, що явка учасників справи в судове засідання обов'язковою не визнавалася, колегія суддів визнала за можливе здійснювати розгляд апеляційної скарги за відсутності представників Приватного підприємця Головащука Сергія Євгеновича, КП "Житомирське бюро технічної інвентаризації", ТОВ "Левків - Агро" та ПП "Вікторія".

Дослідивши матеріали справи, апеляційну скаргу, перевіривши юридичну оцінку обставин справи, колегія суддів вважає, що апеляційне провадження за апеляційною скаргою особи, яка не брала участь у справі Приватного підприємства "Вікторія" на рішення господарського суду Житомирської області від 28.01.2010 р. у справі №8/71-НМ слід закрити, виходячи з наступного.

Судом апеляційної інстанції встановлено та як убачається з матеріалів справи, що згідно із п. 1.4 Статуту Селянського фермерського господарства "Сонячний пагорб" вбачається, що СФГ "Сонячний пагорб" є правонаступником КСП "Левківське" згідно розподільчого балансу (т. 1, а. с. 11-17 ).

Відповідно до п. 5.3. Статуту ТОВ "Левків - Агро", ТОВ "Левків - Агро" є одним із правонаступників реорганізованого КСП "Левківське". Обсяг зобов'язань, що перейшли від КСП до Товариства, визначений за даними передавального балансу та актом приймання-передачі майнових прав та майна, боргових зобов'язань, а також приймання-передачі архівних документів правонаступником реорганізованого КСП "Левківське"- ТОВ "Левків - Агро" (т. 1, а. с. 23-37).

Рішенням арбітражного суду Житомирської області від 25.01.2001 р. у справі №12/204 "НМ" за позовом ТОВ "Левків - Агро" до Житомирської районної державної адміністрації та Селянського (фермерського) господарства "Сонячний пагорб" про визнання недійсними доповнень до Статуту СФГ "Сонячний пагорб" від 13.10.2000 р., що стосується правонаступництва господарства в результаті реформування КСП "Левківське", було відмовлено у позові у зв'язку з відсутністю юридичних підстав для визнання цих доповнень недійсними.

Постановою голови арбітражного суду Житомирської області від 12.06.2001 р. та постановою Київського апеляційного господарського суду від 03.10.2002 р. за результатами перегляду рішення залишено без змін.

Судам під час розгляду вказаної справи, було зокрема встановлено, що розподільчий баланс між правонаступниками КСП "Левківське" не складався.

Вказана обставина також встановлена Житомирським апеляційним господарським судом під час розгляду справи № 8/95-Д (т. 2, а. с. 146-150).

Відповідно до ч. 4 ст. 75 ГПК України обставини, встановлені рішенням суду в господарській, цивільній або адміністративній справі, що набрало законної сили, не доказуються при розгляді іншої справи, у якій беруть участь ті самі особи або особа, стосовно якої встановлено ці обставини, якщо інше не встановлено законом.

Рішенням районного суду Житомирської області від 23.06.2011 р. у справі № 2-390/11 відмовлено в задоволені позову ОСОБА_7, який водночас діє в інтересах ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСОБА_13, ОСОБА_14, ПП "Вікторія" до ТОВ "Левків агро", ОСОБА_15, ОСОБА_16 про визнання рішення загальних зборів співвласників майнових часток колишніх членів реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства "Левківське" Житомирського району Житомирської області від 04-12 березня 2006 року.

Під час розгляду справи № 2-390/11 судом встановлено, що у відповідності до Порядку скликання та організації зборів співвласників майнових часток (паїв) - колишніх членів реорганізованого КСП Левківське (а с. 76-79), який був затверджений зборами співвласників КСП 29.05.2005 р. (а с. 80-96), збори співвласників є правомочними за умови присутності на них не менше двох третин співвласників майнових паїв даного сільськогосподарського підприємства. Також вказаним Порядком та Протоколом встановлено, що станом на 29.05.2005 року правом ухвального голосу володіють 713 чоловік, які мають рівні права, а саме один учасник спільної часткової власності - один голос. В свою чергу, згідно до зведеного протоколу №1 (а с. 97-131), 04 - 12 березня 2006 року проходили збори співвласників майнових часток (паїв) колишніх членів реорганізованого КСП "Левківське", при цьому був кворум співвласників необхідний для прийняття рішень на вказаних зборах. Зокрема, на цих зборах із загальної кількості співвласників, яка станом на 04.03.2006 року становить 813 чоловік, які володіють правом ухвального голосу, було представлено інтереси 652 чоловік, що становить більше 2/3 від загальної кількості співвласників.

Рішенням Житомирського районного суду Житомирської області від 23.06.2011 р. у справі № 22-ц/0690/2027/11, залишеним без змін ухвалою апеляційного суду Житомирської області від 29.11.2011 р. відмовлено в задоволені позову ОСОБА_7, який діє в своїх інтересах та інтересах ОСОБА_8, ОСОБА_9, ОСОБА_10, ОСОБА_11, ОСОБА_12, ОСОБА_13, ОСОБА_14, ПП "Вікторія" до ТОВ "Левків агро", ОСОБА_15, ОСОБА_16 про визнання рішення загальних зборів співвласників майнових часток колишніх членів реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства "Левківське" Житомирського району Житомирської області , оформленого зведеним протоколом № 1 від 04-12 березня 2006 року.

Від так, судами у справі № 22-ц/0690/2027/11 встановлено, що 04.03.2006 року в с. Левків Житомирського району було проведено перший етап зборів співвласників майнових часток(паїв) колишніх членів реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства Левківське Житомирського району, їхніх спадкоємців, а також власників майнових часток (паїв) реорганізованого КСП, а 12.03.2006 року в селах Клітчин та Калинівка Житомирського району - другий етап даних зборів. Рішення зазначених зборів були оформлені окремими протоколами, на підставі яких було виготовлено зведений протокол №1 від 04-12 березня 2006 року. Згідно даних зведеного протоколу зборів, протоколів зборів від 04.03.2006 року, 12.03.2006 року, протоколів засідання мандатної комісії на зборах в с. Левків 04.03.2006 року та в селах Клітчин і Калинівка 12.03.2006 року були присутні 294 особи, які представляли інтереси 652 співвласників з 813, які володіють правом ухвального голосу. З них: 50 осіб представляли інтереси 408 співвласників на підставі довіреностей та 244 - особисто свої інтереси. З наведеного вбачається, що кількість осіб, присутніх на зборах становить більш як 2/3 від загальної кількості співвласників, що відповідає вимогам Порядку скликання та організації зборів співвласників майнових часток (паїв) - колишніх членів реорганізованого КСП Левківське , затвердженого зборами співвласників КСП 29.05.2005 р.

Рішенням господарського суду Житомирської області від 07.05.2007 р. у справі № 12/1818-НМ було відмовлено в позові ПП "Вікторія", СФГ "Ставрів" до СФГ "Сонячний пагорб", ТОВ "Левків агро" про визнання недійсним зведеного протоколу зборів № 1 від 04.12.2006 р.

Господарський суд Житомирської області під час розгляду справи № 12/1818-НМ встановив, що як вбачається з Зведеного протоколу №1 зборів співвласників майнових часток (паїв) колишніх членів реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства "Левківське" Житомирського району Житомирської області, їхніх спадкоємців, а також власників майнових часток (паїв) реорганізованого КСП від 04-12 березня 2006 року (а.с.9-45), на вказаних зборах вирішувалися питання, що стосуються майнових прав окремих фізичних осіб.

Зокрема в протоколі зазначено, що на зборах були присутні уповноважені представники співвласників майнових паїв - колишніх членів реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства "Левківське" Житомирського району Житомирської області, їхніх спадкоємців, а також власників майнових паїв реорганізованого КСП; співвласники - колишні члени реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства "Левківське" Житомирського району Житомирської області - жителі сіл Левків, Клітчин та Калинівка.

Згідно порядку денного, на розгляд зборів виносилися питання щодо: основних аспектів стану землекористування; основних аспектів організації вирішення майнових питань, що виникають між співвласниками майнових часток (паїв) у процесі володіння, користування та розпорядження ними; виконання вимоги співвласників - колишніх членів реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства "Левківське" - до юридичних осіб - користувачів майном співвласників - повернення майна співвласникам та про укладення з ними (співвласниками) тимчасових договорів на право користування майном співвласників і т.д.

З протоколу вбачається, що збори проводилися у відповідності до Рекомендацій щодо проведення загальних зборів колишніх членів реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства, затверджених наказом від 07.02.2001р. №16, 04.03.2006р.

Відповідно до ч. 4 ст. 75 ГПК України обставини, встановлені рішенням суду в господарській, цивільній або адміністративній справі, що набрало законної сили, не доказуються при розгляді іншої справи, у якій беруть участь ті самі особи або особа, стосовно якої встановлено ці обставини, якщо інше не встановлено законом.

Судом відмічається, що вказаними судовими рішенням встановлено, що в період з 04.03.2006 р. по 12.03.2006 р. проводилися збори співвласників майнових часток (паїв) колишніх членів реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства "Левківське" Житомирського району, їхніх спадкоємців, а також власників майнових часток (паїв) реорганізованого КСП, оформлені зведеним протоколом № 1 від 04-12 березня 2006 року.

На даних зборах розглядалися питання щодо основних аспектів стану землекористування, основних аспектів організації вирішення майнових питань, що виникають між співвласниками майнових часток (паїв) у процесі володіння, користування та розпорядження ними, виконання вимоги співвласників - колишніх членів реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства "Левківське" - до юридичних осіб - користувачів майном співвласників - повернення майна співвласникам та про укладення з ними (співвласниками) тимчасових договорів на право користування майном співвласників та інші питання.

Також, судами було встановлено, що збори співвласників є правомочними за умови присутності на них не менше двох третин співвласників майнових паїв даного сільськогосподарського підприємства, а загальна кількість співвласників, яка станом на 04.03.2006 р. становить 813 чоловік.

Апелянтом на підтвердження факту порушення рішенням господарського суду Житомирської області від 28.01.2010 р. у справі №8/71-НМ було надано копію протоколу №1 від 18.03.2006 р. загальних зборів співвласників майнових часток (паїв) колишніх членів КСП "Левківське" с. Левків Житомирського району Житомирської області (т. 2, а. с. 96-97).

З даного протоколу вбачається, що на зборах присутні лише 278 чоловік, що свідчить про відсутність кворуму співвласників необхідного для прийняття рішень на вказаних зборах, оскільки на них для наявності кворуму співвласників необхідного для прийняття рішень на вказаних зборах мали бути б присутні не менше 542 чоловік (813х2/3).

Окрім того, судом береться до уваги, що збори співвласників майнових часток (паїв) колишніх членів реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства "Левківське" Житомирського району Житомирської області, їхніх спадкоємців, а також власників майнових часток (паїв) реорганізованого КСП, оформлені Зведеним протоколом №1 зборів від 04-12 березня 2006 року були проведені відповідно до Рекомендацій щодо проведення загальних зборів колишніх членів реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства, затверджених наказом Міністерства аграрної політики України від 07.02.2001 № 16 (далі - Рекомендації).

Відповідно до п. 1 Рекомендацій метою проведення загальних зборів колишніх членів реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства, які є співвласниками його майна (надалі - Збори Співвласників), є організація процесу врегулювання майнових відносин між користувачами майна реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства та співвласниками цього майна, оформлення майна пайового фонду у спільну часткову власність.

Підготовку до перших Зборів Співвласників здійснює ініціативна група співвласників майна, представників новостворених агроформувань з користувачів майна разом з органами місцевої влади та місцевого самоврядування. У ході підготовки Зборів Співвласників ініціативна група забезпечує повідомлення співвласників майна реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства про порядок денний, дату, час, місце проведення Зборів Співвласників і організовує реєстрацію учасників Зборів Співвласників (п. 2 Рекомендацій).

Згідно із п. 4 Рекомендацій на розгляд перших Зборів Співвласників виносяться такі питання:

- обрання голови і секретаря зборів, визначення порядку голосування та прийняття рішень;

- ознайомлення із законодавчими та нормативно-правовими актами щодо відносин власності при реформуванні колективного сільськогосподарського підприємства;

- створення Комісії з організації вирішення майнових питань, що виникають у процесі реформування (надалі - Комісія);

- затвердження Положення про Комісію з організації вирішення майнових питань, що виникають у процесі реформування аграрного сектора економіки (згідно з Типовим положенням про Комісію);

- затвердження порядку скликання та організації роботи наступних Зборів Співвласників.

На перших зборах має бути визначено, що Збори Співвласників є правомочними за умови присутності на них не менше двох третин співвласників і рішення приймаються більшістю голосів, представлених на Зборах Співвласників (п. 4.1. Рекомендацій).

Відповідно до п. 4.2. Рекомендацій Робота зборів і прийняття рішень оформляються протоколом, підписаним головою та секретарем Зборів Співвласників.

Пунктом 5 Рекомендацій передбачено, що на наступні Збори Співвласників виносяться такі питання:

1) Затвердження Положення про порядок визначення складу майна пайового фонду колишнього колективного сільськогосподарського підприємства та його розподілу (для підприємств, де паювання майна не проводилось).

2) Визначення дати фактичної реорганізації колишнього колективного сільськогосподарського підприємства на підставі:

актів приймання-передачі майна іншим суб'єктам господарської діяльності;

дати складання роздільного або передаточного балансу;

дати вступного балансу нової структури, в якому відображено майно реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства;

дати заключного балансу колишнього колективного сільськогосподарського підприємства, де показано передачу майна.

3) Затвердження переліку та вартості активів і пасивів реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства, відображених у його балансі, а також зобов'язань, які не відображені в балансі на дату реорганізації.

4) Затвердження акта розрахунку пайового фонду на дату реорганізації, з урахуванням майна, що призначалося, але не використано для погашення заборгованості зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) до бюджетів і державних цільових фондів у зв'язку із списанням цієї заборгованості відповідно до законодавства.

Затвердження переліків майна колективного сільськогосподарського підприємства на дату фактичної реорганізації, в тому числі:

- майна соціальної сфери;

- майна, яке не підлягає паюванню;

- майна на суму боргів реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства;

- майна пайового фонду.

6) Затвердження структури та плану розподілу пайового фонду майна.

7) Затвердження результатів інвентаризації майна пайового фонду на дату вирішення майнових питань та співставної відомості по цьому майну.

8) Затвердження майнових різниць за результатами інвентаризації майна пайового фонду на дату вирішення майнових питань та пропозицій по врегулюванню цих різниць.

9) Затвердження розмірів паїв колишніх членів колективних сільськогосподарських підприємств, що не були ними одержані в натурі, грішми або цінними паперами при припиненні членства, а також списку осіб, які є їх власниками.

10) Затвердження списку осіб, які мають право на майновий пай, але які не були враховані при паюванні майна, та\або осіб, які не мали такого права, але їм було його помилково надано.

11) Затвердження пропозицій щодо виділення групі осіб (окремим особам), які є власниками паїв, індивідуально визначених об'єктів із складу майна реорганізованих колективних сільськогосподарських підприємств та передачі у власність співвласникам майна на підставі договорів про спільне володіння,користування та розпорядження майном.

12) Прийняття рішення щодо організації підготовки документального посвідчення права власності на паї та виписки свідоцтв про право власності на пай члена колективного сільськогосподарського підприємства.

13) Інші питання.

Тобто, зазначеними Рекомендаціями передбачено тільки проведення двох загальних зборів колишніх членів реорганізованого колективного сільськогосподарського підприємства, які були проведені в період з 04.03.2006 р. по 12.03.2006 р. та на яких були вирішені всі питання передбачені Рекомендаціями.

За наведеного вище, на загальних зборах не могли вирішуватися питання щодо виділення в натурі та передання Спілці (об'єднання) громадян-співвласників майна "Левківська-2" для ПП "Вікторія" майна, оскільки проведення третіх загальних зборів не передбачено рекомендаціями, а всі питання щодо реорганізації розглядаються на других загальних зборах.

Враховуючи вищевикладене, а саме відсутність кворуму та неможливість повторного вирішення питання щодо передачі майна, протокол №1 від 18.03.2006 р. загальних зборів співвласників майнових часток (паїв) колишніх членів КСП "Левківське" с. Левків Житомирського району Житомирської області (т. 2, а. с. 96-97) не може бути доказом того, що судом першої інстанції, під час прийняття оскаржуваного рішення, були порушенні права та інтереси ПП "Вікторія".

Надаючи оцінку Протоколу погодження розподілу майна колишнього КСП "Левківське", яке передано згідно передаточного балансу ТОВ "Левків агро", між підприємствами, які ведуть сільськогосподарське виробництво на території Левківської сільської ради та отримали в оренду майнові паї колишніх членів КСП "Левківське" від 29.04.2005 р. (т. 2, а. с. 105), апеляційний господарський суд відзначає наступне.

Відповідно до вказаного Протоколу від 29.04.2005 р. до ПП "Вікторія" переходять такі об'єкти господарювання:

- комори для зерна (3 приміщення з двором);

- телятник с. Левків (бр. № 3);

- КЗС;

- конюшня с. Клітчин;

- конюшня бр. № 3;

- кузня бр. № 3;

- частина адмінбудинку.

З зазначеного протоколу не можна ідентифікувати вказані об'єкти нерухомості, як зерносклад (с. Левків, вул. Байка, 1-Б, загальною площею 897,3 кв. м.), зерносклад (с. Левків, вул. Байка, 1-Б, загальною площею 695,6 кв. м.), вагова на зерноскладі (с. Левків, вул. Байка, 1-Б, загальною площею 16,9 кв. м.), право власності на які було визнані за позивачем рішенням господарського суду Житомирської області від 28.01.2010 р. у справі №8/71-НМ, оскільки в ньому не зазначено жодних ознак зазначеного майна, окрім загального розташування деяких об'єктів нерухомості.

Доказів того, що ПП "Вікторія" було передано саме зерносклад (с. Левків, вул. Байка, 1-Б, загальною площею 897,3 кв. м.), зерносклад (с. Левків, вул. Байка, 1-Б, загальною площею 695,6 кв. м.), вагова на зерноскладі (с. Левків, вул. Байка, 1-Б, загальною площею 16,9 кв. м.) скаржником не надано.

Також, судом береться до уваги, що ПП "Вікторія" зверталося до суду з позовом про визнання договору купівлі-продажу від 04.06.2004р. дійсним.

Відтак, рішенням господарського суду Житомирської області від 10.09.2008р. у справі №8/95-Д у позові Приватного підприємства "Вікторія" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Левків-Агро" за участю третьої особи без самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Селянського фермерського господарства "Сонячний пагорб" про визнання договору купівлі-продажу від 04.06.2004р. дійсним відмовлено.

Постановою Житомирського апеляційного господарського суду від 24.02.2009 р. у справі № 8/95-Д зазначене рішення в частині відмови в задоволені первісного позову залишено без змін.

Як вбачається із постанови Житомирського апеляційного господарського суду від 24.02.2009 р. у справі № 8/95-Д ПП "Вікторія", як на підставу позову посилається на укладання 04.06.2004р. договору купівлі-продажу, відповідно до якого ТОВ "Левків-Агро" зобов'язалось передати у власність ПП "Вікторія" основні засоби у встановленій даним договором кількості та якості, а покупець, в свою чергу, прийняти їх по акту приймання-передачі та оплатити їх вартість в строки, обумовлені даним договором. Зазначає, що в подальшому 12.06.2004р. сторони підписали акти приймання-передачі зерноскладу 1965 року побудови, ремонтної майстерні 1968 року побудови та вагової на зерноскладі, побудованої у 1965 році загальною вартістю 34607грн.

Також, ПП "Вікторія" зверталося з позовом до ТОВ "Левків Агро" про визнання договору прийому-передачі основних засобів під боргові зобов'язання від 05.06.2004р. дійсним.

Рішенням господарського суду Житомирської області від 10.09.2008 р. у справі № 8/96-Д, залишеним без змін постановою Житомирського апеляційного господарського суду від 24.02.2009 р. відмовлено у задоволенні первісного позову.

Із постанови Житомирського апеляційного господарського суду від 24.02.2009 р. у справі № 8/96-Д вбачається, що обґрунтовуючи позов ПП "Вікторія" зазначає що 05.06.2004 р. між ним та відповідачем був укладений договір приймання-передачі основних засобів під боргові зобов'язання, згідно якого ТОВ "Левків-Агро" зобов'язалось передати у власність ПП "Вікторія" основні засоби (зерносклад 1978 року, зерноплощадку комори в № 3 1993 року, вагову з вагою 10 тн комори № 3 1958 року, криницю тракторної бригади 1973 року), на суму взятих на себе боргових зобов'язань згідно договорів про переведення боргу від 02.06.2004 р. та від 04.06.2004 р. за № 17, а ПП "Вікторія" зобов'язалось прийняти основні засоби по акту приймання-передачі по кожному об'єкту окремо.

В той же час, судоми встановлено, що Договір про переведення боргу від 02.06.2004 р., на який є посилання в оспорюваному договорі від 05.06.2004 р., сторонами не наданий.

З наведеного вбачається, що у випадку передачі ПП "Вікторія", зазначеного в Протоколі від 29.04.2005 р. майна, у ПП "Вікторія" було б підстав звертатися до суду з позовами про визнання дійсними договорів, предметом котрих було вже передане ПП "Вікторія" майно.

Окрім того, представники позивача в судовому засіданні вказали, що доданий до апеляційної скарги Протокол від 29.04.2005 р. не може бути доказом у даній справі, оскільки від СФГ "Сонячний пагорб" підписаний особою, котра на момент оформлення протоколу працював на іншій посаді. Для огляду представники позивача надали суду трудову книжку ОСОБА_17, копія якої знаходиться в матеріалах справи (т. 2, а. с. 157-158).

Судом із трудової книжки ОСОБА_17 встановлено, що в період з 10.03.2005 р. по 22.04.2009 р. займав посаду голови Житомирської райдержадміністрації.

Враховуючи вказане, апеляційний господарський суду не може взяти до уваги Протокол від 29.04.2005 р., оскільки наведені вище обставини не свідчать про те, що він відображає реальні події, які мали місце та на фіксування яких він був складений.

Тобто, скаржник не довів, що на момент прийняття рішення господарського суду Житомирської області від 28.01.2010 р. у справі №8/71-НМ ПП "Вікторія" було власником зерноскладу (с. Левків, вул. Байка, 1-Б, загальною площею 897,3 кв. м.), зерноскладу (с. Левків, вул. Байка, 1-Б, загальною площею 695,6 кв. м.), вагової на зерноскладі (с. Левків, вул. Байка, 1-Б, загальною площею 16,9 кв. м.).

При розгляді даної справи, апеляційний господарський суд керується принципом res judicata, базове тлумачення якого вміщено в рішеннях Європейського суду з прав людини від 03.12.2003 р. у справі "Рябих проти Росії", від 09.11.2004 р. у справі "Науменко проти України", від 18.11.2004 р. у справі "Праведная проти Росії", від 19.02.2009 р. у справі "Христов проти України", від 03.04.2008 р. у справі "Понамарьов проти України", в яких цей принцип розуміється як елемент принципу юридичної визначеності, що вимагає поваги до остаточного рішення суду. Відхід від res judicate можливий лише тоді, коли цього вимагають відповідні вагомі й непереборні обставини, наявності яких у цій справі скаржником не зазначено й не обґрунтовано.

Також, суд звертає увагу на те, що приміщення вагової на зерноскладі (с. Левків, вул. Байка, 1-Б, загальною площею 16,9 кв. м.) не було предметом розгляду в справі № 8/71-НМ, тоді як за позивачем у даній справі було визнано право власності на вагову на зерноскладі (с. Левків, вул. Байка, 1-Б, загальною площею 24,9 кв. м. ).

За наведеного вище суд приходить висновку, що Приватне підприємство "Вікторія" не довело, що рішенням господарського суду Житомирської області від 28.01.2010 р. у справі №8/71-НМ було вирішено питання про права, інтереси та (або) обов'язки ПП "Вікторія".

За приписами п. 3 ч. 1 та ч. 2 ст. 264 ГПК України суд апеляційної інстанції закриває апеляційне провадження, якщо після відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою, поданою особою з підстав вирішення судом питання про її права, інтереси та (або) обов'язки, встановлено, що судовим рішенням питання про права, інтереси та (або) обов'язки такої особи не вирішувалося. Про закриття апеляційного провадження суд апеляційної інстанції постановляє ухвалу, яка може бути оскаржена в касаційному порядку.

Керуючись ст. ст. 234, 235, п. 3 ч. 1 ст. 264 Господарського процесуального кодексу України, Північно-західний апеляційний господарський суд, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Закрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Приватного підприємства "Вікторія" на рішення господарського суду Житомирської області від 28.01.2010 р. у справі №8/71-НМ.

2. Справу № 8/71-НМ надіслати господарському суду Житомирської області.

3. Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення та може бути оскаржена до Верховного Суду у випадках, строках та порядку встановлених статтями 286-291 Господарського процесуального кодексу України.

Повний текст ухвали складено "23" січня 2019 р.

Головуючий суддя Петухов М.Г.

Суддя Мельник О.В.

Суддя Олексюк Г.Є.

СудПівнічно-західний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення21.01.2019
Оприлюднено23.01.2019
Номер документу79337926
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/71-нм

Постанова від 11.04.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Мачульський Г.М.

Ухвала від 19.03.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Мачульський Г.М.

Ухвала від 21.02.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Мачульський Г.М.

Ухвала від 21.01.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Петухов М.Г.

Ухвала від 11.01.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Петухов М.Г.

Ухвала від 21.12.2018

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Петухов М.Г.

Ухвала від 27.11.2018

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Петухов М.Г.

Ухвала від 16.11.2018

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Петухов М.Г.

Ухвала від 18.09.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Мачульський Г.М.

Ухвала від 26.07.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Мачульський Г.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні