Ухвала
від 04.02.2019 по справі 5028/4/18б/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

04 лютого 2019 року м. Чернігів справа № 5028/4/18б/2012

Господарський суд Чернігівської області у складі судді А.С. Сидоренка, розглянувши матеріали клопотання розпорядника майна боржника - арбітражного керуючого Бандоли О.О. (АДРЕСА_1) про затвердження оплати послуг по справі за заявою керівника боржника БОРЖНИК: Державне підприємство Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння 16600, м. Ніжин Чернігівської області, вул. Прилуцька, 131 про порушення справи про банкрутство з метою проведення керівником процедури санації

Представники учасників провадження у справі про банкрутство:

від кредиторів: Мехед В.М. - предст. Ніжинської ОДПІ, дов. від 23.01.2019р. № 678/09/25-13-10-012

від боржника: не з'явився

від ГТУЮ у Чернігівській області: Дікан О.М. - нач. відділу з питань банкрутства, дов. від 09.01.2019р. № 5-28/59

від ДК Укроборонпром : Гетта Т.М. - предст., дов. від 11.12.2018р. № Д-3769/2018

В судовому засіданні взяв участь військовий прокурор Косенко М.А., посв. від 29.03.2016р. № 042316.

В судовому засіданні 04.02.2019р., на підставі ст. 240 Господарського процесуального кодексу України, було оголошено вступну та резолютивну частини ухвали.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 16.11.2012р. порушено провадження у справі № 5028/4/18б/2012 за заявою керівника боржника - Державного підприємства Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння про банкрутство з метою проведення керівником процедури санації, на підставі ст. 53 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом та введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 07.12.2012р. відкрито процедуру санації боржника, керуючим санацією призначено керівника боржника - виконуючого обов'язки директора Загвоздіна С.О., розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Поліщука А.П.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 17.12.2013р. затверджений план санації боржника.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 26.06.2015р. усунуто арбітражного керуючого Поліщука А.П. від виконання обов'язків розпорядника майна Державного підприємства Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння .

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 28.07.2015р. розпорядником майна Державного підприємства Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння призначено арбітражного керуючого Агафонова О.Ю.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 08.02.2016р. звільнено Загвоздіна С.О. від виконання повноважень керуючого санацією, керуючим санацією призначено виконуючого обов'язки директора Державного підприємства Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння Приходька С.В.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 06.12.2017р. усунуто арбітражного керуючого Агафонова О.Ю. від виконання обов'язків розпорядника майна Державного підприємства Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння .

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 11.01.2018р., зокрема:

звільнено Приходька С.В. від виконання повноважень керуючого санацією;

призначено керуючим санацією виконуючого обов'язки директора Державного підприємства Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння Гордєєва О.Л.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 11.01.2018р. розпорядником майна Державного підприємства Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння призначено арбітражного керуючого Карлову І.В.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 03.04.2018р. продовжено процедуру санації на три місяці - до 17 червня 2018 року включно.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 14.08.2018р.:

звільнено Гордєєва О.Л. від виконання повноважень керуючого санацією;

призначено керуючим санацією виконуючого обов'язки директора Державного підприємства Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння Печерського О.В.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 05.09.2018р., зокрема усунуто арбітражного керуючого Карлову І.В. від виконання обов'язків розпорядника майна Державного підприємства Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння .

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 10.10.2018р. розпорядником майна Державного підприємства Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння призначено арбітражного керуючого Бандолу О.О.

14 січня 2019 року до Господарського суду Чернігівської області надійшло клопотання від 11.01.2019р. № 02-69/36 розпорядника майна боржника - арбітражного керуючого Бандоли О.О. про затвердження оплати послуг (надалі - Клопотання), згідно якого останній просить затвердити оплату його послуг в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання ним повноважень розпорядника майна.

В обґрунтування Клопотання арбітражний керуючий Бандола О.О. посилається на прийняття комітетом кредиторів відповідного рішення (протокол від 20.11.2018р.).

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 15.01.2019р.:

Клопотання залишено без руху;

зобов'язано арбітражного керуючого Бандолу О.О. протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення Клопотання без руху подати до господарського суду докази надсилання копії відповідного Клопотання та доданих до нього документів комітету кредиторів та боржнику;

роз'яснено арбітражному керуючому Бандолі О.О., що в разі неусунення всіх недоліків клопотання у строк, встановлений судом, Клопотання вважається неподаним і повертається особі, що звернулася із Клопотанням.

На виконання вимог вищевказаної ухвали, 21 січня 2019 року арбітражним керуючим Бандолою О.О. надано докази надсилання копії Клопотання та доданих до нього документів комітету кредиторів та боржнику.

Ухвалою господарського суду Чернігівської області 22.01.2019р. Клопотання було прийнято, приєднано до матеріалів справи та призначено до розгляду в судовому засіданні на 04.02.2019р.

Учасники провадження у справі про банкрутство належним чином були повідомлені про дату, час та місце проведення судового засідання, однак не скористалися своїм процесуальним правом на участь у ньому (окрім Ніжинської ОДПІ Головного управління ДФС у Чернігівській області, ГТУЮ у Чернігівській області, Державного концерну Укроборонпром та заступника військового прокурора Чернігівського гарнізону Центрального регіону України).

Заперечень проти задоволення Клопотання від присутніх в судовому засіданні повноважних представників учасників провадження у справі про банкрутство не надійшло.

Розглянувши подані документи і матеріали, вислухавши пояснення повноважних представників учасників провадження у справі про банкрутство, з'ясувавши фактичні обставини справи, дослідивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення Клопотання по суті, господарський суд ВСТАНОВИВ:

Оскільки, Законом України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом не встановлено окремого порядку скликання комітету кредиторів боржника, в такому випадку, при скликанні зборів комітету кредиторів, слід керуватись положеннями ч. 3 ст. 16 названого Закону, що регулюють порядок скликання зборів кредиторів боржника.

Згідно ст. 16 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (в редакці до 18.01.2013р., надалі - Закон про банкрутство), збори кредиторів скликаються арбітражним керуючим за його ініціативою або ініціативою комітету кредиторів чи інших кредиторів, сума вимог яких складає не менше однієї третини всіх вимог, включених до реєстру вимог кредиторів, або за ініціативою однієї третини кількості голосів кредиторів.

Збори кредиторів вважаються повноважними незалежно від кількості голосів кредиторів, які беруть участь у зборах, якщо всіх кредиторів було письмово повідомлено про час і місце проведення зборів відповідно до частини першої цієї статті. Кількість голосів кредиторів визначається відповідно до частини четвертої цієї статті.

Рішення зборів (комітету) кредиторів вважається прийнятим більшістю голосів кредиторів, якщо за нього проголосували присутні на зборах (комітеті) кредитори, кількість голосів яких визначається відповідно до частини четвертої цієї статті.

Враховуючи те, що всі кредитори належним чином були повідомлені про місце і час проведення зборів комітету кредиторів, господарський суд вважає повноважними збори комітету кредиторів Державного підприємства Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння , проведені 20.11.2018р., а рішення, прийняте на таких зборах, є таким, що не суперечить законодавству.

Частинами 12, 14 ст. 3 1 Закону про банкрутство передбачено, що оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника.

Оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

Рішенням зборів комітету кредиторів (протокол від 20.11.2018р.) встановлено оплату послуг арбітражного керуючого Бандоли О.О. за виконання ним повноважень розпорядника майна Державного підприємства Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць здійснення ним своїх повноважень.

Розглянувши Клопотання, господарський суд вважає за можливе його задовольнити та затвердити рішення комітету кредиторів про затвердження розміру оплати послуг розпорядника майна боржника в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним своїх повноважень.

Керуючись ст. 3 1 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , ст. 233, 234, 240 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання від 11.01.2019р. № 02-69/36 розпорядника майна боржника - арбітражного керуючого Бандоли О.О. про затвердження оплати послуг задовольнити.

2. Затвердити рішення комітету кредиторів Державного підприємства Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння (протокол від 20.11.2018р.) про затвердження оплати послуг розпорядника майна боржника - арбітражного керуючого Бандоли О.О. в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним своїх повноважень.

3. Копії цієї ухвали надіслати кредиторам: Публічному акціонерному товариству Чернігівобленерго (14000, м. Чернігів, вул. Горького, 40), Державному агентству резерву України (01601, м. Київ, вул. Пушкінська, 28), Ніжинській об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління ДФС у Чернігівській області (16600, м. Ніжин Чернігівської області, вул. Поштова, 2), Ніжинському об'єднаному управлінню Пенсійного фонду України (16600, м. Ніжин Чернігівської області, вул. Шевченка, 21-ж), Товариству з обмеженою відповідальністю НіжинТеплоМережі (16600, м. Ніжин Чернігівської області, вул. Глібова, 1), боржнику (керуючому санацією Печерському О.В.), розпоряднику майна Бандолі О.О. (АДРЕСА_1), Головному територіальному управлінню юстиції у Чернігівській області (14000, м. Чернігів, просп. Миру, 43), Державному концерну Укроборонпром (04119, м. Київ, вул. Дегтярівська, 36), представнику працівників боржника ОСОБА_1. (АДРЕСА_2) та заступнику військового прокурора Чернігівського гарнізону Центрального регіону України (14030, м. Чернігів, вул. Шевченка, 57).

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та може бути оскаржена до Північного апеляційного господарського суду у строк, встановлений ч. 1 ст. 256 Господарського процесуального кодексу України, шляхом подання апеляційної скарги через місцевий господарський суд.

Повний текст ухвали складено 04.02.2019р.

Суддя А.С. Сидоренко

Дата ухвалення рішення04.02.2019
Оприлюднено05.02.2019
Номер документу79588659
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство з метою проведення керівником процедури санації

Судовий реєстр по справі —5028/4/18б/2012

Ухвала від 04.04.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 25.03.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 18.03.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 21.02.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Постанова від 07.02.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Остапенко О.М.

Ухвала від 07.02.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Остапенко О.М.

Ухвала від 04.02.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 04.02.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 04.02.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Постанова від 24.01.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Остапенко О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні