Ухвала
від 04.04.2019 по справі 5028/4/18б/2012
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ДОДАТКОВА УХВАЛА

04 квітня 2019 року м. Чернігів справа № 5028/4/18б/2012

Господарський суд Чернігівської області у складі судді А.С. Сидоренка, розглянувши матеріали клопотання арбітражного керуючого Бандоли О.О. (АДРЕСА_1) про затвердження звіту про оплату послуг, відшкодування витрат та стягнення грошових коштів по справі за заявою керівника боржника БОРЖНИК: Державне підприємство Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння 16600, м. Ніжин Чернігівської області, вул. Прилуцька, 131 про порушення справи про банкрутство з метою проведення керівником процедури санації

Представники учасників провадження у справі про банкрутство:

від кредиторів: не з'явились

від боржника: не з'явився

В судовому засіданні прийняв участь арбітражний керуючий Бандола О.О.

В судовому засіданні 04.04.2019р., на підставі ст. 240 Господарського процесуального кодексу України, було оголошено вступну та резолютивну частини додаткової ухвали.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 16.11.2012р. порушено провадження у справі № 5028/4/18б/2012 за заявою керівника боржника - Державного підприємства Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння про банкрутство з метою проведення керівником процедури санації, на підставі ст. 53 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (в редакції до 18.01.2013р.) (надалі - Закон про банкрутство) та введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 07.12.2012р. відкрито процедуру санації боржника.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 10.10.2018р. розпорядником майна Державного підприємства Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння призначено арбітражного керуючого Бандолу О.О.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 04.02.2019р. затверджено рішення комітету кредиторів Державного підприємства Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння (протокол від 20.11.2018р.) про затвердження оплати послуг розпорядника майна боржника - арбітражного керуючого Бандоли О.О. в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання ним своїх повноважень.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 21.02.2019р., зокрема:

припинено процедуру санації, повноваження керуючого санацією Печерського Олега Віталійовича та розпорядника майна боржника - арбітражного керуючого Бандоли Олександра Олексійовича.

провадження у справі про банкрутство Державного підприємства Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння припинено.

13 березня 2019 року до Господарського суду Чернігівської області надійшло клопотання від 06.03.2019р. № 02-69/40 арбітражного керуючого Бандоли О.О. про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури розпорядження майном у справі № 5028/4/18б/2012 про банкрутство ДП Ніжинський РЗІО (код ЄДРПОУ 08457704) (надалі - Клопотання), згідно якого арбітражний керуючий просить:

затвердити звіт арбітражного керуючого Бандоли О.О. про нарахування грошової винагороди під час виконання повноважень розпорядника майна ДП Ніжинський РЗІО (код ЄДРПОУ 08457704) за період з 10.10.2018р. по 21.02.2019р. в сумі 34 781,76 грн.;

стягнути з ДП Ніжинський РЗІО (код ЄДРПОУ 08457704) на користь арбітражного керуючого Бандоли Олександра Олексійовича (свідоцтво № 853 від 17.07.2013р., реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1) кошти (грошова винагорода) в сумі 34 781 (тридцять чотири тисячі сімсот вісімдесят одна) гривня 76 копійок;

затвердити звіт арбітражного керуючого Бандоли О.О. про відшкодування витрат за підсумками процедури розпорядження майном ДП Ніжинський РЗІО (код ЄДРПОУ 08457704) за період з 10.10.2018р. по 21.02.2019р. в сумі 4 366,37 грн.;

стягнути з ДП Ніжинський РЗІО (код ЄДРПОУ 08457704) на користь арбітражного керуючого Бандоли Олександра Олексійовича (свідоцтво № 853 від 17.07.2013р., реєстраційний номер облікової картки платника податків НОМЕР_1, зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1) кошти (відшкодування витрат) в сумі 4 366 (чотири тисячі триста шістдесят шість) гривень 37 копійок;

рішення оформити відповідно до вимог Закону України Про виконавче провадження у формі виконавчого документу.

В обґрунтування Клопотання арбітражний керуючий Бандола О.О. посилається на положення ст. 3 1 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (в редакції до 18.01.2013р.) щодо здійснення оплати послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого, затвердження відповідного звіту, а також на рішення комітету кредиторів від 20.11.2018р.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 18.03.2019р.:

Клопотання від 06.03.2019р. № 02-69/40 арбітражного керуючого Бандоли О.О. про затвердження звіту про оплати послуг, відшкодування витрат та стягнення грошових коштів залишено без руху;

зобов'язано арбітражного керуючого Бандолу О.О. протягом десяти днів з дня вручення ухвали про залишення клопотання без руху подати до господарського суду докази надсилання копії відповідного клопотання та доданих до нього документів голові комітету кредиторів (Ніжинській об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління ДФС у Чернігівській області) та боржнику;

роз'яснено арбітражному керуючому Бандолі О.О., що в разі неусунення всіх недоліків клопотання у строк, встановлений судом, клопотання вважається неподаним і повертається особі, що звернулася із клопотанням.

На виконання вимог вищевказаної ухвали, 18 березня 2019 року арбітражним керуючим Бандолою О.О. надано докази надсилання копії Клопотання та доданих до нього документів голові комітету кредиторів (Ніжинській об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління ДФС у Чернігівській області) та боржнику.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 25.03.2019р. Клопотання прийнято, приєднано до матеріалів справи та призначено до розгляду в судовому засіданні на 04.04.2019р.

Голова комітету кредиторів - Ніжинська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Чернігівській області та боржник належним чином були повідомлені про дату, час та місце проведення судового засідання, однак не скористалися своїм процесуальним правом на участь у ньому.

Розглянувши подані документи і матеріали, вислухавши пояснення арбітражного керуючого Бандоли О.О., з'ясувавши фактичні обставини справи, дослідивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення Клопотання по суті, господарський суд ВСТАНОВИВ:

Згідно з ч. 1 ст. 5 Закону про банкрутство, провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Згідно ч. 1 ст. 123 Господарського процесуального кодексу України, судові витрати складаються з судового збору та витрат, пов'язаних з розглядом справи.

За змістом ст. 31 Закону про банкрутство, до витрат, пов'язаних з провадженням у справі про банкрутство в господарському суді та роботою ліквідаційної комісії, належать, зокрема витрати на оплату праці арбітражних керуючих (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) в порядку, передбаченому статтею 27 цього Закону.

Статтею 244 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо, зокрема судом не вирішено питання про судові витрати.

Суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів з дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення.

У разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви.

Додаткове рішення або ухвала про відмову в прийнятті додаткового рішення можуть бути оскаржені.

У відповідності з ч. 4 ст. 3 1 та ч. 8 ст. 13 Закону про банкрутство, арбітражний керуючий (розпорядник майна) має право отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Законом.

Частинами 12, 14, 16 ст. 3 1 Закону про банкрутство встановлено, що оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюються в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника.

Оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

Звіт про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого затверджується рішенням комітету кредиторів та ухвалою господарського суду. Ухвала може бути оскаржена у встановленому порядку.

За своїм змістом Клопотання фактично є звітом арбітражного керуючого Бандоли О.О. про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого за період з 10 жовтня 2018 року по 21 лютого 2019 року (надалі - Звіт).

Рішенням зборів комітету кредиторів (протокол від 20.11.2018р.) встановлено оплату послуг арбітражного керуючого Бандоли О.О. за виконання ним повноважень розпорядника майна Державного підприємства Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць здійснення ним своїх повноважень.

Вказаний вище звіт про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого рішенням комітету кредиторів затверджений не був, оскільки у зв'язку з припиненням провадження у справі № 5028/4/18/2012 припинені і повноваження комітету кредиторів.

Як вбачається зі змісту Клопотання арбітражним керуючим Бандолою О.О. було нараховано оплату його послуг в сумі 34 781,76 грн. за період з 10.10.2018р. по 21.02.2019р.; також, арбітражним керуючим Бандолою О.О. були проведені наступні витрати:

- послуги ПАТ Укрпошта - 427,00 грн.;

- послуги ТОВ Нова Пошта - 111,00 грн.;

- канцелярські товари - 160,00 грн.;

- заправка картриджів - 575,10 грн.;

- оплата послуг за надання інформації Головним управлінням регіональної статистики - 30,16 грн.;

- нотаріальні послуги - 200,00 грн.;

- бензин - 2 863,11 грн., загалом - 2 230,84 грн.

Наведені вище витрати у процедурі санації за період з 10.10.2018р. по 21.02.2019р. підтверджуються наданими арбітражним керуючим Бандолою О.О. фіскальними чеками, квитанціями, довідкою, товарним чеком та платіжним дорученням (том 28, а.с. 58 - 60).

Враховуючи те, що у вказаній вище ухвалі Господарського суду Чернігівської області від 21.02.2019р. не було вирішено питання про витрати на оплату праці розпорядника майна - арбітражного керуючого Бандоли О.О., а також те, що відповідні витрати підтверджуються належними доказами, існує необхідність прийняти додаткову ухвалу для вирішення цього питання із затвердженням звіту про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого, проведених у процедурі санації у період з 10.10.2018р. по 21.02.2019р.

Керуючись ст. 3 1 , 13, 31 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , ст. 123, 233, 234, 240, 244 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання від 06.03.2019р. № 02-69/40 арбітражного керуючого Бандоли О.О. про затвердження звіту про оплату послуг, відшкодування витрат та стягнення грошових коштів задовольнити.

2. Затвердити звіт арбітражного керуючого Бандоли О.О. про оплату послуг та відшкодування витрат за період з 10.10.2018р. по 21.02.2019р. в загальній сумі 39 148,13 грн.

3. Стягнути з Державного підприємства Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння (16600, м. Ніжин Чернігівської області, вул. Прилуцька, 131, код 08457704) на користь арбітражного керуючого Бандоли Олександра Олексійовича (АДРЕСА_1, РНОКПП НОМЕР_1) 34 781 грн. 76 коп. грошової винагороди за виконання повноважень розпорядника майна Державного підприємства Ніжинський ремонтний завод інженерного озброєння за період з 10.10.2018р. по 21.02.2019р. та 4 366 грн. 37 коп. витрат.

4. Дана додаткова ухвала є виконавчим документом та може бути пред'явлена до виконання протягом трьох років.

5. Копії цієї додаткової ухвали надіслати арбітражному керуючому Бандолі О.О. (АДРЕСА_1), голові комітету кредиторів -Ніжинській об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління ДФС у Чернігівській області (16600, м. Ніжин Чернігівської області, вул. Поштова, 2) та боржнику.

6. Додаткова ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та може бути оскаржена до Північного апеляційного господарського суду у строк, встановлений ч. 1 ст. 256 Господарського процесуального кодексу України, шляхом подання апеляційної скарги через місцевий господарський суд.

Повний текст додаткової ухвали складено 09.04.2019р.

Суддя А.С.Сидоренко

Дата ухвалення рішення04.04.2019
Оприлюднено10.04.2019
Номер документу81038815
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство з метою проведення керівником процедури санації

Судовий реєстр по справі —5028/4/18б/2012

Ухвала від 04.04.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 25.03.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 18.03.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 21.02.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Постанова від 07.02.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Остапенко О.М.

Ухвала від 07.02.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Остапенко О.М.

Ухвала від 04.02.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 04.02.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 04.02.2019

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Постанова від 24.01.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Остапенко О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні