Ухвала
від 20.02.2019 по справі 910/1864/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

ПРО ЗАЛИШЕННЯ ПОЗОВНОЇ ЗАЯВИ БЕЗ РУХУ

20.02.2019Справа № 910/1864/19

Суддя Господарського суду міста Києва Трофименко Т.Ю., розглянувши матеріали

за позовом Публічного акціонерного товариства Національна акціонерна страхова компанія Оранта

до : 1. Приватного акціонерного товариства Страхова компанія Брокбізнес

2. Товариства з обмеженою відповідальністю Торговий дім Термаліс

про стягнення 162 813,89 грн.

ВСТАНОВИВ:

До Господарського суду міста Києва Трофименко Т.Ю. надійшла позовна заява Публічного акціонерного товариства Національна акціонерна страхова компанія Оранта до Приватного акціонерного товариства Страхова компанія Брокбізнес та Товариства з обмеженою відповідальністю Торговий дім Термаліс про стягнення 162 813,89 грн.

Згідно з п. 8 ч. 3 ст. 162 Господарського процесуального кодексу України, позовна заява повинна містити зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Відповідно до ч.ч. 2-5 ст. 164 Господарського процесуального кодексу України, позивач зобов'язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів). У разі необхідності до позовної заяви додається клопотання про призначення експертизи, витребування доказів тощо. До заяви про визнання акта чи договору недійсним додається також копія (або оригінал) оспорюваного акта чи договору або засвідчений витяг з нього, а у разі відсутності акта чи договору у позивача - клопотання про його витребування. До позовної заяви, підписаної представником позивача, додається довіреність чи інший документ, що підтверджує повноваження представника позивача.

Приписами статті 91 Господарського процесуального кодексу України визначено, що письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Дослідивши матеріали позовної заяви та додані до неї документи, встановив, що вказана позовна заява не відповідає наведеним вище вимогам Господарського процесуального кодексу України, оскільки не містить:

- зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

- читабельної та чіткої копії Договору № 1108870 добровільного страхування транспортних засобів від 30.10.2015;

- доказів на підтвердження викладених у позові обставин перебування ОСОБА_2 на момент ДТП у трудових відносинах з ТОВ Торговий дім Термаліс .

Відповідно до частин 1, 2 ст. 174 Господарського процесуального кодексу України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162 , 164 , 172 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Враховуючи викладене вище, позовна заява залишається без руху з наданням позивачу строку для усунення виявлених недоліків.

Враховуючи вищевикладене та керуючись статтями 162, 164, 174, 233-235 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва

УХВАЛИВ:

1. Позовну заяву Публічного акціонерного товариства Національна акціонерна страхова компанія Оранта залишити без руху.

2. Надати позивачу строк для усунення недоліків, який не може перевищувати п'яти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху, шляхом подання до суду:

- заяви, що містить зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

- читабельної та чіткої копії Договору № 1108870 добровільного страхування транспортних засобів від 30.10.2015;

- доказів на підтвердження викладених у позові обставин перебування ОСОБА_2 на момент ДТП у трудових відносинах з ТОВ Торговий дім Термаліс .

3. Попередити позивача про наслідки недотримання вимог ухвали про залишення позовної заяви без руху, передбачені ч. 4 ст. 174 ГПК України, за яким позовна заява буде вважатись не поданою та повернута позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя Т.Ю. Трофименко

Дата ухвалення рішення20.02.2019
Оприлюднено20.02.2019
Номер документу79959104
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/1864/19

Постанова від 30.10.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Кравчук Г.А.

Ухвала від 24.09.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Кравчук Г.А.

Ухвала від 30.07.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Кравчук Г.А.

Рішення від 24.06.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Трофименко Т.Ю.

Ухвала від 22.05.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Трофименко Т.Ю.

Ухвала від 22.04.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Трофименко Т.Ю.

Ухвала від 25.03.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Трофименко Т.Ю.

Ухвала від 04.03.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Трофименко Т.Ю.

Ухвала від 20.02.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Трофименко Т.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні