Ухвала
від 25.02.2019 по справі 903/142/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10

E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"25" лютого 2019 р. Провадження 07/903/142/19

Суддя Господарського суду Волинської області Слободян О.Г., розглянувши матеріали по справі №903/142/19

за позовом Приватного акціонерного товариства "Акціонерна страхова компанія "ІНГО Україна"

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Алгосервіс"

третя особа , яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Сейф Гласс Факторі"

про стягнення 94159грн. 67коп.

встановила: 21.02.2019р. ПрАТ "Акціонерна страхова компанія "ІНГО Україна" звернулося до господарського суду з позовом, в якому просить стягнути з ТОВ "Алгосервіс" 94159,67грн. заподіяної шкоди.

В обгрунтування позовних вимог позивач зазначає, що під час перевезення вантажу згідно договору №22052018 від 22.05.2018р. про надання послуг з перевезення вантажів автомобільним транспортом, укладеного між ТОВ "Алгосервіс" (перевізник) та ТОВ "Сейф Гласс Факторі" (замовник), будо пошкоджено вантаж (скло). Внаслідок пошкодження вантажу, що належав ТОВ "Сейф Гласс Факторі", перевізником - ТОВ "Алгосервіс" була заподіяна шкода у розмірі 111073,95грн. Згідно договору страхування №550217106 від 01.02.2018р. позивач часткове пошкодження вантажу визнав страховим випадком та виплатив ТОВ "Сейф Гласс Факторі" страхове відшкодування на суму 94159,67грн. Відповідно до ст.27 Закону України "Про страхування" до страховика, який виплатив страхове відшкодування за договором майнового страхування, в межах фактичних затрат переходить право вимоги, яке страхувальник або інша особа, що одержала страхове відшкодування, має до особи, відповідальної за заподіяний збиток.

Також, позивачем подане клопотання про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

Відповідно до ч.3 ст.12 ГПК України спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Частиною 5 ст.12 ГПК встановлено, що малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Оскільки поданий позов за своїми ознаками є малозначним в розумінні частини 5 статті 12 ГПК України, враховуючи заявлене клопотання позивача, суд дійшов висновку про задоволення клопотання позивача та здійснення розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Розглянувши матеріали справи та клопотання позивача про здійснення розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, господарський суд визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі та розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

У позовній заяві позивач просить залучити ТОВ "Сейф Гласс Факторі" як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача.

Відповідно до ст. 50 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Розглянувши матеріали справи, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - ТОВ "Сейф Гласс Факторі", як власника пошкодженого вантажу, оскільки рішення суду може вплинути на права та обов'язки третьої особи щодо однієї із сторін, зокрема, пред'явлення в подальшому регресної вимоги до відповідача в частині вирахуваної із суми страхового відшкодування франшизи.

Згідно ч.ч.1-3 ст.120 ГПК суд викликає учасників справи у судове засідання або для участі у вчиненні процесуальної дії, якщо визнає їх явку обов'язковою. Суд повідомляє учасників справи про дату, час і місце судового засідання чи вчинення відповідної процесуальної дії, якщо їх явка є не обов'язковою. Виклики і повідомлення здійснюються шляхом вручення ухвали в порядку, передбаченому цим Кодексом для вручення судових рішень.

Керуючись ст.ст. 12, 50, 120, 165-167, 176, 234, 235, 247-252 ГПК України, суд -

ухвалив:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

3. Засідання для розгляду справи по суті призначити "27" березня 2019 р. об 11:00 год.

4. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду Волинської області за адресою: м. Луцьк, пр. Волі 54А, в залі судових засідань №209.

5. Залучити до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Сейф Гласс Факторі".

6. Встановити позивачу строк для подання відповіді на відзив (за наявності), в порядку ст.166 ГПК України, в 5 днів з дня отримання відзиву. Надати суду відповідь на відзив та докази надіслання відповіді відповідачу та третій особі.

7. Встановити відповідачу строк до 18.03.2019р. для подання відзиву на позов, із урахуванням вимог ст.ст.165, 251 ГПК України. Надати суду відзив та докази надіслання відзиву позивачу та третій особі.

Роз'яснити відповідачу, що в разі ненадання у встановлений судом строк без поважних причин відзиву, суд вирішує справу за наявними у справі матеріалами.

Встановити відповідачу строк до 07.03.2019р., із урахуванням вимог ст.250 ГПК України, для подання заяви з запереченням проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження. Копію заяви з запереченням надіслати позивачу, докази надіслання надати суду.

8. Встановити третій особі - ТОВ "Сейф Гласс Факторі" строк до 25.03.2019р. для подання пояснень щодо позову та відзиву, із урахуванням вимог ст.ст. 168, 251 ГПК України. Надати суду пояснення та докази надіслання пояснення позивачу та відповідачу.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає .

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://vl.arbitr.gov.ua

З метою своєчасної підготовки до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи запропонувати сторонам всі передбачені законом процесуальні документи, що подаються до суду і можуть бути предметом судового розгляду, а також докази, надсилати в електронній формі (у форматі pdf) на E-mail господарського суду Волинської області: inbox@vl.arbitr.gov.ua з офіційної електронної адреси учасника судового процесу.

Суддя О. Г. Слободян

СудГосподарський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення25.02.2019
Оприлюднено26.02.2019
Номер документу80051108
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —903/142/19

Ухвала від 18.09.2019

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Зуєв В.А.

Судовий наказ від 09.08.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Постанова від 31.07.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Ухвала від 19.07.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Ухвала від 10.07.2019

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Рішення від 24.05.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Ухвала від 10.05.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Ухвала від 16.04.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Ухвала від 02.04.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Ухвала від 25.02.2019

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні