Ухвала
від 26.02.2019 по справі 225/3371/13-к
СЛОВ'ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Номер провадження 1-в/243/16/2019

Номер справи 225/3371/13-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про звільнення від призначеного покарання з випробуванням

після закінчення іспитового строку

« 26 » лютого 2019 року Слов`янський міськрайонний суд Донецької області у складі:

Головуючого - судді ОСОБА_1 ,

за участю:

- секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

- прокурора ОСОБА_3 ,

- представника Слов`янського міськрайонного Відділу з питань пробації ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі № 5 Слов`янського міськрайонного суду Донецької області подання начальника Слов`янського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку:

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженки м. Горлівки Донецької області, громадянки України, проживаючої за адресою: АДРЕСА_1 , засудженої 21.10.2013 року Дзержинським міським судом Донецької області за ст. 134 ч.2 КК України до покарання у вигляді 2 (двох) років обмеження волі, без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, звільненої від відбування покарання з випробуванням на підставі ст.ст. 75, 76 КК України на строк 1 рік, -

ВСТАНОВИВ:

До Слов`янського міськрайонного суду Донецької області звернувся начальник Слов`янського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області з поданням про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку засудженої ОСОБА_5 . Подання мотивоване тим, що ОСОБА_5 , засуджена вироком Дзержинського міського суду Донецької області від 21.10.2013 року за ст. 134 ч.2 КК України до покарання у вигляді 2 (двох) років обмеження волі. На підставі ст.ст. 75, 76 КК України ОСОБА_5 було звільнено від відбування покарання з випробуванням на строк 1 рік та на неї судом у відповідності до ст. 76 КК України були покладені обов`язки: не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції; повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця проживання.

Так, оскільки іспитовий строк закінчився, засуджена ОСОБА_5 протягом іспитового строку до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувалася, повторного злочину не вчинила, відповідно до чого є підстави для її звільнення від покарання, призначеного судом.

Представник Слов`янського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області ОСОБА_4 , в судовому засіданні підтримала подання зазначивши, що засуджена обов`язки покладені на неї виконала, до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувалася.

Засуджена ОСОБА_5 до судового засідання не з`явилася.

Прокурор у судовому засіданні проти задоволення подання не заперечував, зазначивши, що засуджена своєю поведінкою довела виправлення, виконала покладені на неї судом обов`язки та в період іспитового строку до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувалася.

Суд, заслухавши думку учасників кримінального провадження, дослідивши матеріали справи, вважає, що подання підлягає задоволенню.

ОСОБА_5 засуджена вироком Дзержинського міського суду Донецької області від 21.10.2013 року за ст. 134 ч.2 КК України до покарання у вигляді 2 (двох) років обмеження волі. На підставі ст.ст. 75, 76 КК України ОСОБА_5 було звільнено від відбування покарання з випробуванням на строк 1 рік та на неї судом у відповідності до ст. 76 КК України були покладені обов`язки: не виїжджати за межі України на постійне проживання без дозволу кримінально-виконавчої інспекції; повідомляти кримінально-виконавчу інспекцію про зміну місця проживання.

Як вбачається з подання начальника Слов`янського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області засуджена ОСОБА_5 протягом іспитового строку зарекомендувала себе задовільно, до адміністративної відповідальності не притягувалася, повторного злочину не вчинила, таким чином обов`язки покладені на неї судом виконала.

За таких обставин суд приходить до висновку, що подання обґрунтоване та підлягає задоволенню, оскільки іспитовий строк закінчився, засуджена ОСОБА_5 своєю поведінкою довела виправлення, виконала покладені на неї судом обов`язки та в період іспитового строку до кримінальної та адміністративної відповідальності не притягувалася.

На підставі викладеного, керуючись ч. 1 ст. 78 КК України, ч. 2 ст. 165 КВК України, ст.ст. 372, 537, 539 КПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Подання начальника Слов`янського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Донецькій області про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку відносно ОСОБА_5 - задовольнити.

Звільнити ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженку м. Горлівки Донецької області, громадянку України, проживаючу за адресою: АДРЕСА_1 , від покарання, призначеного вироком Дзержинського міського суду Донецької області від 21.10.2013 року ст. 134 ч.2 КК України до покарання у вигляді 2 (двох) років обмеження волі, на підставі ст.ст. 75, 76 КК України звільненої від відбування покарання з випробуванням на строк 1 рік - у зв`язку із закінченням іспитового строку.

Ухвалу може бути оскаржено до Донецького апеляційного суду через Слов`янський міськрайонний суд Донецької області шляхом подання апеляційної скарги протягом семи днів з дня її проголошення. Якщо ухвалу було постановлено без виклику особи, яка її оскаржує, строк апеляційного оскарження для такої особи обчислюється з дня отримання нею копії судового рішення.

Ухвалу постановлено та підписано в нарадчій кімнаті в одному примірнику.

Суддя Слов`янського

міськрайонного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.02.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80097560
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —225/3371/13-к

Ухвала від 14.08.2019

Кримінальне

Дзержинський міський суд Донецької області

Челюбєєв Є. В.

Ухвала від 14.08.2019

Кримінальне

Дзержинський міський суд Донецької області

Челюбєєв Є. В.

Ухвала від 25.07.2019

Кримінальне

Дзержинський міський суд Донецької області

Челюбєєв Є. В.

Ухвала від 26.02.2019

Кримінальне

Слов'янський міськрайонний суд Донецької області

Гончарова А. О.

Ухвала від 22.10.2018

Кримінальне

Донецький апеляційний суд

Залізняк Р. М.

Ухвала від 24.01.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Донецької області

Залізняк Р. М.

Ухвала від 16.01.2018

Кримінальне

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду

Григор'єва Ірина Вікторівна

Ухвала від 26.12.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Запорізької області

Рассуждай В. Я.

Ухвала від 21.11.2017

Кримінальне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Шибко Людмила Володимирівна

Ухвала від 19.09.2017

Кримінальне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Шибко Людмила Володимирівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні