Ухвала
від 25.02.2019 по справі 607/16200/15
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа № 607/16200/15Головуючий у 1-й інстанції Дзюбич В.Л. Провадження №22-ц/817/347/19 Доповідач - Бершадська Г.В. Категорія - 304010000

У Х В А Л А

про залишення апеляційної скарги без руху

25 лютого 2019 р. м.Тернопіль

Суддя Тернопільського апеляційного суду Бершадська Г.В., при вирішенні питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Товариства власників "Колос" на рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 13 листопада 2018 року по справі за позовом Товариства власників "Колос" в особі голови ліквідаційної комісії Куріци Ірини Михайлівни до ОСОБА_2 з участю третіх осіб: ОСОБА_3, Настасівської сільської ради Тернопільського району Тернопільської області, Першої Тернопільської державної нотаріальної контори про визнання недійсним договору купівлі-продажу незавершеного будівництвом житлового будинку з надвірними будівлями і спорудами та визнання права власності на спірний будинок,-

ВСТАНОВИВ:

Згідно ч. 1 ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Відповідно до ч. 2 ст. 354 ЦПК України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на рішення суду, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду; на ухвалу суду, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Частиною 1 статті 127 ЦПК України передбачено, що суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Відповідно до п. 4 ч. 4 ст. 356 ЦПК України до апеляційної скарги додаються докази, що підтверджують дату отримання копії оскаржуваного судового рішення суду першої інстанції.

Як вбачається із поданої апеляційної скарги доданих до неї додатків, особою, яка подала апеляційну скаргу пропущено строк апеляційного оскарження і не була подана заява про поновлення строку на апеляційне оскарження.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 356 ЦПК України передбачено, що до апеляційної скарги, поданої представником, має бути додана довіреність або інший документ, що посвідчує повноваження представника, якщо ці документи раніше не подавалися.

Однак до апеляційної скарги не додано документ, що посвідчує повноваження голови ліквідаційної комісії Куріци І.М., представляти інтереси Товариства власників "Колос".

З огляду на вищевикладене, відповідно до вимог ст.ст. 356, 357 ЦПК України апеляційна скарга залишається без руху, а особі, яка подає апеляційну скаргу, надається строк для усунення недоліків апеляційної скарги, а саме: подати до суду заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження, вказавши поважність причин пропуску строку на апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції, додавши необхідні докази щодо поважності пропуску строку на апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції та документи, що посвідчують повноваження представника, врахувавши всі недоліки, зазначені в ухвалі суду, у строк не більше десяти днів з дня отримання копії ухвали.

Керуючись ст.ст. 185, 356, 357 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Апеляційну скаргу Товариства власників "Колос" на рішення Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області від 13 листопада 2018 року залишити без руху.

Надати строк, який не може перевищувати 10 днів з дня отримання скаржником ухвали, для подачі до апеляційного суду заяви про поновлення строку на апеляційне оскарження, вказавши поважність причин пропуску строку на апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції, додавши необхідні докази щодо поважності пропуску строку на апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції та документи, що посвідчують повноваження представника, врахувавши всі недоліки, зазначені в ухвалі суду.

Роз'яснити особі, яка подає апеляційну скаргу, що в разі невиконання цієї ухвали в зазначений термін, апеляційна скарга відповідно до вимог ст. 185 ЦПК України буде вважатися неподаною і підлягатиме поверненню.

Копію ухвали направити особі, яка подає апеляційну скаргу, для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Тернопільського апеляційного суду Г.В. Бершадська

СудТернопільський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення25.02.2019
Оприлюднено28.02.2019
Номер документу80115450
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —607/16200/15

Ухвала від 01.04.2019

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Бершадська Г. В.

Ухвала від 03.05.2019

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Бершадська Г. В.

Ухвала від 05.03.2019

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Бершадська Г. В.

Ухвала від 25.02.2019

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Бершадська Г. В.

Рішення від 11.02.2019

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Рішення від 13.11.2018

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Рішення від 13.11.2018

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 18.05.2017

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Дзюбич В. Л.

Ухвала від 12.01.2017

Цивільне

Апеляційний суд Тернопільської області

Кузьма Р. М.

Ухвала від 12.01.2017

Цивільне

Апеляційний суд Тернопільської області

Кузьма Р. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні