Ухвала
від 06.03.2019 по справі 824/126/19-а
ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

06 березня 2019 р. м. Чернівці справа № 824/126/19-а

Чернівецький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Левицького В.К.

за участю секретаря судового засідання Сулими М.П.

учасників справи:

представників позивачів - Пердейчука А.М., Базюка Ю.Р., Заверухи В.М.

представника відповідача - Диякон Р.Д.

розглянув у підготовчому засіданні адміністративну справу

за позовом Коровійської сільської ради, Чернівецької обласної державної адміністрації

до Великокучурівської сільської ради

про визнання протиправним та скасування рішення.

В С Т А Н О В И В:

У підготовчому засіданні, яке відбулося 06.03.2019 р., представником Чернівецької обласної державної адміністрації заявлено клопотання про залучення до участі в справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача ТзОВ "Крок Центр".

Крім того, судом за власною ініціативою поставлено на обговорення питання про залучення до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору Чернівецьку міську раду та Придністровську дослідну станцію садівництва Інституту садівництва НААН.

Представник Великокучурівської сільської ради у підготовчому засіданні заперечувала проти залучення третіх осіб.

Представник Коровійської сільської ради та представники Чернівецької обласної державної адміністрації не заперечували стосовно залучення третіх осіб.

Розглянувши клопотання учасників справи про залучення третіх осіб та питання про залучення третіх осіб, заслухавши думку учасників учасників справи, перевіривши матеріали справи, суд зазначає наступне.

Статтею 42 КАС України встановлено, що учасниками справи є сторони, треті особи.

Відповідно до ч. 2 ст. 49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Згідно ч. 5 ст. 49 КАС України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

З матеріалів справи видно, що на замовлення Великокучурівської сільської ради Сторожинецького району Чернівецької області ТзОВ "Крок Центр" розроблено генеральний план населених пунктів села Годилів та села Великий Кучурів.

08.06.2018 р. Великокучурівська сільська рада Сторожинецького району Чернівецької області направила на адресу управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури Чернівецької обласної державної адміністрації лист за вх. №564, в якому просила розглянути генеральний план населених пунктів села Годилів та села Великий Кучурів, розроблений ТзОВ "Крок Центр".

12.06.2018 р. відділ містобудування та архітектури Чернівецької обласної державної адміністрації звернувся до Департаменту містобудування та архітектури Чернівецької міської ради для розгляду та надання відповідної інформації щодо проекту, який виноситься на розгляд архітектурно-містобудівної ради: розробка генерального плану території села Годилів Сторожинецького району Чернівецької області, розробник ТзОВ "Крок Центр" м. Чернівці.

За результатами розгляду вказаного листа, Департамент містобудівного комплексу та земельних відносин Чернівецької міської ради листом №04/01-08/1-8526 від 25.06.2018 р. повідомив відділ містобудування та архітектури Чернівецької обласної державної адміністрації про те, що рішенням Чернівецької міської ради IV скликання від 27.03.2014 р. №1171 затверджено містобудівну документацію "Коригування генерального плану міста Чернівці". Даною містобудівної документацією передбачено перспективну межу міста Чернівці, що включає частину земель Дослідного господарства "Придністровська дослідна станція інституту садівництва НААН" з подальшим визначенням цих земель, як землі житлової та громадської забудови та слідує вздовж проектнованого автошляху від вулиці Південно-Кільцевої міста Чернівці до проектованої транспортної розв'язки з дорогою Р62 в напрямку міста Сторожинець. Проектом генерального плану села Годилів не враховано вказані вимоги до формування містобудівної системи "Великі Чернівці", яка пов'язана з Системою планування території Чернівецької області.

З огляду на вищезазначене, суд приходить до висновку, що рішення за результатами розгляду справи по суті може вплинути на права та інтереси Чернівецької міської ради, Придністровської дослідної станції садівництва Інституту садівництва НААН та ТзОВ "Крок Центр".

Оскільки, рішення за результатами розгляду справи по суті може вплинути на права та інтереси Чернівецької міської ради, Придністровської дослідної станції садівництва Інституту садівництва НААН та ТзОВ "Крок Центр", суд вважає, що є достатні підстави для залучення їх до справи як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивачів Чернівецьку міську раду та Придністровську дослідну станцію садівництва Інституту садівництва НААН, а ТзОВ "Крок Центр" - на стороні відповідача.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 49, 241, 243, 248 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Клопотання задовольнити.

2. Залучити до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору:

- на стороні позивачів Чернівецьку міську раду (площа Центральна, будинок 1, місто Чернівці, код ЄДРПОУ 36068147) та Придністровську дослідну станцію садівництва Інституту садівництва НААН (вулиця Яблунівська, будинок 1, село Годилів, Сторожинецький район, Чернівецька область, код ЄДРПОУ 00494700);

- на стороні відповідача ТзОВ "Крок Центр" (вулиця Героїв УПА, будинок 73, місто Львів, код ЄДРПОУ 39090877);

3. Встановити третім особам, які не заявляють самостійних вимог щодо предмет спору дводенний строк з дня вручення даної ухвали для подання до суду письмових пояснень з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову з врахуванням положень ст. 165 КАС України.

4. Встановити позивачам дводенний строк з дня вручення даної ухвали для направлення третім особам копії позовної заяви з додатками, та докази такого направлення надати до суду до початку розгляду справи по суті.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя В.К. Левицький

Ухвалу в повному обсязі складено 11.03.2019 р.

СудЧернівецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.03.2019
Оприлюднено12.03.2019
Номер документу80345370
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —824/126/19-а

Постанова від 24.09.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Рибачук А.І.

Ухвала від 23.09.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Рибачук А.І.

Ухвала від 14.04.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Рибачук А.І.

Постанова від 03.03.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Боровицький О. А.

Ухвала від 17.02.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Боровицький О. А.

Ухвала від 30.01.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Боровицький О. А.

Рішення від 16.12.2019

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Маренич Ігор Володимирович

Ухвала від 04.09.2019

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Маренич Ігор Володимирович

Постанова від 18.06.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сушко О.О.

Ухвала від 14.05.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Сушко О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні