Ухвала
від 16.06.2010 по справі 2а-2218/10/2370
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

16 червня 2010 року справа № 2а-2218/10/2370 м. Черкаси

Черкаський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Холода Р.В.,

при секретарі судового засідання Шоколенко Т.М.,

за участю:

позивача - ОСОБА_1,

представника позивача - ОСОБА_2 за довіреністю,

представника відповідача - ОСОБА_3 за довіреністю,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Черкаси адміністративну справу за позовом фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 до Державної адміністрації автотранспорту Міністерства та транспорту та зв'язку України, треті особи фізична особа-підприємець ОСОБА_4, відкрите акціонерне товариство Монастирищенське АТП-17140 про визнання протиправними і нечинними рішень суб'єкта владних повноважень та зобов'язання вчинення дій,

ВСТАНОВИВ:

Фізична особа-підприємець ОСОБА_1 звернувся з позовною заявою до Черкаського окружного адміністративного суду до Державної адміністрації автотранспорту Міністерства та транспорту та зв'язку України, треті особи фізична особа-підприємець ОСОБА_4, відкрите акціонерне товариство Монастирищенське АТП-17140 про визнання протиправними та нечинними рішення комітету з проведення конкурсів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на міжобласних маршрутах загального користування Державної адміністрації автомобільного транспорту Міністерства транспорту та зв'язку України щодо визначення переможцями конкурсу на самостійне виконання рейсів 25/26 маршруту Монастирище - Київ ПП ОСОБА_4, рейсів 107/108, 345/346 маршрутів Київ - Монастирище ВАТ Монастирищенське АТП - 17140 , що були оформлені пунктами 5 та 7 протоколу засідання цього комітету від 25.11.2008 р. № 175; визнання наказу відповідача про затвердження протоколу № 175 комітету з проведення конкурсів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на міжобласних маршрутах загального користування протиправним та нечинним в частині затвердження пунктів 5 та 7 протоколу засідання зазначеного комітету від 25.11.2008 р. №175 в частині визнання переможцями конкурсу на самостійне виконання рейсів 25/26 маршруту Монастирище - Київ ПП ОСОБА_4, рейсів 107/108, 345/346 маршрутів Київ - Монастирище ВАТ Монастирищенське АТП - 17140 та в частині розпорядження про надання дозволів на право перевезення пасажирів автомобільним транспортом у міжобласному сполученні з укладенням відповідних договорів вказаним особам на зазначених маршрутах; зобов'язання відповідача скасувати дозволи на право перевезення пасажирів автомобільним транспортом у міжобласному сполучення за рейсами 25/26 маршруту Монастирише - Київ, за рейсами 107/108, 345/346 маршрутів Київ - Монастирище, які були надані відповідачем на виконання наказу про затвердження протоколу № 175 комітету з проведення конкурсів на перевезення пасажирів автомобільним транспортом на міжобласних маршрутах загального користування ПП ОСОБА_4, ВАТ Монастирищенське АТП - 17140 та повідомити про зазначені обставини вказаних осіб та автостанції, що здійснюють обслуговування пасажирів на зазначених маршрутах; визнання переможцем конкурсу на самостійне виконання рейсів 25/26 маршруту Монастирище - Київ, рейсів 107/108, 345/346 маршрутів Київ - Монастирище ПП ОСОБА_5 та інше.

У судове засідання з'явились позивач, його представник та представник відповідача.

Також у судове засідання з'явився представник третіх осіб ОСОБА_6, яка надала довіреність на представництво ВАТ Монастирищенське АТП-17140 за підписом в.о. голови правління, але доказів, що в.о. голови правління має право видавати довіреності на представництво інтересів в судах представник суду не надав.

Також було надано довіреність на представництво інтересів фізичної особи-підприємець ОСОБА_4, яка оформлена не відповідно до вимог ч. 4 ст. 58 Кодексу адміністративного судочинства України.

У зв'язку з відсутністю належних повноважень на представництво інтересів третіх осіб у судовому засіданні, судом не допущено ОСОБА_6 до участі у справі.

Як вбачається з матеріалів справи, дана справа розглядалась Черкаським окружним адміністративним судом, Київським апеляційним адміністративним судом. Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 27.04.2010 р. касаційна скарга Державної адміністрації автотранспорту Міністерства та транспорту та зв'язку України задоволена частково, постанова Черкаського окружного адміністративного суду від 12.05.2009 р. та постанова Київського апеляційного адміністративного суду від 29.10.2009 р. скасовані та справа направлена на новий судовий розгляд до суду першої інстанції.

Вищий адміністративний суд України зазначив, що суди попередніх інстанцій не встановили умови проведення конкурсу, чи обумовлювалася кількість автобусів, необхідних для прийняття участі в конкурсі, чи дотримані відповідачем умови підготовки, порядок та процедура проведення конкурсу, чи рішення конкурсного комітету відповідало вимогам п.20 Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, діючого на час спірних правовідносин.

Суд вважає за необхідне, відповідно до частини 2 статті 150 Кодексу адміністративного судочинства України оголосити перерву в розгляді справи, у зв'язку з необхідністю одержання нових доказів.

Керуючись ст. 150 Кодексу адміністративного судочинства України суд,

УХВАЛИВ:

Оголосити перерву в розгляді справи за адміністративним позовом фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 до Державної адміністрації автотранспорту Міністерства та транспорту та зв'язку України, треті особи фізична особа-підприємець ОСОБА_4, відкрите акціонерне товариство Монастирищенське АТП-17140 про визнання протиправними і нечинними рішень суб'єкта владних повноважень та зобов'язання вчинення дій.

Призначити судове засідання на 25 червня 2010 року, о 11 годині 00 хвилин, яке буде проводитись суддею Холодом Р.В. одноособово в приміщенні Черкаського окружного адміністративного суду за адресою: м. Черкаси, бульвар Шевченка, 245, із повним фіксуванням судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Зобов'язати відповідача до дня судового засідання надати письмове пояснення з приводу умов підготовки, порядку, процедури проведення конкурсу та прийнятого рішення відповідно до п. 20 Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, діючого на час спірних правовідносин.

Крім того, зобов'язати відповідача надати відповідь на питання: чим обумовлювалася кількість автобусів, необхідних для прийняття участі в конкурсі?

Копію ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Особи, які беруть участь у справі та не можуть з поважних причин прибути до суду, зобов'язані завчасно повідомити про це суд.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Р.В. Холод

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення16.06.2010
Оприлюднено14.03.2019
Номер документу80407929
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-2218/10/2370

Ухвала від 03.06.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Р.В. Холод

Ухвала від 16.06.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Р.В. Холод

Постанова від 15.03.2011

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Гром Л.М.

Постанова від 02.08.2010

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Р.В. Холод

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні