Ухвала
від 15.03.2019 по справі 420/1457/19
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/1457/19

У Х В А Л А

15 березня 2019 року м. Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Гусев О.Г., розглянувши матеріали адміністративного позову Головного управління ДФС в Одеській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "ДЕВОПС" про підтвердження обґрунтованості повного адміністративного арешту майна, -

В С Т А Н О В И В:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Головного управління ДФС в Одеській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "ДЕВОПС" про підтвердження обґрунтованості повного адміністративного арешту майна.

Пред'явлена позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки подана без додержання вимог, встановлених приписами КАС України.

Суд звертає увагу позивача, що главою 11 "Особливості позовного провадження в окремих категоріях адміністративних справ" КАС України визначено, зокрема, особливості провадження у справах за зверненням органів доходів і зборів (ст. 283 КАС України).

Так, провадження у справах за зверненням органів доходів і зборів при здійсненні ними визначених законом повноважень здійснюється на підставі заяви таких органів щодо зокрема, підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна.

Заява подається до суду першої інстанції протягом 24 годин з моменту встановлення обставин, що зумовлюють звернення до суду, за загальними правилами підсудності, встановленими цим Кодексом, у письмовій формі та повинна містити:

1) найменування адміністративного суду;

2) найменування, поштову адресу, а також номер засобу зв'язку заявника;

3) найменування, поштову адресу, а також номер засобу зв'язку, якщо такий відомий, щодо сторони, до якої застосовуються заходи, визначені частиною першою цієї статті;

4) підстави звернення із заявою, обставини, що підтверджуються доказами, та вимоги заявника;

5) перелік документів та інших матеріалів, що додаються;

6) підпис уповноваженої особи суб'єкта владних повноважень, що скріплюється печаткою.

Отже приписами КАС України, визначений порядок (спеціальний) щодо зверненням органів доходів і зборів при здійсненні ними визначених законом повноважень, а саме: заява подається до суду першої інстанції протягом 24 годин з моменту встановлення обставин.

Як вбачається із матеріалів справи такі обставини виникли 25 лютого 2019 року о 11:15 год., отже заява визначена за правилами ст. 283 КАС України повинна бути подана до 26 лютого 2019 року до 11:15 год.

ГУ ДФС України в Одеській області звернулось до суду із адміністративним позовом 12.03.2019 року.

Приписами ч. 5 ст. 283 КАС України встановлено, що відмова у відкритті провадження за заявою унеможливлює повторне звернення заявника з такою самою заявою. Заявник у цьому випадку має право звернутися з тими самими вимогами до суду в загальному порядку.

Згідно приписів ч. 5 ст. 283 КАС України визначено, що податковий орган має право звернутися до адміністративного суду в загальному порядку (шляхом подання адміністративного позову) виключно у випадку наявності Відмови у відкритті провадження за заявою про підтвердження обґрунтованості адміністративного арешту майна.

Відповідно до ч. 1 ст. 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених приписами КАС України, протягом п'яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи вищевикладене, суддя дійшов висновку, що адміністративний позов ГУ ДФС України в Одеській області , слід залишити без руху, встановивши позивачу строк для усунення недоліків - 5 (пять) днів з дня вручення ухвали (ч. 2 ст. 169 КАС України).

Виявлені недоліки повинні бути усунені шляхом направлення до Одеського окружного адміністративного суду відомостей щодо наявності законодавчо визначених підстав для звернення до суду в загальному порядку, шляхом подання адміністративного позову.

Керуючись ст.ст. 160, 161, 169, 294 КАС України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Адміністративний позов Головного управління ДФС в Одеській області до Товариства з обмеженою відповідальністю "ДЕВОПС" про підтвердження обґрунтованості повного адміністративного арешту майна - залишити без руху.

Копію ухвали про залишення позовної заяви без руху невідкладно надіслати особі, що звернулася із позовною заявою та повідомити про необхідність усунути недоліки позовної заяви в пятиденний строк з моменту отримання вказаної ухвали та роз'яснити, що в іншому випадку в строки, передбачені ч. 5 ст. 169 КАС України, позов буде повернутий позивачу.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Суддя: Гусев О.Г.

Дата ухвалення рішення15.03.2019
Оприлюднено18.03.2019
Номер документу80476678
СудочинствоАдміністративне
Сутьпідтвердження обґрунтованості повного адміністративного арешту майна

Судовий реєстр по справі —420/1457/19

Ухвала від 23.03.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Бойко А.В.

Ухвала від 27.02.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Бойко А.В.

Ухвала від 05.02.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Бойко А.В.

Рішення від 03.01.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Глуханчук О. В.

Ухвала від 14.11.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Глуханчук О. В.

Ухвала від 07.10.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Глуханчук О. В.

Ухвала від 27.09.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Глуханчук О. В.

Ухвала від 17.04.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Гусев О. Г.

Ухвала від 25.03.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Гусев О. Г.

Ухвала від 15.03.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Гусев О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні