Ухвала
від 22.03.2019 по справі 570/3605/18
РІВНЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 570/3605/18

Номер провадження 1-кс/570/396/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

22 березня 2019 року Слідчий суддя Рівненського районного суду Рівненської області

ОСОБА_1

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2

слідчого ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Рівне

справу за клопотаннямслідчого СВ Рівненського РВП Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором, який здійснює нагляд за додержанням законів під час провадження досудового розслідування у формі процесуального керівництва, прокурором Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про призначення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів,

в с т а н о в и в :

Як вбачається із клопотання, 28.07.2018 року, приблизно о 19 годині 27 хвилин, ОСОБА_5 , перебуваючи по вул.Польовій, в с.Бармаки, Рівненського району Рівненської області, поблизу кафе-бару "Райський сад", маючи умисел на незаконний збут психотропної речовини, в порушення вимог ст.ст. 6, 7, 8 Закону України "Про наркотичні засоби, психотропні речовини і прекурсори", незаконно збув ОСОБА_6 (анкетні дані змінено) в згортку з грошової купюри номіналом одна гривня психотропну речовину - метамфетамін, загальною масою 0,0636 г, яка згідно до списку 2 таблиці 2 Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України № 770 від 06.05.2000 року, відносяться до психотропних речовин, обіг яких обмежено.

В подальшому, 19.03.2019 року, приблизно о 13 годині 15 хвилин, ОСОБА_5 , перебуваючи по вул.Польовій, в с.Бармаки, Рівненського району Рівненської області, поблизу кафе-бару "Райський сад", маючи умисел на незаконний збут психотропної речовини, незаконно збув ОСОБА_6 (анкетні дані змінено) в двох прозорих зіп-пакетах з полімерного матеріалу кристалічну речовину білого кольору, зовні схожу на психотропну метамфетамін.

За даним фактом 28.07.2018 року внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018180180000928 за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.307 КК України і по ньому СВ Рівненського РВП Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області проводиться досудове розслідування.

В зв`язку з необхідністю проведення експертизи у даному кримінальному провадженні, слідчий за погодженням з прокурором звернувся до слідчого судді з даним клопотанням.

Прокурор в судове засідання не з`явився, хоча належним чином був повідомлений про слухання клопотання. Заслухавши думку учасників процесу, слідчий суддя вважає можливим слухати дане клопотання у відсутності прокурора.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 клопотання підтримав, просить дати доручення експертам Рівненського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України на проведення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали справи, вважаю, що клопотання підлягає до задоволення.

Як встановлено в судовому засіданні, в провадженні СВ Рівненського РВП Рівненського ВП ГУНП в Рівненській областіперебувають матеріали вищевказаного кримінального провадження, по якому ведеться досудове розслідування, в ході якого виникла необхідність проведення експертизи наркотичних засобів.

Відповідно до ст.242 КПК України, експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Відповідно до ст.243 КПК України експерт залучається за наявності підстав для проведення експертизи за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження.

Враховуючи те, що з метою визначення, чи належить вилучена порошкоподібна речовина білого кольору до наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів або їх аналогів та вирішення інших питань і з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, виникла необхідність у проведенні судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів, а тому клопотання слідчого, яке доведено матеріалами кримінального провадження є обґрунтованим і підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.242-244, 309 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в :

Клопотанняслідчого СВ Рівненського РВП Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором, який здійснює нагляд за додержанням законів під час провадження досудового розслідування у формі процесуального керівництва, прокурором Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про призначення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів - задоволити.

Доручити експертам Рівненського НДЕКЦ МВС України проведення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів, попередивши експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст.384, 385 КК України.

На вирішення експертів поставити наступні запитання:

1. Чи є представлена на експертизу речовина білого кольору, що міститься в середині двох прозорих зіп-пакетів з полімерного матеріалу, які упаковані в прозорому поліетиленовому пакеті типу файл, горловина якого перев`язана ниткою, опечатаний биркою з пояснювальним написом, підписами понятих та печаткою Рівненського РВП "Для пакетів № 201" - наркотичною, психотропною речовиною або прекурсором, якщо так, то якою саме та яка її маса?

Для дослідження експерту(-ам) надати :

- прозорий поліетиленовий пакет типу файл, горловина якого перев`язана ниткою, опечатаний биркою з пояснювальним написом, підписами понятих та печаткою Рівненського РВП "Для пакетів № 201", в середині якого знаходяться два прозорих зіп-пакети з полімерного матеріалу з вмістом залишків кристалічної речовини білого кольору, зовні схожої на психотропну.

На вимогу експертам представити матеріали кримінального провадження № 12018180180000928 від 28.07.2018 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.307 КК України.

Надати експертамдозвіл на часткове пошкодження (знищення) досліджуваних об`єктів у відповідності до існуючої методики проведення судових експертиз. В разі, якщо в ході проведення дослідження буде виявлено наркотичні засоби чи психотропну речовину у великих або особливо великих розмірах, надати дозвіл на відбір зразків і перевірку їх за Каталогом відомостей про наркотичні засоби та психотропні речовини, які вилучені на території України (згідно з наказом МВС України від 15.11.2017 року № 926, зареєстрованим у МЮ України 06.12.2017 року № 1476/31344).

Висновок експерта надати СВ Рівненського РВП Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.03.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80737609
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначення судової експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів

Судовий реєстр по справі —570/3605/18

Ухвала від 22.03.2019

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 22.03.2019

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 22.03.2019

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 27.03.2019

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

Ухвала від 21.03.2019

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Остапчук Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні