Ухвала
від 29.03.2019 по справі 153/19/19
ЯМПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

"29" березня 2019 р. Справа153/19/19

Провадження2/153/5/19-ц

у залі судових засідань у приміщенні Ямпільського районного суду Вінницької області у місті Ямпіль Вінницької області

Ямпільський районний суд Вінницької області

у складі головуючого судді Гаврилюк Т. В.

за участю секретаря судового засідання Гуцол Т. Ю.

учасники справи: позивач ОСОБА_1, представник позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до фермерського господарства Родинний лан про розірвання договору про право користування земельною ділянкою (договір емфітевзис),

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 звернулася до Ямпільського районного суду Вінницької області із позовною заявою до фермерського господарства Родинний лан про розірвання договору про право користування земельною ділянкою (договір емфітевзис). Просила розірвати договір про право користування земельною ділянкою (договір емфітевзису) укладений 12.06.2017 між ОСОБА_3 та ФГ Родинний лан , який 27.07.2017 зареєстрований державним реєстратором ОСОБА_4 у Центрі надання адміністративних послуг виконавчого комітету Ямпільської міської ради Вінницької області, номер запису про інше речове право: 21898432, скасувавши його державну реєстрацію.

Ухвалою Ямпільського районного суду Вінницької області від 09 січня 2019 року призначено підготовче засідання на 05 лютого 2019 року на 10 годину 00 хвилин та викликано сторони. Ухвалою Ямпільського районного суду Вінницької області від 07 березня 2019 року продовжено строк підготовчого засідання у цивільній справі ОСОБА_1 до фермерського господарства Родинний лан про розірвання договору про право користування земельною ділянкою (договір емфітевзис) та оголошено перерву до 29 березня 2019 року до 11 години 00 хвилин.

Позивач ОСОБА_1 та її представник ОСОБА_2, який діє на підставі Ордеру серії ВН №063825 від 04.02.2019 у підготовчому засіданні не заперечували проти закриття підготовчого засідання та призначення справи до розгляду.

Представник позивача ОСОБА_2 заявив клопотання (за вхід.№2352 від 29.03.2019) про витребування доказів, а саме: просив витребувати у Могилів-Подільському управлінню головного управління ДФС України у Вінницькій області завірені копії документів фінансової (податкової) звітності - завірену копію податкового розрахунку сум доходу нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (Форма 1ДФ), яка подавалась фермерським господарством Родинний лан , код ЄДРПОУ 41080792 с.Гальжбіївка Ямпільський район Вінницька область за ІІІ-ІV квартал 2017 року; завірену копію Податкової декларації платника єдиного податку (юридичної особи), яка подавалась фермерським господарством Родинний лан код ЄДРПОУ 41080792 с.Гальжбіївка Ямпільський район Вінницька область за ІІІ-ІV квартал 2017 року; просив витребувати із Головного управління статистики у Вінницькій області завірену копію фінансового звіту суб'єкта малого підприємництва та/або Спрощений фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва (форми №1-мс і №2-мс), який подавався фермерським господарством Родинний лан , код ЄДРПОУ 41080792 с.Гальжбіївка Ямпільський район Вінницька область за 2017 рік. Клопотання мотивоване тим, що позивач та його представник самостійно не мають можливості подати такі докази, оскільки така інформація з обмеженим доступом. Для з'ясування всіх обставин справи просить суд задовольнити заявлене клопотання.

Позивач ОСОБА_1 клопотання свого представника підтримала.

Представник відповідача ФГ Родинний лан - ОСОБА_5, який діє на підставі Ордеру серії ВН №068333 від 05.02.2019 подав до суду письмове клопотання за вхід.№2354 від 29.03.2019, в якому просив залучити до участі у справі №153/19/19 в якості третьої особи яка не заявляє самостійних вимог з приводу спору на стороні позивача ОСОБА_6. Клопотання мотивоване тим, що остання є членом фермерського господарства, окрім того виплату коштів відповідно до спірного договору відповідним наказом було делеговано виплатити ОСОБА_6, яка є фізичною особою підприємцем, яка і сплатила відповідні кошти в сумі понад 30000 гривень. Окрім того, ОСОБА_6 є дружиною засновника та керівника ФГ Родинний лан .

Позивач ОСОБА_1 та її представник ОСОБА_2 вказали, що вони категорично не заперечують проти задоволення заявленого клопотання представника відповідача.

Ухвалою Ямпільського районного суду Вінницької області від 22 лютого 2019 витребувано докази згідно клопотань, які були заявлені сторонами у справі.

Відповідно до ч.3 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Підстав для залишення заяви без розгляду чи закриття провадження у справі немає.

У підготовчому судовому засіданні виконані вимоги ч.2 ст.197 ЦПК України . Згідно з п.15 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

На підставі викладеного, суд вважає, що у підготовчому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, які необхідно вчинити до закриття підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, тому підготовче засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до судового розгляду по суті.

Щодо клопотання представника позивача ОСОБА_2 про витребування доказів, то суд вважає, що для повного, всебічного, об'єктивного розгляду та вирішення справи по суті суду необхідно дослідити письмові докази, що мають значення для справи, а також враховуючи, що для отримання зазначених письмових доказів, у позивача та його представника є складнощі, суд має підстави для задоволення заявленого клопотання про витребування доказів.

Згідно ч.1 ст.2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Згідно ч.1 ст.76 ЦПК України доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи

Відповідно до ст.84 ЦПК України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

А тому, із врахуванням вище викладеного, суд приходить до висновку, що клопотання представника позивача про витребування доказів підлягає до задоволення.

Що стосується клопотання представника відповідача ОСОБА_5 про залучення ОСОБА_6 в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог з приводу спору на стороні позивача, то суд приходить до наступного:

Відповідно ч.1 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Відповідно ч.5 ст. 53 ЦПК України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов'язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Відповідно ч.6 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов'язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

Відповідно ч.7 ст.53 ЦПК України вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Оскільки ОСОБА_6 є членом фермерського господарства Родинний лан , яке є відповідачем у даній справі, і прийняте по справі рішення може вплинути на її права та обов'язки як члена ФГ, тому суд приходить до висновку, що її необхідно залучити до участі у даній справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача, а не позивача, а клопотання представника відповідача ОСОБА_5 підлягає до часткового задоволення.

Керуючись ст.ст.2, 43, 49, 53, 76, 83, 84, 192, 197 , 200 , 258 , 260 , 261 ЦПК України , суд

П О С Т А Н О В И В :

Закрити підготовче провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до фермерського господарства Родинний лан про розірвання договору про право користування земельною ділянкою (договір емфітевзис) .

Призначити справу до судового розгляду по суті на 15 квітня 2019 року о 09 годині 00 хвилин у приміщенні Ямпільського районного суду Вінницької області (вулиця Свободи,116 місто Ямпіль Вінницька область).

Про дату, час та місце проведення судового засідання у справі повідомити учасників справи.

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати у Могилів-Подільського управління головного управління ДФС України у Вінницькій області (юридична адреса: 24000 Вінницька область місто Могилів-Подільський вулиця Василя Стуса, буд.54/7А) завірені копії документів фінансової (податкової) звітності, а саме:

- завірену копію податкового розрахунку сум доходу нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку (Форма 1ДФ), яка подавалась фермерським господарством Родинний лан , код ЄДРПОУ 41080792 с.Гальжбіївка Ямпільський район Вінницька область за ІІІ-ІV квартал 2017 року;

- завірену копію Податкової декларації платника єдиного податку (юридичної особи), яка подавалась фермерським господарством Родинний лан код ЄДРПОУ 41080792 с.Гальжбіївка Ямпільський район Вінницька область за ІІІ-ІV квартал 2017 року.

Витребувати у Головного управління статистики у Вінницькій області (юридична адреса: 21100 вулиця Хмельницьке шосе,15 місто Вінниця) завірену копію фінансового звіту суб'єкта малого підприємництва та/або Спрощений фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва (форми №1-мс і №2-мс), який подавався фермерським господарством Родинний лан , код ЄДРПОУ 41080792 с.Гальжбіївка Ямпільський район Вінницька область за 2017 рік.

Копію ухвали надіслати начальнику Могилів-Подільського управління головного управління ДФС України у Вінницькій області (юридична адреса: 24000 Вінницька область місто Могилів-Подільський вулиця Василя Стуса, буд.54/7А) та начальнику Головного управління статистики у Вінницькій області (юридична адреса: 21100 вулиця Хмельницьке шосе,15 місто Вінниця), для виконання .

Зобов'язати начальника Могилів-Подільського управління головного управління ДФС України у Вінницькій області та начальника Головного управління статистики у Вінницькій області надати витребувані докази безпосередньо до суду невідкладно після отримання даної ухвали.

Роз'яснити начальнику Могилів-Подільського управління головного управління ДФС України у Вінницькій області та начальнику Головного управління статистики у Вінницькій області, що відповідно до ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

Термін виконання ухвали суду до 12 квітня 2019 року до 12 години 00 хвилин включно.

Клопотання представника відповідача фермерського господарства Родинний лан ОСОБА_5 задовольнити частково.

Залучити до участі у справі №153/19/19 за позовом ОСОБА_1 до фермерського господарства Родинний лан про розірвання договору про право користування земельною ділянкою (договір емфітевзис) в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_6.

Роз'яснити ОСОБА_6, що вона, як третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача має права, передбачені статтею 43 ЦПК України.

Відповідно до частини першої статті 192 ЦПК України встановити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору десятиденний строк і роз'яснити, що остання має право подати у визначений судом строк письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Відповідно до частини другої статті 192 ЦПК України роз'яснити учасникам справи про те, що вони мають право надати відповідь на такі пояснення.

До відзиву третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою - шостою статті 178 ЦПК України.

Копію ухвали разом із копією позовної заяви надіслати ОСОБА_6, для відому.

В іншій частині заявленого клопотання ОСОБА_5 - відмовити.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення. Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий Т. В. Гаврилюк

Дата ухвалення рішення29.03.2019
Оприлюднено29.03.2019
Номер документу80787302
СудочинствоЦивільне
Сутьправо користування земельною ділянкою (договір емфітевзис

Судовий реєстр по справі —153/19/19

Постанова від 26.05.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Ухвала від 12.10.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулейков Ігор Юрійович

Постанова від 11.08.2020

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Ковальчук О. В.

Постанова від 11.08.2020

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Ковальчук О. В.

Ухвала від 04.08.2020

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Ковальчук О. В.

Ухвала від 23.07.2020

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Ковальчук О. В.

Ухвала від 08.07.2020

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Ковальчук О. В.

Ухвала від 08.07.2020

Цивільне

Вінницький апеляційний суд

Ковальчук О. В.

Рішення від 28.05.2020

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

Рішення від 28.05.2020

Цивільне

Ямпільський районний суд Вінницької області

Гаврилюк Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні