Ухвала
від 01.04.2019 по справі 499/5/19
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/4711/19

Номер справи місцевого суду: 499/5/19

Головуючий у першій інстанції Погорєлов І. В.

Доповідач Таварткіладзе О. М.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

01.04.2019 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд в особі судді-доповідача Таварткіладзе О.М., розглянувши питання про відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою начальника Першого Малиновського відділу державної виконавчої служби м. Одеса Головного територіального управління юстиції в Одеській області Чубарева Олександра Олександровича на ухвалу Іванівського районного суду Одеської області від 25 лютого 2019 року про відкриття провадження по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_4 до ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Перший Малиновський відділ державної виконавчої служби м. Одеси Головного територіального управління юстиції в Одеській області про зняття арешту з майна,

встановив:

Ухвалою Іванівського районного суду Одеської області від 25 лютого 2019 року відкрито провадження у зазначеній справі.

Не погоджуючись з ухвалою суду про відкриття провадження, 19.03.2019 року начальник Першого Малиновського ВДВС ГТУЮ в Одеській області Чубарев О.О. подав апеляційну скаргу.

Ознайомившись з зазначеною апеляційною скаргою, дослідивши матеріали справи, вважаю, що дана апеляційна скарга підлягає залишенню без руху на підставі наступного.

Зі змісту ст. 356 ч. 2 п. 4 ЦПК України вбачається, що в апеляційній скарзі має бути зазначено рішення або ухвала, що оскаржується.

Звертаючись до суду апеляційної інстанції, скаржник просить скасувати ухвалу Іванівського районного суду Одеської області від 25 січня 2019 року про відкриття провадження, посилаючись на порушення судом першої інстанції норм процесуального права, а саме порушення правил підсудності.

Проте, як вбачається з матеріалів справи, провадження у даній справі відкрито Іванівським районним судом Одеської області 25 лютого 2019 року (т.1 а.с. 34-35).

Матеріали справи не містять ухвали про відкриття провадження від 25 січня 2019 року.

За таких обставин, особі, яка подала апеляційну скаргу, необхідно уточнити, яке саме судове рішення ним оскаржується та надати Одеському апеляційному суду належно оформлену апеляційну скаргу з копіями такої скарги відповідно до кількості учасників справи.

Відповідно до ч.2 ст.357 ЦПК України до апеляційної скарги, яка оформлена з порушенням вимог, встановлених статтею 356 цього Кодексу, застосовуються положення статті 185 цього Кодексу, згідно якої суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Таким чином, апеляційну скаргу слід залишити без руху та надати апелянту строк для усунення зазначених недоліків. В разі невиконання у передбачений законом строк вимог закону, апеляційна скарга буде визнана неподаною та повернута.

Керуючись ст.ст. 185, 356, 357 ЦПК України,

ухвалив:

Апеляційну скаргу начальника Першого Малиновського відділу державної виконавчої служби м. Одеса Головного територіального управління юстиції в Одеській області Чубарева Олександра Олександровича на ухвалу Іванівського районного суду Одеської області від 25 лютого 2019 року про відкриття провадження по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_4 до ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7, третя особа, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору: Перший Малиновський відділ державної виконавчої служби м. Одеси Головного територіального управління юстиції в Одеській області про зняття арешту з майна - залишити без руху.

Надати апелянту строк десять днів з дня отримання даної ухвали для усунення вказаних недоліків скарги.

Роз`яснити апелянту, що у разі невиконання ухвали у передбачений законом строк вимог закону, зокрема ненадання належно оформленої апеляційної скарги, ненадання копій такої апеляційної скарги, апеляційна скарга буде визнана неподаною та повернута.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя Одеського апеляційного суду О.М. Таварткіладзе

СудОдеський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення01.04.2019
Оприлюднено02.04.2019
Номер документу80841587
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —499/5/19

Ухвала від 26.12.2019

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Ухвала від 11.11.2019

Цивільне

Саратський районний суд Одеської області

Бучацька А. І.

Постанова від 08.10.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 24.04.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 23.04.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 01.04.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Таварткіладзе О. М.

Ухвала від 19.03.2019

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

Ухвала від 25.02.2019

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні