Вирок
від 19.12.2008 по справі 1-860/2008
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №1-860/2008

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 грудня 2008 року Святошинськ ий районний суд м. Києва в скла ді:

головуючого судді: Бандури І.С.

при секретарі: Завальнюк О.І .

з участю прокурора: Шаповал ова В.Г.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду в м. Києві кримінальну спра ву про обвинувачення ОСОБА _1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженц я м. Києва, зареєстрованог о в АДРЕСА_2, проживаючого в АДРЕСА_1, українця, гр. Ук раїни, освіта середня, одр уженого, немає судимості згі дно ст. 89 КК України, працюючог о оператором котельні заводу гумово-латексних виробів, за ст. ст. 27 ч.2, 205 ч.1 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Підсудний ОСОБА_1 25.12.2006 ро ку, за пропозицією невстанов леної слідством особи, за гро шову винагороду, створив без мети здійснювати господарсь ку діяльність товариство з о бмеженою відповідальністю « Артиколі Інвест» (код ЄДРПОУ 34833295), з метою прикриття незакон ної діяльності.

Так, ОСОБА_1, в грудні 2006 ро ку, достовірно усвідомлюючи незаконний характер своїх ді й, за грошову винагороду, пого дився на пропозицію незнайом ого йому раніше чоловіка на і м'я ОСОБА_2, створити та вис тупити керівником суб'єкта п ідприємницької діяльності - товариства з обмеженою відпо відальністю «Артиколі Інвес т» (код ЄДРПОУ 34833295), з метою прик риття незаконної діяльності , не маючи при цьому наміру зай матися господарською діяльн істю, тобто виступив співвик онавцем скоєння злочину. За д ані дії ОСОБА_2 пообіцяв ОСОБА_1 грошову винагороду в сумі 500 гривень.

21.12.2006 року, в денний час, відпов ідно до попередньої домовлен ості, ОСОБА_1, зустрівся з н евстановленою слідством осо бою на ім'я ОСОБА_2. В цей же час ОСОБА_2 повідомив ОС ОБА_1, про необхідність підп исання останнім документів Т ОВ «Артиколі Інвест». При цьо му ОСОБА_2 надав ОСОБА_1 заздалегідь виготовлені ни м документи ТОВ «Артиколі Ін вест», а саме копію протоколу № 1 установчих зборів (рішення єдиного засновника) Товарис тва з обмеженою відповідальн істю «Артиколі Інвест», стат ут товариства з обмеженою ві дповідальністю «Артиколі Ін вест», акт прийому - передачі м айна, які ОСОБА_1 усвідомл юючи те, що зміст зазначених д окументів не відповідає дійс ності, в присутності ОСОБА_ 2, підписав та передав їх ост анньому. ОСОБА_2 повідомив ОСОБА_1 про необхідність підписання останнім докумен тів ТОВ «Артиколі Інвест» у н отаріуса.

У виконання свого злочинно го умислу, ОСОБА_1, 21.12.2006 року , заздалегідь усвідомлюючи п ротиправний характер запроп онованих йому ОСОБА_2 дій, а також усвідомлюючи те, що ТО В «Артиколі Інвест» створюєт ься з метою прикриття незако нної діяльності невстановле них осіб, погодившись з його п ропозицією, вступив в злочин ну змову з ОСОБА_2 з привод у реєстрації зазначеного тов ариства, взяв для підписання документів ТОВ «Артиколі Ін вест» свій паспорт гр-на Укра їни НОМЕР_1, виданий Голос іївським РУ ГУМВС України в м істі Києві та довідку про при своєння ідентифікаційного к оду НОМЕР_2 і разом з ОСО БА_2, за вказівкою останньог о, прослідував до офісу прива тного нотаріуса Київського м іського нотаріального округ у ОСОБА_3, розташованого в будинку №130 по пр-ту Червонозо ряному в м. Києві.

Після прибуття, 21.12.2006 року до н отаріуса, відповідно до попе редньої домовленості, ОСОБ А_1, зайшов до офісу приватно го нотаріуса Київського місь кого нотаріального округу ОСОБА_3 та в присутності заз наченого нотаріуса надав ост анньому статут ТОВ «Артиколі Інвест» для засвідчення спр авжності його підпису, а тако ж; розписався з цього приводу в реєстрі нотаріальних дій, п ісля чого передав статут заз наченого товариства ОСОБА _2, тобто вчинив дії направле ні на створення суб'єкта підп риємництва - ТОВ «Артиколі Ін вест».

Підписання ОСОБА_1 доку ментів ТОВ «Артиколі Інвест» дало змогу невстановленій с лідством особі на ім'я ОСОБ А_2, 25.12.2006 року здійснити реєст рацію вказаного товариства в Святошинській районній в м. К иєві державній адміністраці ї за реєстраційним номером 1072 1020000019343, після чого здійснити реє страцію ТОВ «Артиколі Інвест » як платника податків в держ авній податковій інспекції у Святошинському районі м. Киє ва, а також здійснити реєстра цію змін у вказаному товарис тві в державних цільових фон дах.

Діяльність невстановленої слідством особи, що створили за участю ОСОБА_1 юридичн у особу - ТОВ «Артиколі Інвест » здійснювалась в порушення законодавчих актів України, що регулюють діяльність суб' єктів підприємництва, а саме :

• - статті 1 Закону Укр аїни «Про підприємництво» №6 98-ХП від 02.07.1991 року, із змінами та доповненнями, яка визначає, щ о «підприємництво -це самост ійна, ініціативна, системати чна, на власний ризик діяльні сть з метою виробництва прод укції, виконання робіт, чи над ання послуг та заняття торгі влею з метою отримання прибу тку»;

• - статті 14 Закону Украї ни «Про підприємництво» №698-ХІ І від 02.07.1991 року, із змінами та до повненнями, яка визначає, що « управління підприємством зд ійснюється відповідно до ста туту на основі поєднання пра в власника щодо господарсько го використання свого майна. Власник здійснює свої права по управлінню підприємством безпосередньо, або через упо вноважені ним органи»;

• - пункту 3 статті 8 Закон у України «Про бухгалтерськи й облік та фінансову звітніс ть в Україні» №996-XIV від 16.07.1999 року, згідно якого «власник або уп овноважена ним службова особ а підприємства повинні орган ізувати бухгалтерський облі к на підприємстві та забезпе чити фінансування всіх госпо дарських операцій у первинни х документах»;

• - пункту 1 статті 9 Закон у України «Про систему опода ткування» № 1251-XII від 25.06.1991 року, із змінами та доповненнями, згі дно якого

Згідно п. 18 Постанови Плен уму Верховного суду України від 25.04.2003 року «Про практику зас тосування судами законодавс тва про відповідальність за окремі злочини у сфері госпо дарської діяльності» - «дії о сіб, на ім'я яких за їхньою зго дою зареєстровано суб'єкт пі дприємницької діяльності з м етою, зазначеною в ст. 205 КК Укра їни, мають кваліфікуватись я к виконавство цього злочину» .

В судовому засіданні підсу дний ОСОБА_1 повністю визн ав свою вину, що він в 2006 році в м . Києві, за пропозицією невідо мої особи, за грошову винагор оду, створив без мети здійсню вати господарську діяльніст ь товариство з обмеженою від повідальністю «Артиколі Інв ест» з метою прикриття незак онної діяльності та не запер ечив фактичних обставин спра ви.

У вчиненому розкаюється.

Показання підсудного ОС ОБА_1 відповідають фактични м обставинам справи і ним не о спорюються, а тому суд обмежи в дослідження фактичних обст авин справи допитом підсудно го.

При таких обставинах суд вв ажає, що вина підсудного ОС ОБА_1 у вчиненні злочину пер едбаченого ст. ст. 27 ч.2, 205 ч.1 КК Ук раїни повністю доведена, а то му його злочинні дії слід ква ліфікувати за ст. 27 ч.2, 205 ч.1 КК Укр аїни за ознакою " здійснення в якості співвиконавця фіктив ного підприємства, тобто ств орення суб'єкта підприємниць кої діяльності (юридичної ос оби) з метою прикриття незако нної діяльності".

Призначаючи міру покаранн я підсудному ОСОБА_1 суд в раховує ступінь тяжкості вчи неного злочину, особу підсуд ного, що він немає судимості з гідно ст. 89 КК України, обстави ни, які пом'якшують покарання , що повністю визнав себе винн им і щиро розкаялася у вчинен ому, позитивно характеризуєт ься, не знаходячи обставин, як і обтяжують покарання, а тому за таких обставин покарання ОСОБА_1 слід призначити у виді штрафу, оскільки призна чення інших мір покарання су д вважає недоцільним.

На підставі наведеного та керуючись ст.ст. 323, 324 КПК Україн и, -

ЗАСУДИВ:

ОСОБА_1 визнати винним у вчиненні злочинів передба чених ст.ст. 27 ч.2, 205 ч.1 КК України і призначити йому покарання за цією статтею у виді 5100 ( п'ять тисяч сто ) грн. штрафу.

Міру запобіжного заходу до вступу вироку в законну силу ОСОБА_1 залишити попередн ю - підписку про невиїзд.

Речові докази по справі - юр идичну справу та звітні доку менти ТОВ « Артиколі Інвест» , а також вилучені у ФКД ВАТ « І нпромбанк» у м. Києві роздрук івку коштів по рахунку № 26005571831 т а документи ТОВ « Артиколі Іл нвест» на відкриття зазначен ого рахунку, які приєднані до матеріалів справи, залишити при матеріалах даної кримін альної справи.

Апеляція на вирок суду може бути подана до Апеляційного суду м. Києва протягом п'ятнад цяти діб з моменту його прого лошення через Святошинський районний суд м. Києва.

Дата ухвалення рішення19.12.2008
Оприлюднено06.12.2010
Номер документу8091961
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-860/2008

Вирок від 19.12.2008

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Бандура І.С.

Вирок від 19.12.2008

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Бандура І.С.

Вирок від 08.12.2008

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Жук О.В.

Вирок від 08.12.2008

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Жук О.В.

Вирок від 17.12.2008

Кримінальне

Лисичанський міський суд Луганської області

Міщенко А.М.

Вирок від 22.09.2008

Кримінальне

Білоцерківський міськрайонний суд Київської області

Машарова З.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні