Ухвала
від 03.04.2019 по справі 522/13231/17
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 522/13231/17

УХВАЛА

03 квітня 2019 року м. Одеса

У залі судових засідань № 33

Одеський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Балан Я.В.,

при секретарі судового засідання - Безбах І.В.,

за участю сторін:

представника позивача - Ростомов Г.А.,

представника відповідача - Неруш О.В.,

представника третьої особи

Обслуговуючого кооперативу Вимпел-Південь - Демидова О.В.,

представника третьої особи

Громадської організації Захист Одеса - не з'явився

представника третьої особи

Комунального підприємства Одестранспарксервіс - не з'явився

розглянувши у підготовчому судовому засіданні питання, щодо витребування доказів по адміністративній справі №522/13231/17, за позовною заявою Споживчого кооперативу Автостоянка Вимпел-11 до Одеської міської ради, третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету позову на стороні позивача Обслуговуючий кооператив Вимпел-Південь , третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Громадська організація Захист Одеса , Комунальне підприємство Одестранспарксервіс , про визнання протиправним та нечинним пункт рішення, пункт додатку до рішення,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Одеського окружного адміністративного суду перебуває справа за позовною заявою Споживчого кооперативу Автостоянка Вимпел-11 до Одеської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету позову на стороні позивача Обслуговуючий кооператив Вимпел-Південь , третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача Громадська організація Захист Одеса , Комунальне підприємство Одестранспарксервіс , про

визнання протиправним та нечинним пункт 76 (Київський район) додатку 2 до рішення Одеської міської ради від 27.08.2014 року №5286-VІ Про затвердження переліку спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів на території м. Одеси, у новій редакції ;

визнання протиправним та нечинним п.2 рішення Одеської міської ради від 27.08.2014 року №5286-VI Про затвердження переліку спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів на території м. Одеси, у новій редакції , яким затверджено Додаток 2 перелік спеціальних земельних ділянок, відведених для організації та провадження діяльності із забезпечення паркування транспортних засобів на території м. Одеси (спеціально відведені стоянки) .

Питання про достатність доказів для встановлення обставин, що мають значення для справи, суд вирішує відповідно до свого внутрішнього переконання (ч. 2 ст. 76 Кодексу адміністративного судочинства України).

Відповідно до ч. 3 ст. 77 Кодексу адміністративного судочинства України докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Частиною 4 ст. 9 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Відповідно до ч. 3 ст. 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу. Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

З метою забезпечення повного і всебічного з'ясування обставин в адміністративній справі та прийняття законного і обґрунтованого рішення, суд дійшов висновку про необхідність витребування у Головного управління Держгеокадастру в Одеській області інформацію, стосовно перебування у комунальній власності земельних ділянок які розташовані за адресами : м. Одеса, Люстдорфська дорога 146/4 та Люстдорфська дорога 146/3 та інформацію стосовно звернень з метою розробки та організації погодження проекту землеустрою за вищевказаними адресами.

Відповідно до ч.3 ст.80 КАС України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Згідно з ч.ч.1,2 ст.94 КАС України письмовими доказами є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього.

Разом з тим, суд вважає за необхідне зазначити, що згідно з ч. 7 ст. 80 КАС України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали.

Відповідно до ч.8 ст. 80 КАС України у випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Керуючись ст. 44,77, 80, 94, 243, 248 КАС України, суд, -

У Х В А Л И В:

Витребувати у Головного управління Держгеокадастру в Одеській області (65107, м. Одеса, вул. Канатна 83, 13-й поверх, код ЄДРПОУ 39765871) інформацію, стосовно перебування у комунальній власності земельних ділянок, які розташовані за адресами: м. Одеса, Люстдорфська дорога 146/4 та Люстдорфська дорога 146/3 та інформацію стосовно звернень з метою розробки та організації погодження проекту землеустрою за вищевказаними адресами.

Витребувану інформацію надати до Одеського окружного адміністративного суду у найкоротший термін, але не пізніше 15 квітня 2019 року.

Копію ухвали надіслати (видати) учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://adm.od.court.gov.ua/sud1570/gromadyanam/csz/.

Ухвала набирає законної сили в порядку та строки, передбачені ст. 256 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала окремо від рішення суду оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали складено та підписано 03 квітня 2019 року.

Суддя Балан Я.В.

СудОдеський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.04.2019
Оприлюднено04.04.2019
Номер документу80924046
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —522/13231/17

Постанова від 25.01.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бучик А.Ю.

Ухвала від 17.01.2023

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бучик А.Ю.

Ухвала від 03.03.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Желєзний І.В.

Ухвала від 21.01.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Желєзний І.В.

Постанова від 27.11.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шевчук О.А.

Ухвала від 04.09.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шевчук О.А.

Ухвала від 25.06.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шевчук О.А.

Рішення від 22.05.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я. В.

Ухвала від 03.04.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я. В.

Ухвала від 03.04.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Балан Я. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні