Ухвала
від 05.04.2019 по справі 569/23634/18
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 569/23634/18

1-кс/569/3234/19

УХВАЛА

05 квітня 2019 року м. Рівне

Слідчий суддя Рівненського міського суду Рівненської області ОСОБА_1 , при секретарі судового засідання ОСОБА_2 , з участю слідчого слідчого відділу розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого відділення Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області ОСОБА_3 (далі слідчий) розглянувши клопотання про проведення огляду території, -

В С Т А Н О В И В:

Слідчий, звернувся до суду з клопотанням погодженим прокурором Рівненської місцевої прокуратури ОСОБА_4 , у якому проситьнадати дозвіл на проведення огляду території земельної ділянки, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , згідно інформаційної довідки №142916339 на праві власності належить: ОСОБА_5 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1 ; Товариство зобмеженоювідповідальністю «АЙЛОНГЕВОЛЮШН», код ЄДРПОУ: 40695167; ОСОБА_6 , реєстраційний номер обліковоїкартки платника податків: НОМЕР_2 , а також розміщених на ній об`єктів нерухомості, із залученням в якості спеціалістів працівників Рівненського міськрайонного управління ГУ ДСНС України в Рівненській області, Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області, Управління Держпраці у Рівненській області, Державної екологічної інспекції у Рівненській області, ГУ ДФС у Рівненській області, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

З клопотаннявбачається,що у провадженні слідчого відділення Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12018180010006299 від 19.10.2018, за фактом самовільного будівництва будівель та споруд на самовільно зайнятій земельній ділянці за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.197-1 КК України.

Слідчий у клопотання зазначає, що до Рівненського ВП ГУНП в Рівненській області надійшли матеріали УЗЕ в Рівненській області ДЗЕ НПУ про те, що незважаючи на вжиті заходи на території м. Рівне продовжують функціонувати незаконні АЗС та АГЗС, які грубо порушують законодавство України, а саме функціонують на самовільно зайнятих земельних ділянках та самовільно збудовані на них.

Слідчий вказує, що за адресою м. Рівне, вул. Соборна, 444а, невідомі особи здійснюють реалізацію дизельного пального без відповідних дозвільних документів.

Згідно даних ГУ ДСНСУ в Рівненській області органами державного нагляду у сфері пожежної та техногенної безпеки Рівненської області не зареєстровано декларації відповідності матеріально-технічної бази суб`єкта господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки на стаціонарні автомобільні газозаправні пункти, що розташовані за адресою: м. Рівне, вул. Соборна, 444а. Дозволів суб`єктам господарювання, розташованим за адресою: АДРЕСА_1 , не видавалися та декларації відповідності матеріально-технічної бази суб"єктів господарювання вимогам законодавства з питань пожежної безпеки не реєструвалися.

Згідно даних Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області у єдиному реєстрі документів які дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об"єктів, відомостей про повернення на доопрацювання, відмову у видачі, скасування та анулювання зазначених документів не міститься інформаціїщодо документів, які дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт чи засвідчували б прийняття в експлуатацію об"єктів - зокрема автомобільних заправних станції за адресою: м. Рівне, вул. Соборна, 444а.

Згідно даних Управління Держпраці у Рівненській області відповідно до Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 жовтня 2011 року № 1107, автомобільних заправних станцій за адресою: м. Рівне,вул. Соборна, 444а, дозволи на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устаткування підвищеної небезпеки в Управлінні Держпраці у Рівненській області не отримували.

Земельна ділянка із об`єктами нерухомості, що в АДРЕСА_1 згідно інформаційної довідки №142916339 на праві власності належить: ОСОБА_5 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1 ; Товариство зобмеженоювідповідальністю «АЙЛОНГЕВОЛЮШН», код ЄДРПОУ: 40695167; ОСОБА_6 , реєстраційний номер обліковоїкартки платника податків: НОМЕР_2 .

Слідчий доводить, що з метою фіксації відомостей про обставини, що мають значення для даного кримінального провадження, є необхідність у проведенні огляду території, за адресою: АДРЕСА_1 , а також об`єктів нерухомості, розміщених на ній.

Покликаючись на наведене, слідчий просить клопотання задоволити.

Ознайомившись з матеріалами клопотання, заслухавши слідчого, приходжу до наступного висновку.

Згідно ч. 1ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів.

Відповідно до ст. 71 КПК України, спеціалістом у кримінальному провадженні є особа, яка володіє спеціальними знаннями та навичками застосування технічних або інших засобів і може надавати консультації під час досудового розслідування і судового розгляду з питань, що потребують відповідних спеціальних знань і навичок.

Спеціаліст може бути залучений для надання безпосередньої технічної допомоги (фотографування, складення схем, планів, креслень, відбір зразків для проведення експертизи тощо) сторонами кримінального провадження під час досудового розслідування і судом під час судового розгляду.

Оцінюючи надані до клопотання матеріали та показання свідка ОСОБА_7 щодо розташування об"єктів нерухомості на даній земельній ділянці, слідчий суддя вважає їх достатніми для надання дозволу на проведення огляду вищезгаданої земельної ділянки за адресою: АДРЕСА_1 , а також розташованих на ній об`єктів нерухомості, із можливістю залучення в якості спеціалістів працівників Рівненського міськрайонного управління ГУ ДСНС України в Рівненській області, Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області, Управління Держпраці у Рівненській області, Державної екологічної інспекції у Рівненській області, ГУ ДФС у Рівненській області, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, клопотання слід задоволити.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст.234,235 КПК України,

УХВАЛИВ:

Надати дозвіл на проведення огляду території земельної ділянки, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 , згідно інформаційної довідки №142916339 на праві власності належить: ОСОБА_5 , реєстраційний номер облікової картки платника податків: НОМЕР_1 ; Товариство зобмеженоювідповідальністю «АЙЛОНГЕВОЛЮШН», код ЄДРПОУ: 40695167; ОСОБА_6 , реєстраційний номер обліковоїкартки платника податків: НОМЕР_2 , а також розміщених на ній об`єктів нерухомості, із залученням в якості спеціалістів працівників Рівненського міськрайонного управління ГУ ДСНС України в Рівненській області, Управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Рівненській області, Управління Держпраці у Рівненській області, Державної екологічної інспекції у Рівненській області, ГУ ДФС у Рівненській області, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення.

Строк дії ухвали - 20 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення05.04.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу80968770
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду території

Судовий реєстр по справі —569/23634/18

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 06.11.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 05.11.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 05.11.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 05.11.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 05.11.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 23.10.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

Ухвала від 21.10.2019

Кримінальне

Рівненський міський суд Рівненської області

Доля В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні