Ухвала
від 08.04.2019 по справі 489/7608/18
МИКОЛАЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

08.04.19

22-ц/812/497/19

Єдиний унікальний номер судової справи 489/7608/18

Номер провадження 22-ц/812/497/19

Доповідач апеляційного суду Серебрякова Т.В.

Ухвала

Іменем України

08 квітня 2019 року місто Миколаїв

Колегія суддів судової палати у цивільних справах Миколаївського апеляційного суду в складі:

головуючого Серебрякової Т.В.,

суддів: Бондаренко Т.З., Крамаренко Т.В.,

з секретарем судового засідання Цуркан І.І.,

за участі:

представника особи, яка подала апеляційну скаргу - ОСОБА_2,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Миколаївського апеляційного суду клопотання ОСОБА_3 про закриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Політичної партії Українське об'єднання патріотів - Укроп на ухвалу, яка постановлена Ленінським районним судом міста Миколаєва під головуванням судді Рум'янцевої Н.О. в приміщенні цього ж суду 07 грудня 2018 року, у цивільній справі за заявою ОСОБА_3 про застосування заходів забезпечення позову до подання позовної заяви про визнання загальних зборів членів Миколаївської обласної організації політичної партії Українське об'єднання патріотів - Укроп від 26 серпня 2018 року такими, що не відбулися та визнання недійсним протоколу цих зборів,

УСТАНОВИЛА:

У грудні 2018 року ОСОБА_3 подав до суду заяву про застосування заходів забезпечення позову до подання позовної заяви про визнання загальних зборів членів Миколаївської обласної організації політичної партії Українське об'єднання патріотів - Укроп від 26 серпня 2018 року такими, що не відбулися та визнання недійсним протоколу цих зборів.

Ухвалою судді Ленінського районного суду міста Миколаєва від 07 грудня 2018 року заяву ОСОБА_3 про забезпечення позову задоволено. Вжито заходів забезпечення позову у обраний заявником спосіб.

Заборонено державним реєстраторам відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань Управління державної реєстрації Головного територіального управління юстиції України в Миколаївській області вчиняти будь-які дії по внесенню змін до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо зміни керівника та/або керівних органів, чи будь-яких інших відомостей відносно Миколаївської обласної організації політичної партії Українське об'єднання патріотів Укроп (код ЄДРПОУ 39953669)

В апеляційній скарзі Політична партія Українське об'єднання патріотів - Укроп , посилаючись на порушення судом першої інстанції норм процесуального права, просила ухвалу районного суду скасувати та постановити нову, якою у задоволені заяви відмовити.

Заявник ОСОБА_3 надіслав на адресу апеляційної інстанції клопотання про закриття апеляційного провадження, у зв'язку з тим, що на його думку, права, свободи та інтереси Політичної партії Українське об'єднання патріотів - Укроп не порушені та оскаржуваним судовим рішенням не вирішувалися, тому особа яка подала апеляційну скаргу, не набула права на апеляційне оскарження ухали Ленінського районного суду міста Миколаєва від 07 грудня 2018 року.

Заслухавши думку осіб, які приймали участь у розгляді справи, колегія суддів вважає, що зазначене клопотання задоволенню не підлягає на підставі наступного.

Відповідно до ст.362 ЦПК України суд апеляційної інстанції закриває апеляційне провадження, якщо:

1) після відкриття апеляційного провадження особа, яка подала апеляційну скаргу, заявила клопотання про відмову від скарги, за винятком випадків, коли є заперечення інших осіб, які приєдналися до апеляційної скарги;

2) після відкриття апеляційного провадження виявилося, що апеляційну скаргу не підписано, подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, або підписано особою, яка не має права її підписувати;

3) після відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою, поданою особою з підстав вирішення судом питання про її права, свободи, інтереси та (або) обов'язки, встановлено, що судовим рішенням питання про права, свободи, інтереси та (або) обов'язки такої особи не вирішувалося.

Разом з тим доводи заяви, що судовим рішенням права особи, яка подала апеляційну скаргу, не порушено, у зв'язку з чим апеляційне провадження підлягає закриттю, на думку колегії, є передчасними та після з'ясування обставин справи і перевірки їх доказами будуть враховані судом апеляційної інстанції під час ухвалення судового рішення.

За таких обставин, колегія суддів вважає, що заявлене клопотання про закриття апеляційного провадження задоволенню не підлягає.

Керуючись ст.ст.222,362 ЦПК України, колегія суддів

УХВАЛИЛА:

У задоволенні клопотання ОСОБА_3 про закриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Політичної партії Українське об'єднання патріотів - Укроп на ухвалу, яка постановлена Ленінським районним судом міста Миколаєва під головуванням судді Рум'янцевої Н.О. в приміщенні цього ж суду 07 грудня 2018 року, у цивільній справі за заявою ОСОБА_3 про застосування заходів забезпечення позову до подання позовної заяви про визнання загальних зборів членів Миколаївської обласної організації політичної партії Українське об'єднання патріотів - Укроп від 26 серпня 2018 року такими, що не відбулися та визнання недійсним протоколу цих зборів - відмовити.

Ухвала апеляційного суду оскарженню не підлягає.

Головуючий: Т.В. Серебрякова

Судді: Т.З. Бондаренко

Т.В. Крамаренко

Повний текст судового рішення

складено 09 квітня 2019 року

СудМиколаївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення08.04.2019
Оприлюднено10.04.2019
Номер документу81036566
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —489/7608/18

Постанова від 08.04.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Серебрякова Т. В.

Ухвала від 08.04.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Серебрякова Т. В.

Ухвала від 08.04.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Серебрякова Т. В.

Постанова від 08.04.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Серебрякова Т. В.

Ухвала від 08.04.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Серебрякова Т. В.

Ухвала від 08.04.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Серебрякова Т. В.

Ухвала від 22.03.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Серебрякова Т. В.

Ухвала від 19.03.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Локтіонова О. В.

Ухвала від 18.03.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Серебрякова Т. В.

Ухвала від 18.03.2019

Цивільне

Миколаївський апеляційний суд

Серебрякова Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні