Ухвала
від 10.04.2019 по справі 345/708/19
КАЛУСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №345/708/19

Провадження № 1-кс/345/599/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10.04.2019 року м. Калуш

Слідчий суддя Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , з участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , старшого слідчого СВ Калуського ВП ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Калуського ВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 у кримінальному провадженні внесеному до ЄРДР за №12019090170000145 від 07.02.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 КК України, про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

10.04.2019 старший слідчий СВ Калуського ВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 звернулася до суду з клопотанням погодженим прокурором Долинського відділу Калуської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку квартири, що в АДРЕСА_1 , в якій поживає ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою відшукання, виявлення та вилучення оригіналів документів пов`язаних із виконанням договору № 431 від 20.12.2018 укладених ТзОВ «Альянс Капіталгруп»із Департаментом будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДАна виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт та облаштування скверу пам`яті минулих літ в с.Болохів, Верхнянськоїсільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області» з додатками до нього: - установчих документів ТзОВ «Альянс Капіталгруп», статуту товариства, ліцензії на виконання будівельних робіт, пов`язаних з діяльністю, сертифікатів відповідності, рішення на проведення робіт по об`єкту «Капітальний ремонт та облаштування скверу пам`яті минулих літ в с. БолохівВерхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області» з додатками, проекту на виконання робіт, експертизи по розробленому проекту на виконання робіт, експертизи по розробленому проекту, кошторисної документації, договору від 20.12.2018 №431 на виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт та облаштування скверу пам`яті минулих літ в с. БолохівВерхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області» з додатками до нього (план фінансування, поквартальне завдання, розрахунок договірної ціни), локальний кошторис, договір на проведення технагляду по вказаному об`єкту, акти приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в з додатками, накладні, сертифікати відповідності на закупівлю товарів та будівельних матеріалів, підтверджуючі документи щодо придбання товарів та оплати коштів ТОВ «Альянс Капіталгруп» за виконані роботи по вказаному об`єкту (платіжні доручення, квитанції, тощо).

Клопотання обгрунтовує тим, 06.02.2019 в ЧЧ Калуського ВП ГУ НП поступили матеріали з УЗЕ ДЗЕ НПУ в Івано-Франківській області про те, що службові особи ТзОВ «Альянс Капіталгруп» заволоділи бюджетними коштами в сумі понад 100000 грн., шляхом складання та підписання завідомо неправдивих актів приймання будівельних робіт за грудень 2018 по об`єкту «Капітальний ремонт та облаштування скверу пам`яті минулих літ в с. БолохівВерхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області».

В той же час, в ході досудового розслідування встановлено, що у вересні 2018 року КП «Верхнянський господар» на виконання договору № 29 від 07.09.2018 укладеного між Верхнянською ОТГ та КП «Верхнянський господар» виконало роботи по встановленню тротуарної плитки на об`єкті «Поточний ремонт пішохідних доріжок в с. Болохів «Сквер пам`яті минулих літ» Верхнянської сільської ради ОТГ Івано-Франківської області» встановили тротуарну плитку на вказаному об`єкті.

07.02.2019 по даному факту внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019090170000145 за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування 14.02.2019 направлено запит директору ТОВ «Альянс Капіталгруп» ОСОБА_5 про надання копії документів пов`язаних із виконанням договору від 20.12.2018 № 431 на виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт та облаштування скверу пам`яті минулих літ» в с.Болохів, Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області, однак по даний час відповідь в СВ Калуського ВП ГУ НП в Івано-Франківській області не поступало.

На підставі витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Мінстерства юстиції України ТзОВ «Альянс Капіталгруп» (ТОВ Альянс Капіталгруп) ЄДРПОУ 41926304 зареєстрованоза адресою: м. Калуш, Івано-Франківської області, вул. Євшана, 9, засновниками є ОСОБА_6 , зареєстрований АДРЕСА_2 , ОСОБА_7 , зареєстрований АДРЕСА_3 , керівником вказаного товариства являється ОСОБА_5 , зареєстрований АДРЕСА_4 та фактично проживає в АДРЕСА_1 .

В ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 проживає в АДРЕСА_1 , що піддержується витягом з Армору, оскільки останній викликав працівників Калуського ВП ГУ НП за вказаною адресою з приводу пожежі.

Згідно відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відомості по кв. АДРЕСА_5 відсутні.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання та виявлення, вилучення оригіналів документів пов`язаних із виконанням договору № 431 від 20.12.2018 укладених ТзОВ «Альянс Капіталгруп»із Департаментом будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДАна виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт та облаштування скверу пам`яті минулих літ в с.Болохів, Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області» з додатками до нього,а саме:- установчих документів ТзОВ «Альянс Капіталгруп», статуту товариства, ліцензії на виконання будівельних робіт, пов`язаних з діяльністю, сертифікатів відповідності, рішення на проведення робіт по об`єкту «Капітальний ремонт та облаштування скверу пам`яті минулих літ в с. БолохівВерхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області» з додатками, проекту на виконання робіт, експертизи по розробленому проекту на виконання робіт, експертизи по розробленому проекту, кошторисної документації, договору від 20.12.2018 №431 на виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт та облаштування скверу пам`яті минулих літ в с. БолохівВерхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області» з додатками до нього (план фінансування, поквартальне завдання, розрахунок договірної ціни), локальний кошторис, договір на проведення технагляду по вказаному об`єкту, акти приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в з додатками, накладні, сертифікати відповідності на закупівлю товарів та будівельних матеріалів, підтверджуючі документи щодо придбання товарів та оплати коштів ТОВ «Альянс Капіталгруп» за виконані роботи по вказаному об`єкту (платіжні доручення, квитанції, тощо) необхідно провести обшук квартири, в якій проживає ОСОБА_5 , що в АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні старший слідчий СВ Калуського ВП ГУНП ОСОБА_3 клопотання підтримала, просила задоволити.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши думку слідчого, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання старшого слідчого Калуського ВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 подане в рамках розслідування кримінального провадження №12019090170000145 від 07.02.2019, підлягає до задоволенняз наступних підстав:

Відповідно доч. 1 ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно доч. 1 ст.234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Положення ч.7 ст.236 КПК України передбачають, що предмети, які вилучені законом із обігу, підлягають вилученню незалежно від їх відношення до кримінального провадження. Клопотання старшого слідчого ОСОБА_3 відповідає вимогам, передбаченими ч. 3 ст. 234 КПК України.

Як вбачається з Витягу з ЄРДР СВ Калуського ВП ГУНП в Івано-Франківській області проводиться досудове розслідування за фактом заволодіння службовими особами ТОВ « Альянс Капіталгруп» бюджетними коштами в сумі понад 100 тисяч гривень, правова кваліфікація кримінального правопорушення ч.2 ст.191 КК України.

Згідно Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Міністерства юстиції України ТзОВ «Альянс Капіталгруп» (ТОВ Альянс Капіталгруп) ЄДРПОУ 41926304 зареєстрованоза адресою: м. Калуш, Івано-Франківської області, вул. Євшана, 9, засновниками є ОСОБА_6 , зареєстрований АДРЕСА_2 , ОСОБА_7 , зареєстрований АДРЕСА_3 , керівником вказаного товариства являється ОСОБА_5 , зареєстрований АДРЕСА_4 , який фактично проживає в АДРЕСА_1 .

Як вбачається з запиту від 14.02.2019 року старшого слідчого СВ Калуського ВП ГУНП ОСОБА_3 , направленого на ім`я директора ТОВ «Альянс Капіталгруп» ОСОБА_5 , слідча просила у строк до 22.02.2019 року надати копії документів пов`язаних із виконанням договору від 20.12.2018 № 431 на виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт та облаштування скверу пам`яті минулих літ» в с.Болохів, Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області, однак по даний час відповідь в СВ Калуського ВП ГУ НП в Івано-Франківській області не поступало.

Згідно відомостей з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно відомості по кв. АДРЕСА_5 відсутні.

В ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_5 фактично проживає в квартирі АДРЕСА_5 , що підтверджується й допитом свідка.

Слідчим в судовому засіданні доведено, що оригіналів документів, на відшукання яких просить надати дозвіл на обшук, неможливо отримати органом досудового розслідування в інший спосіб та що дані документи можуть зберігатися за місцем проживання ОСОБА_5 .

Ч.1 ст. 236 КПК України передбачає, що ухвала про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи може бути виконана слідчим чи прокурором.

Згідно витягу із ЄРДР слідчими у кримінальному провадженні є ОСОБА_3 , ОСОБА_8 , прокурорами, які здійснюють процесуальне керівництво у вказаному провадженні є ОСОБА_4 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 ..

Відповідно до ч. 2ст. 19 Конституції України, органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбаченіКонституцієюта законами України.

Ст. 8 Конвенції про захист прав та основоположних свобод людини зазначає, що кожен має право на повагу до свого приватного і сімейного життя, до свого житла і кореспонденції. Органи державної влади не можуть втручатись у здійснення цього права, за винятком випадків, коли втручання здійснюється згідно із законом і є необхідним у демократичному суспільстві в інтересах національної та громадської безпеки чи економічного добробуту країни, для запобігання заворушенням чи злочинам, для захисту здоров`я чи моралі або для захисту прав і свобод інших осіб.

П. 17 ч. 1 ст. 3 КПК України, встановлює, що слідчим є службова особа органу внутрішніх справ, органу безпеки, органу, що здійснює контроль за додержанням податкового законодавства; органу державного бюро розслідувань, уповноважена в межах компетенції, передбаченої цим Кодексом, здійснювати досудове розслідування кримінальних правопорушень.

Положення ст. 214 КПК України вказують, що слідчий, який здійснюватиме досудове розслідування визначається керівником органу досудового розслідування. При цьому до Єдиного реєстру досудових розслідувань вносяться відомості про слідчого, прокурора, який вніс відомості до реєстру та/або розпочав досудове розслідування.

Враховуючи вище зазначені обставини, які зумовлюють необхідність проведення обшуку та те, що проведення обшуку в квартирі, що в АДРЕСА_1 , за місцем проживання ОСОБА_5 , необхідне для виявлення і фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання документів, що можуть мати значення для розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191КК України, слідчий суддя приходить до висновку, що подане клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного і керуючись ст. 30 Конституції України,ст. 8 Європейської Конвенції з прав людини, ст. ст.13,234,235, 236 КПК України, суд -

у х в а л и в:

Клопотання старшого слідчого СВ Калуського ВП ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Рожнятівського відділу Калуської місцевої прокуратури ОСОБА_4 - задоволити.

Надати старшому слідчому СВ Калуського ВП ГУНП України в Івано-Франківській області капітану поліції ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку в квартирі АДРЕСА_5 , за місцем проживання ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а саме відшукання, виявлення та вилучення оригіналів документів пов`язаних із виконанням договору № 431 від 20.12.2018 укладених ТзОВ «Альянс Капіталгруп»із Департаментом будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДАна виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт та облаштування скверу пам`яті минулих літ в с.Болохів, Верхнянськоїсільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області» з додатками до нього: установчих документів ТзОВ «Альянс Капіталгруп», статуту товариства, ліцензії на виконання будівельних робіт, пов`язаних з діяльністю, сертифікатів відповідності, рішення на проведення робіт по об`єкту «Капітальний ремонт та облаштування скверу пам`яті минулих літ в с. БолохівВерхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області» з додатками, проекту на виконання робіт, експертизи по розробленому проекту на виконання робіт, експертизи по розробленому проекту, кошторисної документації, договору від 20.12.2018 №431 на виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт та облаштування скверу пам`яті минулих літ в с. БолохівВерхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області» з додатками до нього (план фінансування, поквартальне завдання, розрахунок договірної ціни), локальний кошторис, договір на проведення технагляду по вказаному об`єкту, акти приймання виконаних будівельних робіт форми КБ-2в з додатками, накладні, сертифікати відповідності на закупівлю товарів та будівельних матеріалів, підтверджуючі документи щодо придбання товарів та оплати коштів ТОВ «Альянс Капіталгруп» за виконані роботи по вказаному об`єкту (платіжні доручення, квитанції, тощо).

Ухвала дійсна до 09.05.2019 року включно.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення.

Ухвала надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення10.04.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу81090140
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —345/708/19

Ухвала від 04.02.2022

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 05.08.2021

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 27.01.2021

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 04.02.2020

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 14.06.2019

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 04.06.2019

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні