Ухвала
від 02.02.2010 по справі 19/133пд
ЛУГАНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

м. Луганськ, вул. Коцюбинськ ого, 2


У Х В А Л А

ПРО ВІДКЛАДЕННЯ РОЗГЛЯДУ СПРАВИ

02.02.2010 року Справа № 19/133пд

Луганський апеляційн ий господарський суд у склад і колегії суддів:

головуючого Семендяєвої І.В.

суддів Єжової С.С.

Парамонової Т.Ф.

за присутністю секретар я

судового засідання Антонової І.В.

та представників сторін:

від позивача - Романова М.В., гол ова Жовтенської сільської

ради;

- Студенніков С.В. , довіреність від 26.01.2010 б/н;

від відповідача - Карпенко О.О., дов іреність від 24.12.2009 № 145,

комерційний директор;

- Осичнюк Є. В., довіреніс ть від 25.01.2010 б/н;

від третіх осіб:

на стороні позивача - повноважний та компетен тний представник у

судове засідання не приб ув;

на стороні відповідача - повноважний та ком петентний представник у

судове засідання не приб ув;

від прокуратури

Луганської області - Колесніченко В.І ., посвідчення від 05.08.2009

№ 806, старший прокурор від ділу представництва

інтересів громадян та держ ави в судах прокуратури

області,

розглянувши у відкрито му

судовому засіданні

апеляційну скаргу Товариства з обме женою відповідальністю

„Технаука”, сел. Тепличн е, м. Луганськ

на рішення

господарського суду Луганської області

від 24.12.2009 (підписано 29.12.2009)

у справі № 19/133пд (суддя Косенко Т.В .)

за позовом Жовтенської сільсько ї ради, с. Жовте

Слов' яносербськ ого району Луганської област і

до відповідача Товариства з обм еженою відповідальністю

„Технаука”, сел. Тепличн е, м. Луганськ

третя особа, що не заявл яє

самостійних вимог на предм ет

спору на стороні позивача Слов' яносербс ька районна державна адмініс трація,

смт. Слов' яносерб ськ Луганської області

третя особа, що не заявляє

самостійних вимог на предм ет

спору на стороні відповід ача Відкрите акціон ерне товариство „Державний

Ощадний банк України” в особі філії Луганського

обласного управління, м. Луг анськ

та Прокуратури Луганськ ої області, м. Луганськ

про визнання недійсним договору купівлі-продажу

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеже ною відповідальністю „Техна ука”, сел. Тепличне м. Луганськ (далі за текстом - ТОВ „Технау ка”, відповідач по справі) зве рнулося до Луганського апеля ційного господарського суду з апеляційною скаргою від 06.01 .2010 № 3 на рішення господарськог о суду Луганської області ві д 24.12.2009 по справі № 19/133пд за позов ом Жовтенської сільської рад и, с. Жовте Слов' яносербсько го району Луганської області (далі за текстом - Жовтенськ а сільська рада, позивач) та за участю третіх осіб, що не заяв ляють самостійних вимог на п редмет спору: на стороні пози вача - Слов' яносербсько ї районної державної адмін істрації, смт. Слов' яносерб ськ Луганської області, на ст ороні відповідача - Відкри того акціонерного товарис тва „Державний Ощадний банк України” в особі філії Луган ського обласного управління , м. Луганськ, та Прокуратури Л уганської області, м. Лугансь к про визнання недійсним до говору купівлі-продажу земел ьної ділянки від 28.03.2002, засвідче ного приватним нотаріусом Слов' яносербського райо нного нотаріального округу Л уганської області 28.03.2002 за № 230.

Судовою колегією, яку призн ачено розпорядженням голови Луганського апеляційного го сподарського суду від 12.01.2010 для розгляду вказаної вище апел яційної скарги на рішення мі сцевого господарського суду від 24.12.2009 по справі № 19/133пд у скла ді: головуючий суддя - Семен дяєва І.В., судді - Єжова С.С., П арамонова Т.Ф. ухвалою від 12.01.2010 розгляд апеляційної скарги було призначено на 02.02.2010.

Слов' яносербська рай онна державна адміністрація , на виконання вимог ухвали Лу ганського апеляційного гос подарського суду від 12.01.2010 про порушення апеляційного пров адження, 28.01.2010 надала суду апеля ційної інстанції супроводжу вальним листом від 25.01.2010 № 01/7-158 ви требувані судом документи та відзив на апеляційну скаргу , яким просить в задоволенні а пеляційної скарги відповіда ча відмовити, а оскаржуване р ішення господарського суду з алишити в силі.

Представник позивача 02.02.2010 н адав суду апеляційної інстан ції відзив на апеляційну ска ргу б/д б/н, яким вважає, що оск аржуване рішення є правильни м, обґрунтованим та законним .

Прокуратура Луганської об ласті також 02.02.2010 представила Л уганському апеляційному гос подарському суду відзив від 01.02.2010 № 19/133пд на апеляційну скарг у, яким вважає, що оскаржуване рішення є законним та обґрун тованим, а доводи апеляційно ї скарги не відповідають вим огам чинного законодавства і обставинам справи, у зв' язк у з чим просить зазначене ріш ення залишити без змін, а апел яційну скаргу - без задоволе ння.

Відповідач 02.02.2010 надав суду з аперечення від 01.02.2010 б/н на відз ив Слов' яносербської р айонної державної адміністр ації, яким вважає за необхідн е витребувати від відділу Де ржкомзему у Слов' яносерб ському районі Луганської області інформацію про належ ність спірної земельної діл янки станом на 28.02.2002; у судовому засіданні підтримав свої ви моги за апеляційною скаргою.

Представники третіх осіб у судове засідання не прибули , витребуваних від них матері алів не надали.

За результатами розгляду м атеріалів справи судова коле гія дійшла висновку, що розгл яд апеляційного подання необ хідно відкласти для з' ясува ння фактичних обставин справ и.

Керуючись ст. ст. 77, 86, 99 Господа рського процесуального коде ксу України, Луганський апел яційний господарський суд у складі колегії суддів,-

У Х В А Л И В:

1. Розгляд апеляційної с карги по справі відкласти на 16.02.2010 о 12 год. 30 хвил.

2. Судове засідання відбу деться у приміщенні Луганськ ого апеляційного господарсь кого суду за адресою: м. Луганс ьк, вул. Коцюбинського, 2, 6 повер х.

3. Позивачу подати до м атеріалів справи: належні до кази знаходження земельної д ілянки, що була відчужена за с пірним договором, за межами н аселеного пункту с. Жовте, а са ме дані земельного кадастру, викопіювання з зазначенням як меж спірної земельної діл янки так і меж населеного пун кту, тощо; нормативно обґрунт увати порушення прав (інтере сів) позивача - Жовтенської с ільської ради на час звернен ня з позовом та на час укладен ня спірного договору (оригін али - для огляду у судовому з асіданні, належним чином зав ірені копії - для залучення до матеріалів справи); надати докази, що спірна земельна ді лянка на час укладення спірн ого договору була вилучена а бо повернута від КСП „Мрія” (о ригінали - для огляду у судо вому засіданні, належним чин ом завірені копії - для залу чення до матеріалів справи), о скільки у висновку експерта про вартість об' єкта оцінк и та у звіті про оцінку земель ної ділянки зазначено, що сам е ця ділянка знаходиться на з емлях КСП „Мрія”; також у вип адку ліквідації КСП „Мрія” н адати відповідне документал ьне підтвердження (оригінал и - для огляду у судовому зас іданні, належним чином завір ені копії - для залучення до матеріалів справи).

4. Відповідачу (заявнику а пеляційної скарги) подати до матеріалів справи: повний текст українською мовою ріш ення Європейського суду з пр ав людини від 24.06.2003 „Stretch проти Об ' єднаного Королівства Вел икобританії і Північної Ірл андії”.

5. Третій особі, що не заяв ляє самостійних вимог на пре дмет спору на стороні позива ча Слов' яносербській р айонній державній адміністр ації подати до матеріалів справи: належні докази знахо дження земельної ділянки, що була відчужена за спірним до говором, за межами населеног о пункту с. Жовте, а саме дані з емельного кадастру, викопіюв ання з зазначенням як меж спі рної земельної ділянки так і меж населеного пункту, тощо; н ормативно обґрунтувати пору шення прав (інтересів) позива ча - Жовтенської сільської ра ди на час звернення з позовом та на час укладення спірного договору (оригінали - для ог ляду у судовому засіданні, на лежним чином завірені копії - для залучення до матеріалі в справи); письмовий відзив на апеляційну скаргу від 06.01.2010 № 3; н аправити (вручити) відзиви на згадану апеляційну скаргу в ідповідачу; надати суду дока зи направлення або вручення цих відзивів відповідачу (кв итанцію, опис вкладення тощо ); подати документальне та нор мативне підтвердження довод ів, викладених у відзиві; нада ти докази, що спірна земельна ділянка на час укладення спі рного договору була вилучена або повернута від КСП „Мрія” (оригінали - для огляду у суд овому засіданні, належним чи ном завірені копії - для зал учення до матеріалів справи) , оскільки у висновку експерт а про вартість об' єкта оцін ки та у звіті про оцінку земел ьної ділянки зазначено, що са ме ця ділянка знаходиться на землях КСП „Мрія”; також у ви падку ліквідації КСП „Мрія” надати відповідне документа льне підтвердження (оригіна ли - для огляду у судовому за сіданні, належним чином заві рені копії - для залучення д о матеріалів справи).

6. Третій особі, що не заяв ляє самостійних вимог на пре дмет спору на стороні відпов ідача Відкритому акціон ерному товариству „Державни й Ощадний банк України” в осо бі філії Луганського обласн ого управління подати до м атеріалів справи: письмовий відзив на апеляційну скаргу від 06.01.2010 № 3; направити (вручити) відзиви на згадану апеляційн у скаргу відповідачу; надати суду докази направлення або вручення цих відзивів відпо відачу (квитанцію, опис вклад ення тощо); подати документал ьне та нормативне підтвердже ння доводів, викладених у від зиві.

Явка повноважних та компет ентних представників сторін - на їх розсуд.

Не з' явлення повноважних та компетентних представник ів сторін у судове засідання Луганського апеляційного го сподарського суду не перешко джає перегляду рішення місце вого господарського суду по суті.

Головуючий суддя І.В. Семендяєва

Суддя С.С . Єжова

Суддя Т.Ф. Парамонова

Дата ухвалення рішення02.02.2010
Оприлюднено13.12.2010
Номер документу8112305
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним договору купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —19/133пд

Постанова від 08.06.2010

Господарське

Вищий господарський суд України

Муравйов O.В.

Постанова від 11.03.2010

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Семендяєва І. В.

Ухвала від 02.03.2010

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Семендяєва І. В.

Ухвала від 16.02.2010

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Семендяєва І. В.

Ухвала від 02.02.2010

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Семендяєва І. В.

Ухвала від 12.01.2010

Господарське

Луганський апеляційний господарський суд

Семендяєва І. В.

Ухвала від 28.09.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Косенко Т.В.

Ухвала від 28.09.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Косенко Т.В.

Ухвала від 13.08.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Косенко Т.В.

Ухвала від 13.07.2009

Господарське

Господарський суд Луганської області

Косенко Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні