Ухвала
від 10.04.2019 по справі 2-102/2010
ДУНАЄВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Справа № 2-102/2010

Провадження № 6/674/12/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 квітня 2019 року м.Дунаївці

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області в складі: головуючої судді -Шклярука В.М., за участю секретаря судового засідання Проценко Л.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду м.Дунаївці, в порядку ч.2 ст.247 ЦПК України, заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Креді ОСОБА_1", заінтересовані особи: ОСОБА_2, Публічне акціонерне товариство "Акціонерний банк "УКООПСПІЛКА" в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ОСОБА_3, Дунаєвецький районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області, про заміну сторони виконавчого провадження,

в с т а н о в и в :

Заявник ОСОБА_4 "Креді ОСОБА_1"звернувся до суду із заявою про заміну сторони у виконавчому провадженні, а саме кредитора ПАТ "Акціонерний банк "УКООПСПІЛКА"на його правонаступника - ОСОБА_4 "Креді ОСОБА_1" у виконавчому провадженні по виконанню рішення Дунаєвецького районного суду Хмельницької областіу справі №2-102/2010 від 12.03.2010 року про стягнення із ОСОБА_2 заборгованості за кредитним договором в сумі 6507 грн. 85 коп., посилаючись на те, що 13.02.2019 року між ПАТ "Акціонерний банк "УКООПСПІЛКА"та ОСОБА_4 "Креді ОСОБА_1"укладено договір відступлення права вимоги.

Представник заявника ОСОБА_4 "Креді ОСОБА_1" у судове засідання не з'явився, хоча про час та місце розгляду справи повідомлявся завчасно та належним чином.

ОСОБА_2м. до судового засідання подав до суду заяву про розгляд справи без його участі, проти задоволення заяви не заперечує.

Представник ПАТ "Акціонерний банк "УКООПСПІЛКА" у судове засідання не з'явився, хоча про час та місце розгляду справи повідомлявся завчасно та належним чином.

Державний виконавець Дунаєвецького РВ ДВС ГТУЮ у Хмельницькій області до судового засідання подав до суду заяву про розгляд справи без його участі, проти задоволення заявлених вимог не заперечує.

Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що заява підлягає задоволенню.

Відповідно до вимог ст. 442 ч. 1 ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

Згідно ч.5 ст.15 Закону України "Про виконавче провадження" у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до ст.512 ЦК України, кредитор у зобов'язанні може бути замінений іншою особою внаслідок передання ним своїх прав іншій особі за правочином (відступлення права вимоги).

Як вбачається з матеріалів справи, 13.02.2019 року між між ПАТ "Акціонерний банк "УКООПСПІЛКА"та ОСОБА_4 "Креді ОСОБА_1"укладено договір відступлення права вимоги.

Оскільки заявник, на підставі договору набув права кредитора у зобов'язанні, в обсязі і на умовах, що існували на момент переходу цих прав, він вправі вимагати заміну його як сторони у виконавчому провадженні у правовідносинах набутого ним договору, що є подальшою логічною реалізацією прав кредитора.

Враховуючи вказане, суд приходить до висновку, що вимоги заяви підлягають задоволенню.

Керуючись ст. ст. 259, 260, 442 ч. 1 ЦПК України, суд

п о с т а н о в и в :

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Креді ОСОБА_1", заінтересовані особи: ОСОБА_2, Публічне акціонерне товариство "Акціонерний банк "УКООПСПІЛКА" в особі уповноваженої особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на ліквідацію ОСОБА_3, Дунаєвецький районний відділ державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області, про заміну сторони виконавчого провадженнязадовольнити.

Замінити стягувача Публічне акціонерне товариство "Акціонерний Банк "Укоопспілка" на його правонаступника Товариство з обмеженою відповідальністю "Креді ОСОБА_1"у виконавчому провадженні по виконанню рішення Дунаєвецького районного суду Хмельницької областіу цивільній справі №2-102/2010 від 12.03.2010 року за позовом Публічного акціонерного товариства "Акціонерний банк "УКООПСПІЛКА"в особі Хмельницької регіональної філії до ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення до Хмельницького апеляційного суду через Дунаєвецький районний суд Хмельницької області. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:/підпис/

Згідно з оригіналом:

Голова Дунаєвецького районного суду ОСОБА_5

СудДунаєвецький районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення10.04.2019
Оприлюднено17.04.2019
Номер документу81202557
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-102/2010

Ухвала від 20.03.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Зінченко А. С.

Ухвала від 06.02.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Перекопський М. М.

Рішення від 13.05.2010

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Безпрозванний В. В.

Ухвала від 13.11.2019

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 07.10.2019

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 10.04.2019

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шклярук В. М.

Ухвала від 02.04.2019

Цивільне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шклярук В. М.

Ухвала від 01.03.2019

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 11.02.2019

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 15.04.2010

Цивільне

Юр'ївський районний суд Дніпропетровської області

Маренич С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні