Ухвала
від 10.04.2019 по справі 307/1304/13-ц
ТЯЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 307/1304/13-ц

Провадження № 4-с/307/6/19

УХВАЛА

10 квітня 2019 року м. Тячів

Тячівський районний суд Закарпатської області в особі головуючого судді Бобрушко В.І., при секретарі Ільницькій О.М, розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду міста Тячів клопотання представника Акціонерного товариства ВТБ Банк про призначення оціночно-земельної експертизи в цивільній справі за скаргою Акціонерного товариства ВТБ Банк , де заінтересована особа ОСОБА_1 про визнання неправомірними дій державного виконавця Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області ОСОБА_2 щодо використання звітів про експертну грошову оцінку арештованого нерухомого майна, визнання недійсними та скасування звітів про експертну грошову оцінку арештованого нерухомого майна,

В С Т А Н О В И В:

Акціонерне товариство ВТБ Банк звернулося в суд з скаргою, де заінтересована особа ОСОБА_1 про визнання неправомірними дій державного виконавця Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області ОСОБА_2 щодо використання звітів про експертну грошову оцінку арештованого нерухомого майна, визнання недійсними та скасування звітів про експертну грошову оцінку арештованого нерухомого майна.

Представник АТ ВТБ Банк в судовому засіданні заявив клопотання про призначення в дані оціночно-земельної експертизи земельної ділянки, площею 0,0658 га., кадастровий номер - 2124482001:03:005:0039, з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку, розташованої в с. Грушево, вул. Шевченка, б/н, Тячівського району, та земельної ділянки, площею 0,1439 га., кадастровий номер - 2124482001:03:003:0034, з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку, розташованої в с. Грушево, вул. Монастирська, б/н, Тячівського району, оскільки, на його думку, ціна вказаних земельних ділянок, які є предметом іпотеки, є заниженою.

Інші сторони в судове засідання не з явилися, хоча належним чином повідомлялися про дату, час та місце розгляду скарги, що не є перешкодою для розгляду скарги в їх відсутності.

Дослідивши матеріали скарги, суд дійшов до наступного висновку.

З матеріалів скарги вбачається, що предметом оскарження є визнання недійсним та скасування звітів про експертну грошову оцінку арештованого нерухомого майна - земельної ділянки, площею 0,0658 га., кадастровий номер - 2124482001:03:005:0039, з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку, розташованої в с. Грушево, вул. Шевченка, б/н, Тячівського району, та земельної ділянки, площею 0,1439 га., кадастровий номер - 2124482001:03:003:0034, з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку, розташованої в с. Грушево, вул. Монастирська, б/н, Тячівського району, а також визнання неправомірними дій державного виконавця щодо використання звітів про експертну грошову оцінку вказаного арештованого нерухомого майна.

У відповідності до ч.1 ст. 103 ЦПК України, суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: 1) для з'ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; 2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності. Учасники справи мають право запропонувати суду питання, роз'яснення яких, на їхню думку, потребує висновку експерта.

За змістом ст.447 ЦПК України сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права чи свободи.

Згідно ч.1 ст. 450 ЦПК України скарга розглядається у десятиденний строк у судовому засіданні за участю стягувача, боржника і державного виконавця або іншої посадової особи органу державної виконавчої служби чи приватного виконавця, рішення, дія чи бездіяльність яких оскаржуються.

В п.15 Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби під час виконання судових рішень у цивільних справах від 07.02.14 року за №6 зазначено, що при розгляді скарги на рішення, дії або бездіяльність державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби суд не вправі вжити заходів забезпечення скарги (аналогічно забезпеченню позову) шляхом зупинення виконавчого провадження, зупинення дії оскаржуваного рішення тощо, оскільки зазначене не є повноваженнями суду, а є виключним повноваженням державного виконавця, яке може бути оскаржено до суду.

Також, суд зазначає, що у розділі 7 ЦПК України відсутня правова норма щодо надання суду повноважень призначати експертизи під час розгляду скарги на дії державного виконавця.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає, що в задоволенні клопотання представника Акціонерного товариства ВТБ Банк про призначення оціночно-земельної експертизи в цивільній справі за скаргою Акціонерного товариства ВТБ Банк , де заінтересована особа ОСОБА_1 про визнання неправомірними дій державного виконавця Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області ОСОБА_2 щодо використання звітів про експертну грошову оцінку арештованого нерухомого майна, визнання недійсними та скасування звітів про експертну грошову оцінку арештованого нерухомого майна слід відмовити.

Керуючись ст.ст.103, 447. 450ЦПК України , суд,

У Х В А Л И В :

В задоволенні клопотання представника Акціонерного товариства ВТБ Банк про призначення оціночно-земельної експертизи в цивільній справі за скаргою Акціонерного товариства ВТБ Банк , де заінтересована особа ОСОБА_1 про визнання неправомірними дій державного виконавця Відділу примусового виконання рішень управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Закарпатській області ОСОБА_2 щодо використання звітів про експертну грошову оцінку арештованого нерухомого майна, визнання недійсними та скасування звітів про експертну грошову оцінку арештованого нерухомого майна, відмовити.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Повни текст ухвали складено 15 квітня 2019 року.

Головуючий : В.І.Бобрушко

СудТячівський районний суд Закарпатської області
Дата ухвалення рішення10.04.2019
Оприлюднено21.04.2019
Номер документу81276328
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —307/1304/13-ц

Ухвала від 19.04.2022

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Гримут В. І.

Ухвала від 27.11.2019

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

Ухвала від 27.11.2019

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

Ухвала від 06.11.2019

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

Ухвала від 24.10.2019

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

Ухвала від 10.04.2019

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Ухвала від 10.04.2019

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Ухвала від 10.04.2019

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Ухвала від 10.04.2019

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

Ухвала від 10.04.2019

Цивільне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Бобрушко В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні