Ухвала
від 23.04.2019 по справі 923/308/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРCОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул.Театральна,18, м. Херсон, 73000,

тел./0552/26-47-84, 49-31-78, факс 49-31-78, веб сторінка: ks.arbitr.gov.ua/sud5024/


У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

23 квітня 2019 року м. Херсон Справа № 923/308/19

Господарський суд Херсонської області у складі судді Немченко Л.М. , розглянувши справу

за позовом: Виробничого кооперативу "Торгівельно-заготівельна фірма "Дніпровець" (73000, м. Херсон, вул. І.Куліка, буд. 133, ідентифікаційний код 14133437)

до: Херсонської міської ради Херсонської області (73003, м. Херсон, пр. Ушакова, 37, ідентифікаційний код 26347681)

про визнання недійсними та скасування пунктів рішення Херсонської міської ради та договорів оренди

в с т а н о в и в :

Виробничий кооператив "Торгівельно-заготівельна фірма "Дніпровець" (позивач) звернувся до Господарського суду Херсонської області з позовом до Херсонської міської ради Херсонської області (відповідач), яким просить:

- визнати недійсним та скасувати рішення Херсонської міської ради від 30.11.2018 №1751 Про затвердження документації із землеустрою та передачу в оренду земельних ділянок в частині підпункту 1.5. та пункту 17;

- визнати недійсним договір укладений Херсонською міською радою з фізичною особою-підприємцем Зотіним Андрієм Борисовичем (ідентифікаційний номер - НОМЕР_1) щодо земельної ділянки площею 0,0220 га, в АДРЕСА_1, під будівництво та обслуговування будівель торгівлі (під магазин). Кадастровий номер земельної ділянки: НОМЕР_2;

- визнати недійсним договір укладений Херсонською міською радою з Приватним підприємством Футбольний клуб Укррічфлот (код ЄДРПОУ - 32809480) щодо земельної ділянки площею 1,5997 га, в АДРЕСА_2, під розміщення фізкультурно-оздоровчого центру з відкритими майданчиками. Кадастровий номер земельної ділянки: НОМЕР_3.

Дослідивши матеріали позовної заяви, суд дійшов висновку про залишення її без руху, з наступних підстав.

Суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Оскільки позовна заява не відповідає вимогам господарського процесуального законодавства, суддя вважає необхідним залишити позовну заяву без руху, надавши Виробничому кооперативу "Торгівельно-заготівельна фірма "Дніпровець" строк для усунення зазначених недоліків.

У вступній частині позовної заяви позивач зазначив третіх осіб: фізична особа-підприємець Зотін Андрій Борисович та Приватне підприємство "Футбольний клуб "Укррічфлот".

Відповідно до статті 50 ГПК треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

У заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Таким чином, саме лише зазначення в позовній заяві та/або певної особи як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, без вирішення судом питання щодо її допущення або залучення до участі у справі не надає їй відповідного процесуального статусу.

Що ж до наявності юридичного інтересу у третьої особи, то у вирішенні відповідного питання суд має з'ясовувати, чи буде у зв'язку з прийняттям судового рішення з даної справи таку особу наділено новими правами чи покладено на неї нові обов'язки, або змінено її наявні права та/або обов'язки, або позбавлено певних прав та/або обов'язків у майбутньому.

Позивачем в позовній заяві жодним чином необґрунтовано підстав для залучення до участі в справі в якості третіх осіб: фізичну особу-підприємця Зотіна Андрія Борисовича та Приватне підприємство "Футбольний клуб "Укррічфлот", не вказано на чиїй стороні має бути залучено вказаних осіб, не зазначено на які права, обов'язки вказаних осіб може вплинути ухвалене рішення з даного спору та не зазначено, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Крім того, до позовної заяви позивачем не додано клопотання про залучення вищезазначених третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 162, 164, 172, 174, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

п о с т а н о в и в :

1.Позовну заяву Виробничого кооперативу "Торгівельно-заготівельна фірма "Дніпровець" залишити без руху.

2.Надати Виробничому кооперативу "Торгівельно-заготівельна фірма "Дніпровець" строк десять днів з дня отримання даної ухвали для усунення виявленого недоліку - а саме надати до суду:

- заяву про залучення до розгляду справи третіх осіб, що зазначені в позовній заяві із визначенням на чиїй стороні має бути залучено кожного з вказаних осіб, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі, на які права та обов'язки кожного з вказаних осіб може вплинути ухвалене рішення з даного спору,

3.Роз'яснити Виробничому кооперативу "Торгівельно-заготівельна фірма "Дніпровець", що в разі не усунення всіх недоліків у встановлений судом строк, заява вважається неподаною і повертається згідно з п. 5 ст.174 Господарського процесуального кодексу України.

4.Звернути увагу Виробничого кооперативу "Торгівельно-заготівельна фірма "Дніпровець", що подання доказів здійснюється в порядку, передбаченому ст. 80 Господарського процесуального кодексу України.

5.Копію ухвали направити Виробничому кооперативу "Торгівельно-заготівельна фірма "Дніпровець".

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню.

Суддя Л.М. Немченко

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення23.04.2019
Оприлюднено23.04.2019
Номер документу81336542
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —923/308/19

Ухвала від 13.07.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Принцевська Н.М.

Ухвала від 30.03.2020

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Принцевська Н.М.

Рішення від 11.02.2020

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Немченко Л.М.

Ухвала від 11.11.2019

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Немченко Л.М.

Постанова від 23.10.2019

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Принцевська Н.М.

Ухвала від 10.10.2019

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Принцевська Н.М.

Ухвала від 30.09.2019

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Принцевська Н.М.

Ухвала від 24.09.2019

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богацька Н.С.

Ухвала від 17.09.2019

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богацька Н.С.

Ухвала від 04.09.2019

Господарське

Південно-західний апеляційний господарський суд

Богацька Н.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні