Ухвала
від 23.04.2019 по справі 177/401/19
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 177/401/19

Провадження № 2/177/513/19

У Х В А Л А

про відкриття провадження по цивільній справі

23.04.2019

Суддя Криворізького районного суду Дніпропетровської області Строгова Г. Г. розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (зареєстрований та проживає: ІНФОРМАЦІЯ_1) до Фізичної особи підприємця Дрига Сергій Дмитрович (місцезнаходження вул. Східна, 45, с. Кам'яне Поле, Криворізький район, Дніпропетровська область), Сільськогосподарського фермерського господарства ВЕЛИЧ , в особі ОСОБА_2 (місцезнаходження вул. Центральна, 11, с. Мар'є-Дмитрівка, Софіївський район, Дніпропетровська область) про визнання договорів оренди земельної ділянки неукладеними та недійсними з моменту вчинення, витребування земельних ділянок з чужого незаконного володіння, -

В С Т А Н О В И В:

Представник позивача - ОСОБА_3 звернувся до суду з зазначеною позовною заявою, в якій просив суд:

- визнати договір оренди земельної ділянки площею 1,1337 га, кадастровий номер 1221885900-01-001-0595, укладений між СФГ ВЕЛИЧ в особі голови ОСОБА_2 та ОСОБА_1, 17 січня 2012 року, неукладеним та недійсним з моменту вчинення;

- визнати договір оренди земельної ділянки площею 2,1511 га, кадастровий номер 1221885900-01-003-0016, укладений між ФОП ОСОБА_4Д, та ОСОБА_1, 25 липня 2016 року, неукладеним та недійсним з моменту вчинення;

- стягнути з СФГ ВЕЛИЧ в особі голови ОСОБА_2 користь позивача судовий збір на в розмірі 768,40 грн, сплачений ним за подання позовної заяви;

- стягнути з ФОП ДРИГА на користь позивача судовий збір в розмірі 768,40 грн, сплачений ним за подання позовної заяви.

Ухвалою суді від 15 березня 2019 року позовна заява залишена без руху та позивачу надано строк на усунення недоліків, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. 01 квітня 2019 року на виконання ухвали судді від 15.03.2019 року представником позивача ОСОБА_3 надано уточнену позовну заяву, яку повторно ухвалою суду від 02 квітня 2019 року залишено без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків, які він усунув у встановлений строк.

Позовна заява подана з додержанням вимог статей 176-177 ЦПК України.

Відповідно до ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов'язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Як вбачається реєстратором спірних договорів оренди земельних ділянок є Відділ у Криворізькому районні Головного управління Держгеокадастру Дніпропетровської області, тому суд, вважає за необхідне, в порядку ст. 53 ЦПК України, для повного та всебічного розгляду справи по суті, залучити до участі у справі зазначений орган, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, оскільки рішення суду може вплинути на його права та обов'язки.

Враховуючи обставини, передбачені ч. 3 ст. 274 ЦПК України, суд вважає, що розгляд справи слід здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Справа підсудна Криворізькому районному суду Дніпропетровської області, а тому позовну заяву слід прийняти до розгляду, відкрити провадження у справі і призначити дату час і місце підготовчого засідання, визначивши строк для подання відповідачем відзиву на позов.

Керуючись ст. ст. 35, 187 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 (зареєстрований та проживає: ІНФОРМАЦІЯ_1) до Фізичної особи підприємця Дрига Сергій Дмитрович (місцезнаходження вул. Східна, 45, с. Кам'яне Поле, Криворізький район, Дніпропетровська область), Сільськогосподарського фермерського господарства ВЕЛИЧ , в особі ОСОБА_2 (місцезнаходження вул. Центральна, 11, с. Мар'є-Дмитрівка, Софіївський район, Дніпропетровська область) про визнання договорів оренди земельної ділянки неукладеними та недійсними з моменту вчинення, витребування земельних ділянок з чужого незаконного володіння.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження з дня постановлення цієї ухвали.

Залучити до участі у справі, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Відділ у Криворізькому районні Головного управління Держгеокадастру Дніпропетровської області (місцезнаходження: Майдан Праці, 1, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область).

Підготовче засідання по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Фізичної особи підприємця Дрига Сергій Дмитрович , Сільськогосподарського фермерського господарства ВЕЛИЧ , в особі ОСОБА_2, третя особа: Відділ у Криворізькому районні Головного управління Держгеокадастру Дніпропетровської області про визнання договорів оренди земельної ділянки неукладеними та недійсними з моменту вчинення, витребування земельних ділянок з чужого незаконного володіння, призначити на 13.45 год. 21 травня 2019 року в приміщенні Криворізького районного суду Дніпропетровської області, кабінет № 6 (пр-т. Миру, 5а, м. Кривий Ріг, Дніпропетровська область).

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам провадження в тому числі відповідачу разом із копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів.

Роз'яснити позивачу, що він не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі повинен направити третій особі копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання

Визначити відповідачу п'ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали про відкриття провадження по справі для надання відзиву на позовну заяву, і всіх письмових та електронних доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

У разі подання відзиву, відповідач надсилає його копію та копії доданих до нього документів іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз'яснити відповідачу, що у випадку ненадання відзиву у встановлений строк без поважних причин, суд згідно вимог ч.8 ст.178 та ч.2 ст.191ЦПК України розгляне справу за наявними матеріалами.

Інформацію щодо розгляду справи сторони можуть отримати за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: http://kv.dp.court.gov.ua/sud0420/.

Повідомити учасників справи про наявність у суді технічної можливості брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення, в іншій її частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудКриворізький районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення23.04.2019
Оприлюднено25.04.2019
Номер документу81372956
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —177/401/19

Ухвала від 17.03.2020

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 05.12.2019

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 30.07.2019

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 23.04.2019

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 02.04.2019

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 15.03.2019

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні