Ухвала
від 30.07.2019 по справі 177/401/19
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 177/401/19

Провадження № 2/177/513/19

У Х В А Л А

30.07.2019

Криворізький районний суд Дніпропетровської області у складі: головуючого судді Строгової Г. Г.

за участі: секретаря Маракуца І. В.,

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в м. Кривому Розі цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Фізичної особи підприємця ОСОБА_2 , Сільськогосподарського фермерського господарства ВЕЛИЧ , в особі ОСОБА_3 , третя особа: Відділ у Криворізькому районні Головного управління Держгеокадастру Дніпропетровської області про визнання договорів оренди земельної ділянки неукладеними та недійсними з моменту вчинення, витребування земельних ділянок з чужого незаконного володіння,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні суду знаходиться вищевказана справа.

30 липня 2019 року представник Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області - Книга Я.Ю. через канцелярію суду надала клопотання про закриття провадження у вказаній цивільній справі відносно Відділу у Криворізькому районні Головного управління Держгеокадастру Дніпропетровської області, в якій зазначила, що вказаний орган не є реєстратором спірних договорів оренди земельних ділянок та розпорядником земель вказаної категорії та вирішення справи не стосується їх прав та інтересів.

Представник позивача ОСОБА_4 в судове засідання не з`явився, надав заяву, в якій просив виключити з кола осіб Відділ у Криворізькому районні Головного управління Держгеокадастру Дніпропетровської області. Справу просив розглядати за його відсутності.

Інші учасники процесу в судове засідання не з`явилися, про час та місце розгляду справи повідомлені у встановленому законом порядку.

В зв`язку з тим, що сторони правом на участь в судовому засіданні не скористалися, відповідно до ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Суд, вивчивши заявлене клопотання, дійшов наступного висновку.

Згідно ч. 3 ст. 53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Як видно з матеріалів справи, позивачем при подані позовної заяви до суду в якості третьої особи до участі у справі залучено Відділ у Криворізькому районні Головного управління Держгеокадастру Дніпропетровської області.

Оскільки, Відділ у Криворізькому районні Головного управління Держгеокадастру Дніпропетровської області не є реєстратором спірних договорів оренди земельних ділянок та розпорядником земель вказаної категорії, а тому ухвалення рішення по справі не вплине на права та обов`язки зазначеного органу, у зв`язку з цим суд вважає необхідним виключити з кола третіх осі, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору Відділ у Криворізькому районні Головного управління Держгеокадастру Дніпропетровської області.

Керуючись ст. 53 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Виключити з кола третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору Відділ у Криворізькому районні Головного управління Держгеокадастру Дніпропетровської області у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Фізичної особи підприємця ОСОБА_2 , Сільськогосподарського фермерського господарства ВЕЛИЧ , в особі ОСОБА_3 , третя особа: Відділ у Криворізькому районні Головного управління Держгеокадастру Дніпропетровської області про визнання договорів оренди земельної ділянки неукладеними та недійсними з моменту вчинення, витребування земельних ділянок з чужого незаконного володіння.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудКриворізький районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення30.07.2019
Оприлюднено01.08.2019
Номер документу83316229
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —177/401/19

Ухвала від 17.03.2020

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 05.12.2019

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 30.07.2019

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 23.04.2019

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 02.04.2019

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 15.03.2019

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні