Ухвала
від 05.12.2019 по справі 177/401/19
КРИВОРІЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 177/401/19

Провадження № 2/177/513/19

У Х В А Л А

05.12.2019

Криворізький районний суд Дніпропетровської області у складі: головуючого судді Строгової Г. Г.

за участі: секретаря Короновської Д. І.,

представника позивача ОСОБА_1

представника відповідача ОСОБА_2

представника відповідача ОСОБА_3

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду в м. Кривому Розі цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до Фізичної особи підприємця ОСОБА_5 , Сільськогосподарського фермерського господарства Велич про визнання договорів оренди земельних ділянок неукладеними та недійсними з моменту вчинення,

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Криворізького районного суду Дніпропетровської області перебуває вказана цивільна справа.

В підготовчому засіданні по вказаній цивільній справі від представника позивача надійшло клопотання про прийняття до розгляду уточненої позовної заяви, в якій позивач зменшив позовні вимоги та просив:

- визнати договір оренди земельної ділянки площею 1,1337 га, кадастровий номер 1221885900-01-001-0595, укладений між СФГ Велич в особі голови Голої В.І. та ОСОБА_6 17 січня 2012 року, недійсним;

- визнати договір оренди земельної ділянки площею 2,1511 га, кадастровий номер 1221885900-01-003-0016, укладений між ФОП ОСОБА_5 та ОСОБА_6 25 липня 2016 року недійсним;

- стягнути з відповідачів судові витрати по справі.

Також просив залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору державного реєстратора Криворізької районної державної адміністрації Копійку Інну Анатоліївну та державного реєстратора Дніпропетровської обласної філії Комунального підприємства Центр державної реєстрації Садківської сільської ради Куликову Світлану Ігорівну, оскільки предметом спору є визнання недійсними договорів оренди, встановлену законом реєстрацію яких здійснювали вказані посадові особи .

Представники відповідачів кожен оремо не заперечували проти задоволення клопотання про прийняття уточненого позову.

Згідно ч. 2 ст. 49 ЦПК України до закінчення підготовчого засідання позивач має право збільшити або зменшити розмір позовних вимог.

Згідно ч. 3 ст. 49 ЦПК України до закінчення підготовчого засідання позивач має право змінити предмет або підстави позову шляхом подання письмової заяви.

Відповідно до ст. 53 ЦПК України, якщо суд встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Суд, дослідивши письмові матеріали справи, прийшов до висновку, що позивач, скориставшись своїми процесуальними правами правомірно заявив клопотання про прийняття уточненого позову, яке підлягає задоволенню. Також, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору державних реєстраторів, які здійснили державну реєстрацію спірних договорів, оскільки вирішення справи може вплинути на їхні права та обов`язки.

Керуючись ст.ст. 49, 53 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти уточнену позовну заяву у справі за позовом ОСОБА_4 до Фізичної особи підприємця ОСОБА_5 , Сільськогосподарського фермерського господарства Велич про визнання договорів оренди земельних ділянок недійсними.

Залучити до участі у справі в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору державного реєстратора Криворізької районної державної адміністрації Копійку Інну Анатоліївну та державного реєстратора Дніпропетровської обласної філії Комунального підприємства Центр державної реєстрації Садківської сільської ради Куликову Світлану Ігорівну.

Роз`яснити позивачу, що він не пізніше двох днів з дня вручення копії ухвали повинен направити третім особам копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку наступного засідання.

Попередити учасників справи та їх представників, що подання заяв по суті справи та доказів на їх підтвердження є їх правом, але у разі їх неподання чи несвоєчасного подання без поважних причин справа буде розглянута судом за наявними у ній матеріалами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудКриворізький районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення05.12.2019
Оприлюднено10.12.2019
Номер документу86179480
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —177/401/19

Ухвала від 17.03.2020

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 05.12.2019

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 30.07.2019

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 23.04.2019

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 02.04.2019

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

Ухвала від 15.03.2019

Цивільне

Криворізький районний суд Дніпропетровської області

Строгова Г. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні