Ухвала
від 03.05.2019 по справі 627/927/17
КРАСНОКУТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №627/927/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"03" травня 2019 р. смт. Краснокутськ

Краснокутський районний суд Харківської області в складі:

головуючого судді - Каліберди В.А.,

при секретарі - В'юнник В.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду смт. Краснокутськ, Харківської області позовну заяву заступника прокурора Харківської області, в інтересах держави в особі: Державного агенства лісових ресурсів України, Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства, Державного підприємства "Гутянське лісове господарство" до ОСОБА_1, Мурафської сільської ради Краснокутського району Харківської області, третя особа - Державна служба України з питань геодезії картографії та кадастру, про визнання незаконними та скасування рішення органу місцевого самоврядування недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та повернення земельної ділянки ,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Краснокутського районного суду Харківської області перебуває цивільна справа за позовом заступника прокурора Харківської області, в інтересах держави в особі: Державного агенства лісових ресурсів України, Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства, Державного підприємства "Гутянське лісове господарство" до ОСОБА_1, Мурафської сільської ради Краснокутського району Харківської області, третя особа - Державна служба України з питань геодезії картографії та кадастру, про визнання незаконними та скасування рішення органу місцевого самоврядування недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та повернення земельної ділянки.

18 грудня 2018 року до суду надійшлов відзив від представника відповідача ОСОБА_2 на позовну заяву.

В судовому засіданні представник відповідачів ОСОБА_3 прохала прийняти до розгляду відзив на позовну заяву.

В судовому засіданні прокурор заперечував проти долучення до матеріалів справи відзиву відповідача ОСОБА_2 та долучених до нього доказів.

Інші учасники справи у судове засідання не з'явилися, причину неявки суду не повідомили.

Суд, заслухавши пояснення сторін, вважає, що відсутні правові підстави для приєднання відзиву ОСОБА_2 до матеріалів справи на підставі слідуючого.

З 15.12.2017 року набрав чинності Закон України від 03.10.2017 року № 2147-VIII Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів .

Згідно з п.п. 9 п. 1 Розділу ХІІ Перехідні положення ЦПК України, справи у судах першої та апеляційної інстанції, провадження у яких відкрито до набрання чинності цією редакцією Кодексу, розглядаються за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Як вбачається з матеріалів справи ухвалою суду від 04.04.2018 року було закрито підготовче судове засідання та справа призначена до судового розгляду.

Відповідно до ч.ч.4,5 ст. 178 ЦПК України копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду та до відзиву надаються документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Однак в порушення ст. 178 ЦПК України матеріали справи не містять доказів направлення всім учасникам процесу відзиву на позовну заяву.

Окрім цього, представником відповідача ОСОБА_2 подано відзив на позовну заяву після спливу річного терміну з часу закриття підготовчого провадження, хоча відповідач була своєчасно та належним чином повідомлена про час та місце розгляду справи, при цьому останньою не ставляться вимоги щодо поновлення їй пропущеного строку для подання відзиву.

Також представником відповідача ОСОБА_2 не надано суду письмового обґрунтування об'єктивності причин пропуску процесуальних строків залучення доказів по справі та не надано до суду жодного доказу що підтверджує, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст.ст. 127,187 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ :

Відмовити в прийнятті відзиву представника відповідача ОСОБА_2 на позовну заяву заступника прокурора Харківської області, в інтересах держави в особі: Державного агенства лісових ресурсів України, Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства, Державного підприємства "Гутянське лісове господарство" до ОСОБА_1, Мурафської сільської ради Краснокутського району Харківської області, третя особа - Державна служба України з питань геодезії картографії та кадастру, про визнання незаконними та скасування рішення органу місцевого самоврядування недійсним державного акту на право власності на земельну ділянку та повернення земельної ділянки.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.А.Каліберда

СудКраснокутський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення03.05.2019
Оприлюднено05.05.2019
Номер документу81524897
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —627/927/17

Ухвала від 28.11.2019

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Каліберда В. А.

Ухвала від 06.11.2019

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Каліберда В. А.

Рішення від 03.05.2019

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Каліберда В. А.

Рішення від 03.05.2019

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Каліберда В. А.

Ухвала від 03.05.2019

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Каліберда В. А.

Ухвала від 04.04.2018

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Каліберда В. А.

Ухвала від 06.10.2017

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Каліберда В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні