Ухвала
від 10.05.2019 по справі 345/708/19
КАЛУСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №345/708/19

Провадження № 1-кс/345/778/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

10.05.2019 року м. Калуш

Слідчий суддя Калуського міськрайонного суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянув клопотання слідчого у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019090170000145 від 07.02.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України, -

в с т а н о в и в:

Слідчий СВ Калуського ВП ГУНП в Івано-Франківській звернулася до суду із клопотанням про надання тимчасового доступу з вилученням терміном на 30 днів до документів, а саме до: рішення ІНФОРМАЦІЯ_1 на проведення благоустрою чи капітального ремонту та облаштування скверу пам`яті минулих літ в с. Болохів Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області`м у 2017-2018 роках з додатками, проекту на виконання робіт, експертизи по розробленому проекту, договори на виконання робіт з КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району, з додатками до них, локальний кошторис, договір на проведення технагляду по вказаному об`єкту, акти виконання робіт форми КБ-2В з додатками, накладні, сертифікати відповідності на закупівлю товарів та будівельних матеріалів, підтверджуючі документи щодо оплати коштів КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району за виконані роботи по вказаному об`єкту за 2017-2018 (платіжні доручення, квитанції, тощо) , акти приймання виконаних робіт, відомостей ресурсів, експертного звіту проектно-кошторисної документації, платіжних доручень про перерахунок коштів, документів про закупівлю товарів, акту про фактичні витрати та об`єми робіт, тощо, які знаходяться у КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області, що в АДРЕСА_1 .

Клопотання обґрунтовує тим, що 06.02.2019 в ЧЧ Калуського ВП ГУ НП поступили матеріали з УЗЕ ДЗЕ НПУ в Івано-Франківській області про те, що службові особи ТзОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » заволоділи бюджетними коштами в сумі понад 100000 грн., шляхом складання та підписання завідомо неправдивих актів приймання будівельних робіт за грудень 2018 по об`єкту «Капітальний ремонт та облаштування скверу пам`яті минулих літ в с. Болохів Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області».

07.02.2019 по даному факту внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019090170000145 за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст. 191 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 07.09.2018 між замовником ІНФОРМАЦІЯ_1 в особі сільського голови ОСОБА_3 та виконавцем КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району в особі в.о. директора ОСОБА_4 укладеного договір №29 про надання послуг з благоустрою « ІНФОРМАЦІЯ_4 » , враховуючи вищенаведене виникла необхідність отримати тимчасовий доступ до ряду оригіналів документів. Вказані оригінали документів знаходяться у КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області, що в АДРЕСА_1 .

У судове засідання слідчий ОСОБА_5 не з`явилася, однак у клопотанні, поданому слідчому судді, слідчий зазначила, що просить його розглянути у її відсутності.

Перевіривши додані до клопотання матеріали, включаючи витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, у рамках якого було подано клопотання, та дослідивши докази по даних матеріалах, вважаю, що клопотання підлягає до задоволення, виходячи із наступних підстав.

Клопотання про тимчасовий доступ до документів відповідає вимогам ст. 160 КПК України.

Відповідно до вимог ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх ( здійснити їх виїмку).

У відповідності до п.2 ч.1 ст. 162 КПК України зазначено, що до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать відомості, які можуть становити лікарську таємницю.

Проте згідно із абз.1 ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Сторона кримінального провадження, що подала клопотання слідчий СВ Калуського відділу поліції ГУНП в Івано-Франківській області ОСОБА_5 довела, що дані документи знаходяться в КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області, що в АДРЕСА_1 .

В сукупності з іншими речами та документами кримінального провадження відомості, які містяться в рішенні ІНФОРМАЦІЯ_1 на проведення благоустрою чи капітального ремонту та облаштування скверу пам`яті минулих літ в с. Болохів Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області`м у 2017-2018 роках з додатками, проекту на виконання робіт, експертизи по розробленому проекту, договори на виконання робіт з КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району, з додатками до них, локальний кошторис, договір на проведення технагляду по вказаному об`єкту, акти виконання робіт форми КБ-2В з додатками, накладні, сертифікати відповідності на закупівлю товарів та будівельних матеріалів, підтверджуючі документи щодо оплати коштів КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району за виконані роботи по вказаному об`єкту за 2017-2018 (платіжні доручення, квитанції, тощо) , акти приймання виконаних робіт, відомостей ресурсів, експертного звіту проектно-кошторисної документації, платіжних доручень про перерахунок коштів, документів про закупівлю товарів, акту про фактичні витрати та об`єми робіт, тощо, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і не можуть бути встановлені іншими способами доказування. Тому суд приходить до висновку, що клопотання слідчого необхідно задоволити.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 132, 160, 163, 164 КПК України , -

у х в а л и в :

Клопотання задоволити.

Надати слідчому СВ Калуського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області ОСОБА_5 тимчасовий доступ із вилученням терміном на 30 днів до документів, а саме до:

рішення ІНФОРМАЦІЯ_1 на проведення благоустрою чи капітального ремонту та облаштування скверу пам`яті минулих літ в с. Болохів Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області`м у 2017-2018 роках з додатками, проекту на виконання робіт, експертизи по розробленому проекту, договори на виконання робіт з КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району, з додатками до них, локальний кошторис, договір на проведення технагляду по вказаному об`єкту, акти виконання робіт форми КБ-2В з додатками, накладні, сертифікати відповідності на закупівлю товарів та будівельних матеріалів, підтверджуючі документи щодо оплати коштів КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району за виконані роботи по вказаному об`єкту за 2017-2018 (платіжні доручення, квитанції, тощо) , акти приймання виконаних робіт, відомостей ресурсів, експертного звіту проектно-кошторисної документації, платіжних доручень про перерахунок коштів, документів про закупівлю товарів, акту про фактичні витрати та об`єми робіт, тощо, які знаходяться у КП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Верхнянської сільської ради ОТГ Калуського району Івано-Франківської області, що в АДРЕСА_1 .

Ухвала підлягає до виконання Калуським ВП ГУНП в Івано-Франківській області.

Строк дії ухвали 1 (один) місяць з дня її постановлення.

Роз`яснити особам, які повинні надати доступ до речей, що відповідно до ч.1 ст.166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя :

Дата ухвалення рішення10.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81648278
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —345/708/19

Ухвала від 16.06.2022

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 04.02.2022

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 05.08.2021

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 27.01.2021

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 04.02.2020

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 14.06.2019

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 04.06.2019

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Мигович О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні