Постанова
від 16.05.2019 по справі 540/471/19
МАШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 540/471/19

Номер провадження 3/540/102/19

ПОСТАНОВА

про направлення адміністративного матеріалу

для належного оформлення

16.05.2019 суддя Машівського районного суду Полтавської області Кравець С.В., розглянувши матеріали, які надійшли від Машівського ВП Карлівського ВП ГУ Національної поліції в Полтавської області про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ст.ст. 124,122-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, -

в с т а н о в и л а :

згідно протоколу про адміністративне правопорушення, 29.03.2019 року о 09 год. 00 хв. гр. ОСОБА_1 керував автомобілем ВАЗ 21061 днз НОМЕР_1 по вул. Миру с. Селещина Машівського району Полтавської області, не обрав безпечної швидкості руху, безпечної дистанції, внаслідок чого допустив зіткнення з автомобілем Мерседес Бенц С180 д.н.з. НОМЕР_2 , в результаті даної події автомобілі отримали механічні пошкодження, чим порушив п.13.1 Правил дорожнього руху після чого залишив місце пригоди, до якої причетний, чим порушив пп. 2.10 в Правил дорожнього руху.

Дії ОСОБА_1 кваліфіковані за ст. ст.124, 122-4 КУпАП.

Зазначені матеріали на стадії надходження до суду об`єднані в одне провадження.

Відповідно до ст. 278 КУпАП, під час підготовки до розгляду справи про адміністративне правопорушення суддя повинен перевірити чи правильно складений протокол та інші матеріали справи про адміністративне правопорушення.

При підготовці справи до розгляду, судом встановлено, що в матеріалах про адміністративне правопорушення відсутні дані, необхідні для розгляду даної справи.

Згідно ч.1 ст. 256 КУпАП, у протоколі про адміністративне правопорушення зазначаються: прізвища, адреси свідків і потерпілих, якщо вони є; інші відомості, необхідні для вирішення справи.

Так, всупереч вищевказаної статті у протоколі про адміністративне правопорушення не зазначено прізвище потерпілої сторони, в той час у списку осіб, свідки і потерпілі зазначені прізвища двох громадян, але не визначено їхній статус (свідки чи потерпілі).

Статтею 251 КУпАП визначено докази у справі про адміністративне правопорушення, а саме будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються в т.ч. іншими документами, які мають значення для правильного вирішення справи.

Відповідно до змісту протоколу, автомобілі отримали механічні пошкодження, натомість в доданих до протоколу документах відсутні дані про те, які саме пошкодження отримав кожен автомобіль, у зв`язку з чим суд позбавлений можливості в ході судового розгляду перевірити відомості викладені у протоколі, а також вирішити питання, чи є склад правопорушення у діях ОСОБА_1

Крім того, до протоколу не додано матеріали, що підтверджують належність транспортних засобів.

Також слід звернути увагу на те, що додано ряд документів в копіях, замість оригіналів, які не завірені уповноваженою особою.

Відповідно до ст. 245 КУпАП, завданням провадження в справах про адміністративне правопорушення є своєчасне, всебічне, повне і об`єктивне з`ясування обставин кожної справи.

За вказаних обставин, адміністративні матеріали підлягають направленню для належного оформлення, в ході якого необхідно усунути вказані недоліки, зокрема: у протоколі зазначити дані про потерпілу сторону; у списку осіб вказати хто з вказаних громадян має який правовий статус у даній події (свідки чи потерпілі); надати документ про належність транспортних засобів; додати доказ про наявність пошкоджень автомобілів з їх описанням, а також завірити документи, які додані до протоколу у копіях.

В той час, оскільки згідно ст. 36 КУпАП зазначені матеріали за ст. ст. 122-4, ст. 124 КУпАП на стадії надходження до суду були об`єднані в одне провадження, що відповідає правам ОСОБА_1 , а тому обидва цих матеріалів підлягають поверненню.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 245, 251, 256, 278, 280 КУпАП, -

п о с т а н о в и л а :

матеріал про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за ст.ст. 124,122-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення - повернути до Машівського ВП Карлівського ВП ГУ Національної поліції в Полтавської області для належного оформлення в ході якого усунути вищевказані недоліки.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя С.В.Кравець

СудМашівський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення16.05.2019
Оприлюднено17.05.2019
Номер документу81766393
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —540/471/19

Ухвала від 08.05.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Харченко Ю.В.

Ухвала від 27.03.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Харченко Ю.В.

Ухвала від 08.12.2021

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

Постанова від 20.06.2019

Адмінправопорушення

Машівський районний суд Полтавської області

Косик С. М.

Ухвала від 11.06.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

Постанова від 16.05.2019

Адмінправопорушення

Машівський районний суд Полтавської області

Кравець С. В.

Ухвала від 19.03.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

Ухвала від 15.03.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Гомельчук С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні