Ухвала
від 15.05.2019 по справі 522/18997/18
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

15.05.2019

Справа №522/18997/18

Провадження 1-кс/522/5958/19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 травня 2019 року місто Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС в Одеській області ОСОБА_2 , про тимчасовий доступ до речей і документів,-

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий з ОВС СУ ФР ГУ ДФС в Одеській області ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

Як вбачається з клопотання слідчого, слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС в Одеській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідування № №32018160000000054 від 23.05.2018, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.

З матеріалівкримінального провадженнявбачається,що службові особиТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 )шляхом проведеннябезтоварних операційз придбаннябудівельних матеріалів,запасних частин,надання послугта робітз монтажуводопровідних систем,реалізації матеріаліві деталейдля монтажуводопровідних системта іншихтоварів,робіт,послуг,надання послугз водопостачаннята водовідведення ухилилися від сплати податків на загальну суму 1078789, 75 грн.

Підставою для реєстрації кримінального провадження стали повідомлення підприємств, установ, організацій та посадових осіб, ІНФОРМАЦІЯ_2 на основі оперативних матеріалів, в тому числі акту документальної планової перевірки податкового, валютного та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи № 926/15-32-14-12/35929056 від 27.07.2017.

Під час досудового розслідування додатково встановлено, що з метою ухилення від сплати податків та зборів посадовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » проводяться не реальні, фіктивні, операції з підприємствами ТОВ РБФ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_6 ), ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_7 ).

Вказані підприємства створені з метою прикриття незаконної діяльності, шляхом використання їх реквізитів та банківських рахунків у протиправних схемах зі створення штучної документальної видимості здійснення фінансово-господарських операцій для незаконного завищення валових витрат з податку на прибуток підприємств та податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам реального сектору економіки.

Таким чином, за результатами проведених заходів, встановлено, що власники та посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », діючи умисно, використовуючи підприємства з ознаками фіктивності, шляхом створення первинних бухгалтерських документів, перерахування безготівкових коштів на банківські рахунки ФСПД з наступним їх переведенням в готівку, створили та втілили в життя схеми по ухиленню від сплати податків, розкрадання бюджетних коштів, легалізації (відмивання) коштів отриманих злочинним шляхом.

Під час досудового розслідування виникла необхідність у тимчасовому доступі та вилучені копій документів реєстраційної справи підприємства ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Слідчий до суду не з`явився та подав заяву про розгляд клопотання за його відсутності, яке підтримав та просив задовольнити у повному обсязі.

У відповідності до ч. 4 ст. 107 КПК України, розгляд клопотання проведено за відсутності учасників судового провадження та без фіксації за допомогою технічних засобів, оскільки всі особи, які беруть участь у судовому провадженні до суду не з`явилися.

Дослідивши надані матеріали, якими обґрунтовано доводи клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст.160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, у випадку можливості використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та у разі неможливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а також у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ч.2 ст.163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулась з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Слідчим доведено, що документи та речі, які зазначені в клопотанні, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у вказаному кримінальному провадженні, та іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів не можливо.

За таких обставин, є підстави, передбачені ст.159-163 КПК України, для надання тимчасового доступу до зазначених у клопотанні документів та інформації.

Керуючись ст.ст.159-166 КПК України, суд -

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС в Одеській області ОСОБА_2 , про тимчасовий доступ до речей і документів - задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей та документів та надати розпорядження службовим особам ІНФОРМАЦІЯ_9 , розташованої за адресою: АДРЕСА_1 , надати (забезпечити) старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС в Одеській області ОСОБА_2 старшому оперуповноваженому з ОВС третього оперативного відділу ОУ ГУ ДФС в Одеській області ОСОБА_3 , старшому оперуповноваженому третього оперативного відділу ОУ ГУ ДФС в Одеській області ОСОБА_4 , старшому оперуповноваженому з ОВС третього оперативного відділу ОУ ГУ ДФС в Одеській області ОСОБА_5 тимчасовий доступ та можливість вилучення завірених належним чином копій документів стосовно ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_9 , а саме: заяв про державну реєстрацію, свідоцтв про державну реєстрацію, статутів, реєстраційних карток, протоколів установчих зборів, протоколів загальних зборів, установчих договорів, наказів про призначення та звільнення службових осіб, посадових інструкцій, інших документів реєстраційної справи (з усіма додатками до них), якими підтверджується державна реєстрація підприємства, його перебування на обліку платника податків, службове становище посадових осіб, та які містять зразки підписів службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) з моменту реєстрації по теперішній час.

Встановити строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

СудПриморський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення15.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81993328
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —522/18997/18

Ухвала від 06.09.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 23.09.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Дерус А. В.

Ухвала від 06.09.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 06.09.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 15.08.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Іванов В. В.

Ухвала від 12.06.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 21.05.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

Ухвала від 21.05.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

Ухвала від 15.05.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

Ухвала від 15.05.2019

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Куцаров В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні