Ухвала
від 27.05.2019 по справі 332/1841/18
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Заводський районний суд м. Запоріжжя

69009 Україна м. Запоріжжя вул. Лізи Чайкіної 65 тел.(061) 236-59-98

Справа № 332/1841/18

Провадження №: 1-кс/332/754/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 травня 2019 р. м.Запоріжжя

Слідчий суддя Заводського районного суду м. Запоріжжя ОСОБА_1 , при секретарі - ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 , розглянувши клопотання слідчого Заводського ВП Дніпровського ВП ОСОБА_5 по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018081020000009 від «20» січня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.191 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_5 звернувся до суду із клопотанням про проведення обшуку.

У своєму клопотанні слідчий вказав, що у слідчого відділення Заводського відділення поліції Дніпровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42018081020000009 від «20» січня 2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.191 КК України, за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем посадовими особами ТОВ «ПОЛЛУКСТРЕЙД».

Досудовим розслідуванням встановлено, що між TOB «Поллукстрейд», ЄДРПОУ 40879463, зареєстрованого за адресою: м.Запоріжжя, вул. Південне шосе,64, в особі директора ОСОБА_6 , та районною адміністрацією Запорізької міської ради по Олександрівському району в особі голови адміністрації ОСОБА_7 , укладено договір про закупівлю послуг №44 від 29.05.2017 зі збирання та перевезення безпечних відходів (утилізація сміття та поводження зі сміттям). Разом з вказаним договором підписано сторонами додаток до договору №44, відповідно до якого зазначається перелік видів, обсягів та вартості робіт, що входять до складу послуг, а саме збирання безпечних відходів в об`ємі 333 тис. кв. метрів території, з якої планується перевезти 353 тони безпечних відходів на спеціально відведенні місця, та вартість надання вказаних послуг за договором передбачає 339922 гривень. Передбачений договором термін надання послуг травень-грудень 2017 року.

Разом з цим, не закінчивши строк виконання вищезазначеного договору №44, між TOB «Поллукстрейд», ЄДРПОУ 40879463, зареєстрованого за адресою: м.Запоріжжя, вул.Південне шосе,64, в особі директора ОСОБА_6 , та районною адміністрацією Запорізької міської ради по Олександрівському району в особі голови адміністрації ОСОБА_7 , укладено новий договір про закупівлю послуг №78 від 27.09.2017 зі збирання та перевезення безпечних відходів (утилізація сміття та поводження зі сміттям), при цьому вартість послуг за договором складає 336000 гривень, а термін надання послуг, передбачений договором вересень-грудень 2017 року.

Крім того встановлено, що між ТОВ «Екопост», в особі директора ОСОБА_8 , та ТОВ «Поллукстрейд», в особі директора ОСОБА_9 , укладено договір №04/08/17 від 04.08.2017 про надання послуг по прийому та утилізації відходів. Предметом є безпечні відходи, залишки будівельних матеріалів, відходи, одержані в процесі очищення вулиць, місць загального використання, інші (сміття з вулиць), вартість з прийому та утилізації складає 54 гривень за тонну.

На запит слідчого від ТОВ «Екопост» направлено листа з інформацією щодо утилізації сміття протягом 2017 року по лютий 2018 року, відповідно до якого 26.09.2017 прийнято від ТОВ «Поллукстрейд» 66 тон відходів (сміття з вулиць), яке утилізовано, вартість послуг складає 3564 гривень, та 30.08.2017 прийнято від ТОВ «Поллукстрейд» 57,4 тон відходів (сміття з вулиць), яке утилізовано, вартість послуг складає 3099,60 гривень. Разом з листом направлено копії актів здачі-прийняття вищезазначених послуг, виконаних ТОВ «Екопост».

Відповідно до отриманої в порядку ст.93 КПК України інформації ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» та наданих копій договорів укладених з ТОВ «Умвельт-Запоріжжя» з ТОВ «Поллукстрейд» на надання послуг по захороненню відходів від 22.02.2017 та 29.12.2017, ТОВ «Умвельт-Запоріжжя» прийняло від вказаного підприємства відходи у кількості 346 тон на загальну суму 23288, 75 гривень, у період з 28 лютого 2017 по січень 2018 року.

Таким чином досудовим слідством встановлено, що невстановлені слідством особи, використовуючи ТОВ «Поллукстрейд», підписали з районною адміністрацією Запорізької міської ради по Олександрівському району два договори на виконання послуг зі збирання та перевезення безпечних відходів (утилізація сміття та поводження зі сміттям) на 353 та 349 тони усього 702 тони на території Олександрівського району міста Запоріжжя, по яким підписано акти виконаних робіт\послуг, отримавши на рахунок грошові кошти на суму невстановленими особами, які керували підприємством, та підписані з іншої сторони посадовими особами районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району, але перевезення та здача відходів здійснювалось ТОВ «Поллукстрейд» відповідно до звітних документів ТОВ «Умвельт-Запоріжжя» лише 346 тон та ТОВ «Екопост» 123 тони, усього 469 тон, тобто не поставлено 233 тони на загальну суму 224367 гривень, які привласнювались та витрачались представниками ТОВ «Поллукстрейд» на власні потреби.

Допитаний свідком ОСОБА_6 , пояснив що в жовтні 2016 року, його знайомий, запропонував йому посаду директора у фірмі, яку збираються відкрити його друзі бізнесмени. Він погодився заснувати ТОВ «Поллукстрейд» та стати в ньому директором. Вказане підприємство повинно було займатись будівельними роботами, при цьому знайомі повинні були найняти на роботу працівників. Після оформлення відповідних документів, друзі знайомого на ім`я ОСОБА_10 та ОСОБА_11 зникли. Підприємства ТОВ «Поллукстрейд», ТОВ «Кастортрейд», ТОВ «Рейдван Корпорейшн» ТОВ «Бенефіз ЛТД», які значились по єдиному державному реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців за ОСОБА_6 , як засновником вказаних підприємств, йому не відомі. Трудові договори найманих працівників на ТОВ «Поллукстрейд», а також договір оренди транспортних засобів він не укладав та не підписував. Роботи зі збирання та перевезення відходів не виконував.

Крім того, допитані свідками ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 щодо обставин укладення трудових договорів з ТОВ «Поллукстрейд» та виконання робіт по вказаним договорам, повідомили, що вказані договори не підписували, роботи зі збирання сміття не виконували, директора ОСОБА_6 не знають та не бачили.

Разом з тим допитаний власник автотранспорту ОСОБА_15 повідомив, що він договір оренди транспортних засобів двох КАМАЗів та екскаватору не підписував, транспорт в оренду ТОВ «Поллукстрейд» не передавав, послуг з прибирання та перевезення сміття не здійснював.

Також встановлено, що заступник голови адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району, ОСОБА_16 , будучи службовою особою, не виконавши покладенні на нього службові обов`язки, пов`язані з перевіркою та прийняттям фактично виконаних робіт ТОВ «Поллукстрейд», неналежно виконуючи обов`язки через несумлінне ставлення до них, підписав акти виконаних робіт із завищеними обсягами робіт, які у подальшому стали підставою для оплати.

Допитана свідком ОСОБА_17 відмовилась від дачі показань, керуючись ст.63 Конституції України.

Згідно з рапортом співробітника УЗЕ в Запорізькій області ОСОБА_17 причетна до створення ТОВ «Поллукстрейд» з метою прикриття незаконної діяльності, а саме при укладанні нікчемних угод та документальному оформленні псевдо фінансово-господарських операцій з вказаним підприємством, та незаконному формуванню податкового кредиту з податку на додану вартість, а також валових витрат з податку на прибуток підприємства на користь інших суб`єктів господарювання, в результаті ОСОБА_17 отримувала готівкові кошти в касі банку та передавала невстановленим слідством особам, з урахуванням процентної ставки щодо конвертації. Також встановлено, що ОСОБА_17 мешкає за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно з інформаційною довідкою №165783022 з державного реєстру речових прав на нерухоме майно право власності на квартиру АДРЕСА_2 належить ОСОБА_17 .

Враховуючи викладене, досудове слідство має достатні підстави вважати, що ОСОБА_17 може зберігати за адресою свого мешкання документи фінансово-господарської діяльності ТОВ «Поллукстрейд», а саме первинні бухгалтерські та фінансові документи (податкові накладні, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, податкова звітність, головна книга, бухгалтерська програма 1-С, договори, специфікації, акти приймання виконаних робіт, тощо), а також установчі документи вказаного підприємства та тендерна документація, пов`язана з виконанням послуг по прийому та утилізації відходів, а також документів інших підприємств, пов`язаних з реєстрацією їх на ОСОБА_6 , в тому числі ТОВ «Кастортрейд», ТОВ «Рейдван Корпорейшн» ТОВ «Бенефіз ЛТД», які мають значення по кримінальному провадженню, та матеріальних цінностей, грошей, отриманих злочинним шляхом.

Згідно ч. 1 ст. 92 КПК України, обов`язок доказування обставин, передбачених ст. 91 КПК України, покладається на слідчого та прокурора.

Згідно п. 5 ч. 1 ст. 40 КПК України, слідчий уповноважений звертатися за погодженням із прокурором до слідчого судді з клопотаннями про застосування заходів забезпечення кримінального провадження, проведення слідчих (розшукових) дій та негласних слідчих (розшукових) дій.

Враховуючи вищенаведене, а також те, що для швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінального провадження необхідно встановити всі обставини, які відповідно до ст. 91 КПК України підлягають доказуванню та об`єктивно їх дослідити, з метою виявлення і фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, що можуть мати значення по кримінальному провадженню, а також з метою виявлення та вилучення з метою відшукання і вилучення документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «Поллукстрейд», а саме первинних бухгалтерських та фінансових документів (податкових накладних, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних, податкової звітності, головної книги, бухгалтерської програми 1-С, договорів, специфікацій, актів приймання виконаних робіт, тощо), а також установчих документів вказаного підприємства та тендерної документації, пов`язаної з виконанням послуг по прийому та утилізації відходів, а також документів інших підприємств, пов`язаних з реєстрацією їх на ОСОБА_6 , в тому числі ТОВ «Кастортрейд», ТОВ «Рейдван Корпорейшн» ТОВ «Бенефіз ЛТД», які мають значення по кримінальному провадженню, та матеріальних цінностей, грошей, отриманих злочинним шляхом, необхідно провести обшук за адресою мешкання ОСОБА_17 ,а саме за адресою: АДРЕСА_1 .

У своєму клопотанні слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку слідчим слідчої групи, а саме: слідчому СВЗаводського ВПДВП ГУНПв Запорізькійобласті підполковникуполіції ОСОБА_5 ,слідчомуСВ ЗаводськогоВП ДВПГУНП вЗапорізькій областілейтенанту поліції ОСОБА_18 ,слідчому СВЗаводського ВПДВП ГУНПв Запорізькійобласті лейтенантуполіції ОСОБА_4 ,слідчому СВ Заводського ВП ДВП ГУНП в Запорізькій області капітану поліції ОСОБА_19 , слідчому СВ Заводського ВП ДВП ГУНП в Запорізькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_20 , за адресою мешкання ОСОБА_17 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , яка належить останній, з метою відшукання і вилучення документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «Поллукстрейд», а саме первинних бухгалтерських та фінансових документів (податкових накладних, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних, податкової звітності, головної книги, бухгалтерської програми 1-С, договорів, специфікацій, актів приймання виконаних робіт, тощо), а також установчих документів вказаного підприємства та тендерної документації, пов`язаної з виконанням послуг по прийому та утилізації відходів, а також документів інших підприємств, пов`язаних з реєстрацією їх на ОСОБА_6 , в тому числі ТОВ «Кастортрейд», ТОВ «Рейдван Корпорейшн» ТОВ «Бенефіз ЛТД», які мають значення по кримінальному провадженню, та матеріальних цінностей, грошей, отриманих злочинним шляхом.

Прокурор та слідчий ОСОБА_4 у судовому засіданні підтримали клопотання і просять його задовольнити.

Власник приміщення у судове засідання не з`явився.

Відповідно до ч. 1ст. 172 КПК України, неприбуття цих осіб у судове засідання не перешкоджає розгляду клопотання.

Слідчий суддя, розглянувши подані матеріали, вислухавши думку учасників справи, вважає, що клопотання підлягає задоволенню .

Відповідно дост.98КПК України, речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом або отримані юридичною особою внаслідок вчинення кримінального правопорушення.

Відповідно дост.86КПК України, доказ визнається допустимим, якщо він отриманий у порядку, встановленому цим Кодексом.

Відповідно дост.233КПК України ніхто не має право проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно доч.1ст.234КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно доч.2ст.234КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно доч.З ст.234КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням.

Перевіривши доводи клопотання, розглянувши надані матеріали, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на його обґрунтованість.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку надати дозвіл на проведення обшуку слідчим слідчої групи, а саме: слідчому СВЗаводського ВПДВП ГУНПв Запорізькійобласті підполковникуполіції ОСОБА_5 ,слідчомуСВ ЗаводськогоВП ДВПГУНП вЗапорізькій областілейтенанту поліції ОСОБА_18 ,слідчому СВЗаводського ВПДВП ГУНПв Запорізькійобласті лейтенантуполіції ОСОБА_4 ,слідчому СВ Заводського ВП ДВП ГУНП в Запорізькій області капітану поліції ОСОБА_19 , слідчому СВ Заводського ВП ДВП ГУНП в Запорізькій області старшому лейтенанту поліції ОСОБА_20 , за адресою мешкання ОСОБА_17 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , яка належить останній, з метою відшукання і вилучення документів фінансово-господарської діяльності ТОВ «Поллукстрейд», а саме первинних бухгалтерських та фінансових документів (податкових накладних, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних, податкової звітності, головної книги, бухгалтерської програми 1-С, договорів, специфікацій, актів приймання виконаних робіт, тощо), а також установчих документів вказаного підприємства та тендерної документації, пов`язаної з виконанням послуг по прийому та утилізації відходів, а також документів інших підприємств, пов`язаних з реєстрацією їх на ОСОБА_6 , в тому числі ТОВ «Кастортрейд», ТОВ «Рейдван Корпорейшн» ТОВ «Бенефіз ЛТД», які мають значення по кримінальному провадженню, та матеріальних цінностей, грошей, отриманих злочинним шляхом.

Строк дії цієї ухвали 20 діб з дня її винесення.

Ця ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.05.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82003998
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —332/1841/18

Ухвала від 12.07.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Сінєльнік Р. В.

Ухвала від 12.07.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Сінєльнік Р. В.

Ухвала від 27.05.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Мєркулова Л. О.

Ухвала від 27.05.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Мєркулова Л. О.

Ухвала від 23.05.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Мєркулова Л. О.

Ухвала від 21.05.2019

Кримінальне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Мєркулова Л. О.

Ухвала від 10.09.2018

Кримінальне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 08.08.2018

Кримінальне

Апеляційний суд Запорізької області

Тютюник М. С.

Ухвала від 22.08.2018

Кримінальне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 17.07.2018

Кримінальне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Сінєльнік Р. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні