Ухвала
від 27.05.2019 по справі 2-2014/11
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 2-2014/11

провадження № 6/753/618/19

У Х В А Л А

про залишення заяви без руху

"27" травня 2019 р. суддя Дарницького районного суду м.Києва Сирбул О.Ф., вирішуючи питання про прийняття до розгляду заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська телекомунікаційна компанія" про заміну сторони боржника у виконавчому провадженні її правонаступником,-

В С Т А Н О В И В :

Заявник ТОВ "Українська телекомунікаційна компанія" звернулось до суду із заявою про заміну сторони боржника у виконавчому провадженні її правонаступником у справі № 2-2014/11.

Вивчивши подану заяву, вважаю, що вона не відповідає вимогам ст.175 ЦПК України.

Так, положеннями ч. 9 ст. 10 ЦПК України передбачено, що якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

З огляду на те, що Розділом VI Процесуальні питання, пов`язані з виконанням судових рішень у цивільних справах та рішень інших органів (посадових осіб) ЦПК України не врегульовано питань щодо залишення заяви без руху у зв`язку з недодержанням вимог, викладених, зокрема у ст.ст. 175, 177 ЦПК України, враховуючи положення ч. 9 ст. 10 ЦПК України, суд вважає за можливе застосувати у даному випадку загальні норми цивільно-процесуального закону стосовно залишення без руху заяви про видачу дублікату виконавчого листа (ч. 1, 2 ст. 185 ЦПК України) з наданням строку для усунення недоліків.

Враховуючи викладене, вважаю, що заява не відповідає вимогам ч. 3 ст. 175 ЦПК України, а саме:

- у порушення п. 2 заявником не зазначено повних анкетних данних сторін, зокрема: ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України заінтересованої особи-2, а також відомі офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти заінтересованих осіб;

- у порушення п. 8 заявником не зазначено доказів, які не можуть бути подані разом із заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у заявника або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви;

- у порушення п. 10 заявником не зазначено підтвердження заявника про те, що ним не подано іншої заяви з тим самим предметом та з тих самих підстав.

Згідно ч. 8 ст. 43 ЦПК України якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в паперовій формі, такі документи скріплюються власноручним підписом учасника справи (його представника).

Частиною 5 статті 95 ЦПК України передбачено, що учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який заходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

Водночас, надані із заявою в якості доказів документи не засвідчені належним чином та не містять дати їх засвідчення.

Відповідно до ч.1 ст.185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст.ст. 175 і 177 ЦПК України, постановляє ухвалу, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб та строк їх усунення.

Викладене дає підстави для висновку, що заява не відповідає вимогам закону, а тому підлягає залишенню без руху з наданням строку на їх усунення.

Керуючись ст. 185 ЦПК України, суддя, -

У Х В А Л И В :

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Українська телекомунікаційна компанія" про заміну сторони боржника у виконавчому провадженні її правонаступником - залишити без руху, надавши заявнику строк для усунення недоліків протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

У разі невиконання ухвали суду у зазначений строк заяву вважати неподаною та повернути заявнику зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

Дата ухвалення рішення27.05.2019
Оприлюднено03.06.2019
Номер документу82125027
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони боржника у виконавчому провадженні її правонаступником

Судовий реєстр по справі —2-2014/11

Ухвала від 08.08.2022

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Ретинська Ю. І.

Ухвала від 10.12.2020

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Яцун О. С.

Ухвала від 18.08.2020

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Калюжна В. В.

Ухвала від 03.03.2020

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Сидорук Є. І.

Ухвала від 05.12.2019

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Сирбул О. Ф.

Ухвала від 27.05.2019

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Сирбул О. Ф.

Ухвала від 24.01.2011

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Куценко О. В.

Ухвала від 15.12.2014

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Парапан В. Ф.

Ухвала від 23.12.2014

Цивільне

Апеляційний суд Одеської області

Парапан В. Ф.

Ухвала від 26.10.2011

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Пархоменко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні