Ухвала
від 03.06.2019 по справі 10/5026/290/2011
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

03 червня 2019 року м.Черкаси Справа№ 10/5026/290/2011

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді Боровика С.С. з секретарем судового засідання Вініченко О.Б., за участю:

розпорядника майна Звєздічев М.О. (особисто),

керуючий санацією Костін А.М. (особисто),

ТОВ ДЕВЕЛОПМЕНТ КОНСТРАКШН ХОЛДІНГ Середа Р.М. (по довіреності),

ПАТ АЗОТ Корж В.М. (по довіреності),

ТОВ Нью Системс РЕ Ольшанська Ю.В. (по довіреності),

ТОВ Нью Системс Центр Ольшанська Ю.В. (по довіреності),

ГУ ПФУ в Черкаській області Некоз А.В. (по довіреності),

ТОВ АЛЬФА-ЛІЗИНГ Україна Халявка І.М. (по довіреності),

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання розпорядника майна боржника №02-10/14 від 26.04.2019 року про припинення процедури санації, затвердження мирової угоди та припинення провадження у справі

за заявою товариства з обмеженою відповідальністю Агросолтек

до відкритого акціонерного товариства Первомайський кар`єр Граніт

про визнання банкрутом,

ВСТАНОВИВ:

Від розпорядника майна боржника надійшло клопотання №02-10/14 від 26.04.2019 року, в якому просить суд: припинити процедуру санації ПАТ Первомайський кар`єр Граніт ; затвердити мирову угоду від 25 квітня 2019 року у справі №10/5026/290/2011 про банкрутство ПАТ Первомайський кар`єр Граніт ; провадження у справі припинити.

У судовому засіданні розпорядник майна Звєздічев М. О., керуючий санацією Костін А.М., представники ТОВ ДЕВЕЛОПМЕНТ КОНСТРАКШН ХОЛДІНГ Середа Р.М., ТОВ Нью Системс РЕ Ольшанська Ю.В., ТОВ Нью Системс Центр Ольшанська Ю.В., ГУ ПФУ в Черкаській області Некоз А.В., ТОВ АЛЬФА-ЛІЗИНГ Україна Халявка І.М. просять клопотання розпорядника майна боржника №02-10/14 від 26.04.2019 року задовольнити, припинити процедуру санації, затвердити мирову угоду та закрити провадження у справі №10/5026/290/2011.

Представник ПАТ АЗОТ Корж В.М. заявив клопотання про оголошення перерви у судовому засіданні для ознайомлення зі змістом Мирової угоди. Суд відмовив у задоволенні клопотання про оголошення перерви у судовому засіданні, оскільки представники ПАТ АЗОТ мали можливість і процесуальне право після отримання ухвали суду про призначення судового засідання ознайомитись із матеріалами клопотання розпорядника майна боржника №02-10/14 від 26.04.2019 року, змістом Мирової угоди, та надати свої пояснення стосовно порядку укладення та умов Мирової угоди.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши доводи та пояснення учасників провадження у справі про банкрутство, суд вважає за необхідне клопотання розпорядника майна боржника №02-10/14 від 26.04.2019 року задовольнити з наступних правових підстав та мотивів.

При вирішенні поданого на розгляд клопотання судом застосовуються положення Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (в редакції до 19.01.2013 року).

Розпорядник майна боржника, арбітражний керуючий Звєздічев М.О., у клопотанні зазначив, що під час реалізації плану санації боржником погашено вимоги ПАТ Райффайзен Банк Аваль в особі Миколаївської обласної дирекції в повному обсязі, ПАТ Бластко на суму 2 962 489,62 грн. (вимоги першої черги, що забезпечені заставою майна боржника); частково погашено вимоги наступних конкурсних кредиторів другої черги: Миколаївського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності на суму 19434,62 грн., Первомайського міськрайонного центру зайнятості на суму 28752,56 грн., Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України на суму 20 499,51 грн., управління Пенсійного фонду України в м.Черкасах на суму 197 540,78 грн.

Відповідно до статті 1 Закону погашені вимоги кредиторів - задоволені вимоги кредитора, вимоги, щодо яких досягнуто згоди про припинення, у тому числі заміну, зобов`язання або припинення зобов`язання іншим чином, а також інші вимоги, які відповідно до цього Закону вважаються погашеними.

За таких обставин, вимоги зазначених вище кредиторів є погашеними.

21.02.2019 року господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді Боровика С.С. ухвалив:

1.Відмовити у задоволенні заяви розпорядника майна боржника, арбітражного керуючого Звєздічева М.О., про затвердження мирової угоди від 26.10.2018 року та припинення провадження у справі.

2.Зобов`язати керуючого санацією боржника протягом 30 днів після винесення цієї ухвали скликати комітет кредиторів для вирішення питань, передбачених статтею 21 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (у редакції до 19.01.2013), та подати господарському суду відповідне рішення.

25.04.2019 року на зборах комітету кредиторів більшістю голосів було прийнято рішення про укладення мирової угоди та уповноважено новообраного голову комітету кредиторів ТОВ Девелопмент Констракшн Холдінг підписати мирову угоду від імені комітету кредиторів.

Відповідно до частини 3 статті 35 Закону рішення про укладення мирової угоди від імені кредиторів приймається комітетом кредиторів більшістю голосів кредиторів - членів комітету та вважається прийнятим за умови, що всі кредитори, вимоги яких забезпечені заставою майна боржника, висловили письмову згоду на укладення мирової угоди.

Розпорядник майна боржника зазначив, що вимоги ПАТ Бластко , які забезпечені заставою майна боржника, є погашеними (докази наявні в матеріалах справи), а тому письмова згода останнього не потрібна.

25.04.2019 року між ПрАТ Первомайський кар`єр Граніт та головою комітету кредиторів, ТОВ Девелопмент Констракшн Холдінг , укладена мирова угода.

З мирової угоди від 25.04.2019 року, підписаної керуючим санацією та головою комітету кредиторів, вбачається наступне.

Предметом мирової угоди є домовленість між боржником та кредиторами про порядок відстрочення та розстрочення конкурсних боргів боржника перед кредиторами (п.1.1.). Метою Мирової угоди є відновлення платоспроможності боржника (п.1.2.).

Мирова угода визначає порядок відстрочення та розстрочення кредиторами конкурсних боргів боржника (п.1.3.).

Джерелами погашення заборгованості приватного акціонерного товариства Первомайський кар`єр Граніт перед кредиторами є обігові кошти, прибуток за результатами господарської діяльності та залучені кошти (п.1.4.).

Мирова угода укладається щодо непогашених конкурсних вимог

кредиторів до боржника.

На дату підписання цієї мирової угоди у боржника не існує зобов`язань перед кредиторами першої та п`ятої черги.

Умови мирової угоди не поширюються на вимоги поточних кредиторів.

Ця угода передбачає умови погашення заборгованості перед кредиторами другої, третьої, четвертої та шостої черг (п.1.6.).

Загальна сума, яка підлягає відстроченню та розстроченню на умовах, визначених Мировою угодою, складає 89 517 123 грн. 20 коп., з яких: 536 66 грн. 82 коп. підлягають сплаті протягом трьох місяців, 118 173 грн. 67 коп. підлягають відстроченню на три місяці, а після спливу цього строку підлягають сплаті протягом одного місяця, 86 587 811 грн. 23 коп. підлягають відстроченню на чотири місяці, а після спливу цього строку розстроченню сплати на 6 місяців та 2 274 473 грн. 48 коп. підлягають відстроченню на 10 місяців, а після спливу цього строку розстроченню сплати на 2 місяці (п.1.8.).

Після затвердження Мирової угоди господарським судом протягом трьох місяців сплачуються із розстроченням платежу вимоги кредиторів другої черги, а всього на суму 536 664 грн. 82 коп.

Після затвердження Мирової угоди господарським судом та спливу трьохмісячного строку відстрочення, який починає відраховуватись з дня набрання Мирової угоди чинності, протягом одного місяця сплачуються вимоги кредиторів третьої черги, а всього на суму 118 173 грн. 67 коп.

Після затвердження Мирової угоди господарським судом та спливу чотирьохмісячного строку відстрочення, який починає відраховуватись з дня набрання Мирової угоди чинності, сплачуються із розстроченням платежу на шість місяців вимоги кредиторів четвертої черги на суму 86 587 811 грн. 23 коп.

Після затвердження Мирової угоди господарським судом та спливу десятимісячного строку відстрочення, який починає відраховуватись з дня набрання Мирової угоди чинності, сплачуються із розстроченням платежу на два місяці вимоги кредиторів шостої черги всього на суму 2 274 473 грн. 48 коп. (п.1.10).

Згідно зі статтею 4 Закону щодо боржника застосовуються такі судові процедури банкрутства: розпорядження майном боржника; санація (відновлення платоспроможності) боржника; мирова угода; ліквідація банкрута.

Пунктом 9 статті 7 Закону встановлено, що при проведенні процедур банкрутства інтереси всіх кредиторів представляє комітет кредиторів, створений відповідно до цього Закону.

Визначення мирової угоди у справі про банкрутство, порядок її укладення, розгляду, затвердження, виконання встановлені розділом IV Закону.

Зокрема, статтею 35 Закону встановлено, що під мировою угодою у справі про банкрутство розуміється домовленість між боржником і кредиторами стосовно відстрочки та (або) розстрочки, а також прощення (списання) кредиторами боргів боржника, яка оформляється угодою сторін. Не підлягає прощенню (списанню) за умовами мирової угоди заборгованість із сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, невикористаних та своєчасно не повернутих коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Мирова угода може бути укладена на будь-якій стадії провадження у справі про банкрутство.

Рішення про укладення мирової угоди від імені кредиторів приймається комітетом кредиторів більшістю голосів кредиторів - членів комітету та вважається прийнятим за умови, що всі кредитори, вимоги яких забезпечені заставою майна боржника, висловили письмову згоду на укладення мирової угоди.

Рішення про укладення мирової угоди приймається від імені боржника керівником боржника чи арбітражним керуючим (керуючим санацією, ліквідатором), які виконують повноваження органів управління та керівника боржника і підписують її.

Від імені кредиторів мирову угоду підписує голова комітету кредиторів.

Статтею 36 Закону встановлено, що мирова угода може бути укладена тільки щодо вимог, забезпечених заставою, вимог другої та наступних черг, визначених статтею 31 цього Закону.

У разі, коли умови мирової угоди, укладеної згідно з правилами статті 35 цього Закону, передбачають розстрочку чи відстрочку або прощення (списання) боргів чи їх частини, орган стягнення зобов`язаний погодитися на задоволення частини вимог з податків, зборів (обов`язкових платежів) на умовах такої мирової угоди з метою забезпечення відновлення платоспроможності підприємства. При цьому податковий борг, який виник у строк, що передував трьом повним календарним рокам до дня подання заяви про порушення справи про банкрутство до господарського суду, визнається безнадійним та списується, а податкові зобов`язання чи податковий борг, які виникли у строк протягом трьох останніх перед днем подання заяви про порушення справи про банкрутство до господарського суду календарних років, розстрочується (відстрочується) або списується на умовах мирової угоди. Зазначену мирову угоду підписує керівник відповідного податкового органу за місцезнаходженням боржника.

Для конкурсних кредиторів, які не брали участі в голосуванні або проголосували проти укладення мирової угоди, не можуть бути встановлені умови гірші, ніж для кредиторів, які висловили згоду на укладення мирової угоди, вимоги яких віднесені до однієї черги.

Відповідно до частин 1 та 2 статті 37 Закону мирова угода укладається у письмовій формі та підлягає затвердженню господарським судом, про що зазначається в ухвалі господарського суду про припинення провадження у справі про банкрутство.

Мирова угода набирає чинності з дня її затвердження господарським судом і є обов`язковою для боржника (банкрута), кредиторів, вимоги яких забезпечені заставою, кредиторів другої та наступних черг.

Згідно частин 5, 6, 7 статті 38 Закону з дня затвердження мирової угоди боржник приступає до погашення вимог кредиторів згідно з умовами мирової угоди.

Затвердження господарським судом мирової угоди є підставою для припинення провадження у справі про банкрутство.

Протягом п`яти днів з дня затвердження господарським судом мирової угоди керуючий санацією або ліквідатор повідомляє про це орган або посадову особу органу, до компетенції якого належить призначення керівника (органів управління) боржника, у разі необхідності забезпечує проведення зборів чи засідання відповідного органу та продовжує виконувати повноваження керівника (органів управління) боржника до призначення в установленому порядку керівника (органів управління) боржника.

Відповідно до пункту 5 частини 1 та частини 2 статті 40 Закону господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено мирову угоду.

Про припинення провадження у справі про банкрутство виноситься ухвала, яка може бути оскаржена у встановленому порядку.

Суд вважає, що вказана мирова угода не суперечить чинному законодавству, не порушує права і охоронювані законом інтереси кредиторів, підписана повноважними представниками, тому мирова угода підлягає затвердженню, а провадження у справі - припиненню.

Керуючись Законом України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , статтями 231, 234 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1.Задовольнити клопотання розпорядника майна боржника №02-10/14 від 26.04.2019 року про припинення процедури санації, затвердження мирової угоди та припинення провадження у справі.

2.Затвердити мирову угоду від 25.04.2019 року, укладену між боржником, в особі керуючого санацією - директора Костіна Артема Михайловича, який діє на підставі Статуту та ухвали Господарського суду Черкаської області від 27.02.2012 року, та комітетом кредиторів боржника, в особі голови комітету кредиторів - ТОВ Девелопмент Констракшн Холдінг , обраного комітетом кредиторів 26.10.2018 року, в особі Скидана Андрія Івановича, діючого на підставі довіреності від 09.01.2019 року, наступного змісту:

МИРОВА УГОДА

у справі №10/5026/290/2011 про банкрутство

Приватного акціонерного товариства Первомайський кар`єр Граніт

(18016, м. Черкаси, вул. Маршала Красовського, 8 код ЄДРПОУ 00292356)

м. Черкаси 25 квітня 2019 року

БОРЖНИК - Приватне акціонерне товариство Первомайський кар`єр Граніт , в особі керуючого санацією - директора Костіна Артема Михайловича, який діє на підставі Статуту та ухвали господарського суду Черкаської області від 27.02.2012 р. № 10/5026/290/2011 ,

КОМІТЕТ КРЕДИТОРІВ - комітет кредиторів ПрАТ Первомайський кар`єр Граніт , в особі голови комітету кредиторів - ТОВ Девелопмент Констракшн Холдінг , обраного комітетом кредиторів 26.10.2018 року, в особі Скидана Андрія Івановича, діючого на підставі довіреності від 09.01.2019 року,.

відповідно до положень розділу IV Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , ст. 192 Господарського процесуального кодексу України, уклали цю Мирову угоду на нижченаведених умовах:

1. Предмет Мирової угоди

1.1. Предметом мирової угоди є домовленість між БОРЖНИКОМ та КРЕДИТОРАМИ про порядок відстрочення та розстрочення конкурсних боргів БОРЖНИКА перед КРЕДИТОРАМИ.

1.2. Метою Мирової угоди є відновлення платоспроможності БОРЖНИКА.

1.3. Мирова угода визначає порядок відстрочення та розстрочення кредиторами конкурсних боргів БОРЖНИКА.

1.4. Джерелами погашення заборгованості приватного акціонерного товариства Первомайський кар`єр Граніт перед Кредиторами є обігові кошти, прибуток за результатами господарської діяльності та залучені кошти.

Виконання грошових зобов`язань БОРЖНИКА відповідно до Мирової угоди здійснює БОРЖНИК. За умовами мирової угоди виконання зобов`язань Боржника третіми особами чи за рахунок обміну вимог кредиторів на активи боржника або його корпоративні права чи будь-яким іншим способом не передбачається.

1.5. Мирова угода набуває чинності з дня її затвердження господарським судом Черкаської області. Мирова угода є обов`язковою для БОРЖНИКА та кредиторів.

1.6. Мирова угода укладається щодо непогашених конкурсних вимог Кредиторів до Боржника.

На дату підписання цієї мирової угоди у Боржника не існує зобов`язань перед Кредиторами першої та п`ятої черги.

Умови мирової угоди не поширюються на вимоги поточних кредиторів.

Ця угода передбачає умови погашення заборгованості перед Кредиторами другої, третьої, четвертої та шостої черг.

1.7. Умови цієї мирової угоди не можуть бути гіршими щодо Кредиторів, які не брали участі в голосуванні або проголосували проти укладання мирової угоди, ніж для Кредиторів, які висловили згоду на укладення мирової угоди.

1.8. Загальна сума, яка підлягає відстроченню та розстроченню на умовах, визначених Мировою угодою, складає 89 517 123 (вісімдесят дев`ять мільйонів п`ятсот сімнадцять тисяч сто двадцять три) гривень. 20 копійок з яких: 536 664 (п`ятсот тридцять шість тисяч шістсот шістдесят чотири) гривень 82 копійок. підлягають сплаті протягом трьох місяців, 118 173 (сто вісімнадцять тисяч сто сімдесят три) гривні 67 копійок підлягають відстроченню на три місяці, а після спливу цього строку підлягають сплаті протягом одного місяця, 86 587 811 (вісімдесят шість мільйонів п`ятсот вісімдесят сім тисяч вісімсот одинадцять) грн. 23 коп. підлягають відстроченню на чотири місяці, а після спливу цього строку розстроченню сплати на 6 місяців та 2 274 473 (два мільйони двісті сімдесят чотири тисячі чотириста сімдесят три) грн. 48 коп. підлягають відстроченню на 10 місяців, а після спливу цього строку розстроченню сплати на 2 місяці.

1.9. Структура зобов`язань Боржника перед кредиторами по чергах визначається таким чином:

1.9.1. Вимоги першої черги - погашені.

1.9.2. Вимоги другої черги у розмірі 536 664грн. 82 коп.:

№ п/пНайменування кредитораСума конкурсних вимог (грн.) 1.Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області (18000, Черкаська обл., місто Черкаси, вул. Смілянська, будинок 23, код ЄДРПОУ 21366538 ) 398 277,50 2.Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області ( 54017, м. Миколаїв, просп. Центральний, 93, код ЄДРПОУ 41318030) 38 806,68 3. Первомайський міськрайонний центр зайнятості (55200, м. Первомайськ, Миколаївська обл.. вул. Шевченка, 18, код ЄДРПОУ 22436293) 57 947,39 4.Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області (18001, м. Черкаси, вул. Б. Вишневецього, 18 код ЄДРПОУ 41321284) 41 613,25

1.9.3. Вимоги третьої черги у розмірі 118 173 грн. 67 коп.:

№ п/пНайменування кредитораСума конкурсних вимог (грн.) 1.Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області (18000, Черкаська обл., місто Черкаси, вул. Смілянська, будинок 23, код ЄДРПОУ 21366538 ) 118 173,67

1.9.4. Вимоги четвертої черги у розмірі 86 587 811грн. 23 коп.:

№ п/пНайменування кредитораСума конкурсних вимог (грн.) 1.ТОВ "Агросолтек" (13331, Житомирська обл. Бердичівський р-н, с . Швайківка, вул. Осівська, 1, код ЄДРПОУ 33136931) 323 385,50 2.ПАТ "Бластко" (53073, Дніпропетровська обл.. Криворізький р-н. с. Златоусовка, вул. Подстепна, 39А, код ЄДРПОУ 31271138) 120 000,00 3. ПП "ІнтерІнформЦентр" (61022, м. Харків, вул. Плеханівська, 65, код ЄДРПОУ 31152595) 4 032 105,00 4.ТОВ "АЛЬФА-ЛІЗИНГ УКРАЇНА" (04080, м. Київ, вул. Вікентія Хвойки, 21, код ЄДРПОУ 33942232 ) 17 152 164,81 5.ПАТ "Азот" (18014, м. Черкаси, вул. Першотравнева, 72, код ЄДРПОУ 00203826) 123 623,83 6.ТОВ "Соснівський Гранкар`єр" (34550, Рівненська область, Сарненський район, смт. Клесів, вул. Залізнична, 63, код ЄДРПОУ 40112579) 62 000,00 7.ТОВ "Девелопмент Контстракшн Холдинг" (04071, м.Київ, вул.. Верхній Вал, буд.. 68, 5-й поверх, код ЄДРПОУ 34481556) 18 507 139,77 8.ТОВ "Нью Системс Центр" (61022, м. Харків, вул. Клочківська, 67, код ЄДРПОУ 35248118) 6 859 325,60 9.ВАТ "Янцівський гранітний кар`єр" (70050, Запорізька обл.. смт. Камінне, вул. Зелена, 30 код ЄДРПОУ 05467607) 2 030 287,92 10.ТОВ "Нью Системс РЕ" (61022, м. Харків, вул. Клочківська, 67, код ЄДРПОУ 35349642) 4 537 778,80 11.ПАТ "ЗНВКІФ "СМАРТ КАПІТАЛ" (61001, вул. Плеханівська, будинок 4А, кімната 31/2, код ЄДРПОУ 35856341) 32 840 000,00

1.9.5. Вимоги шостої черги у розмірі 2 274 473 грн. 48 коп.:

№ п/пНайменування кредитораСума конкурсних вимог(грн.) 1.ПАТ "Бластко"* (53073, Дніпропетровська обл.. Криворізький р-н. с. Златоусовка, вул. Подстепна, 39А, код ЄДРПОУ 31271138) 771 413,43 2.Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області (18000, Черкаська обл., місто Черкаси, вул. Смілянська, будинок 23, код ЄДРПОУ 21366538 ) 101 361,23 3. ПАТ "Азот"(18014, м. Черкаси, вул. Першотравнева, 72, код ЄДРПОУ 00203826) 11 741,13 4.Первомайський міськрайонний центр зайнятості (55200, м. Первомайськ, Миколаївська обл.. вул. Шевченка, 18, код ЄДРПОУ 22436293) 1 907,55 5.Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області (18001, м. Черкаси, вул. Б. Вишневецього, 18 код ЄДРПОУ 41321284) 4 081,17 6.ТОВ "АЛЬФА-ЛІЗИНГ УКРАЇНА" (04080, м. Київ, вул. Вікентія Хвойки, 21, код ЄДРПОУ 33942232) 1 383 968,97

1.10. Після затвердження Мирової угоди господарським судом, протягом трьох місяців сплачуються із розстроченням платежу вимоги кредиторів другої черги, а всього на суму 536 664 (п`ятсот тридцять шість тисяч шістсот шістдесят чотири) гривень 82 копійок.

Після затвердження Мирової угоди господарським судом та спливом трьохмісячного строку відстрочення, який починає відраховуватись з дня набрання Мирової угоди чинності, протягом одного місяця сплачуються вимоги кредиторів третьої черги, а всього на суму 118 173 (сто вісімнадцять тисяч сто сімдесят три) гривні 67 копійок.

Після затвердження Мирової угоди господарським судом та спливом чотирьохмісячного строку відстрочення, який починає відраховуватись з дня набрання Мирової угоди чинності, сплачуються із розстроченням платежу на шість місяців вимоги кредиторів четвертої черги на суму 86 587 811 (вісімдесят шість мільйонів п`ятсот вісімдесят сім тисяч вісімсот одинадцять) грн. 23 коп.

Після затвердження Мирової угоди господарським судом та спливом десятимісячного строку відстрочення, який починає відраховуватись з дня набрання Мирової угоди чинності, сплачуються із розстроченням платежу на два місяці вимоги кредиторів шостої черги всього на суму 2 274 473 (два мільйони двісті сімдесят чотири тисячі чотириста сімдесят три) грн. 48 коп.

2. Порядок відстрочення, розстрочення та прощення (списання) боргів БОРЖНИКА

2.1. Після затвердження Мирової угоди господарським судом розрахунки з кредиторами проводяться таким чином:

2.1.1. Погашення кредиторської заборгованості БОРЖНИКА на загальну суму 536 664 (п`ятсот тридцять шість тисяч шістсот шістдесят чотири) гривень 82 копійок, які являють собою грошові вимоги кредиторів другої черги задоволення, сплачуються протягом трьох місяців в наступному порядку:

1) кредиторська заборгованість БОРЖНИКА в розмірі 398 277 грн. 50 коп. перед Головним управлінням Пенсійного фонду України в Черкаській області (вимоги другої черги), сплачуються протягом трьох місяців.

Щомісячний платіж становитиме 132 759 грн. 17 коп.

Термін сплати платежу: останній день відповідного місяця.

2) кредиторська заборгованість БОРЖНИКА в розмірі 38 806 грн. 68 коп. перед Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області (вимоги другої черги), сплачуються протягом трьох місяців.

Щомісячний платіж становитиме 12 935 грн. 56 коп..

Термін сплати платежу: останній день відповідного місяця.

3) кредиторська заборгованість БОРЖНИКА в розмірі 57 947 грн.. 39 коп. перед Первомайським міськрайонним центром зайнятості (вимоги другої черги), сплачуються протягом трьох місяців.

Щомісячний платіж становитиме 19 315 грн.. 80 коп.

Термін сплати платежу: останній день відповідного місяця.

4) кредиторська заборгованість БОРЖНИКА в розмірі 41 613 грн. 25 коп. перед Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області (вимоги другої черги), сплачуються протягом трьох місяців.

Щомісячний платіж становитиме 13 871 грн. 08 коп.

Термін сплати платежу: останній день відповідного місяця.

2.2.1. Погашення кредиторської заборгованості БОРЖНИКА на загальну суму 118 173 (сто вісімнадцять тисяч сто сімдесят три) гривні 67 копійок., які являють собою грошові вимоги кредиторів третьої черги задоволення, відстрочується БОРЖНИКУ строком на три місяці з моменту набрання чинності Мирової угоди

2.2.2. Після спливу трьохмісячного строку, протягом якого БОРЖНИКУ відстрочено погашення заборгованості перед кредиторами, грошові вимоги в сумі 118 173 (сто вісімнадцять тисяч сто сімдесят три) гривні 67 копійок.. сплачуються протягом одного місяця в наступному порядку:

1) кредиторська заборгованість БОРЖНИКА в розмірі 118 173 грн. 67 коп. перед Головним управлінням Пенсійного фонду України в Черкаській області (вимоги третьої черги), сплачуються протягом одного місяця.

Місячний платіж становитиме 118 173 грн. 67 коп.

Термін сплати платежу: останній день відповідного місяця.

2.3.1. Погашення кредиторської заборгованості БОРЖНИКА на загальну суму 86 587 811 (вісімдесят шість мільйонів п`ятсот вісімдесят сім тисяч вісімсот одинадцять) грн. 23 коп.., які являють собою грошові вимоги кредиторів четвертої черги задоволення, відстрочується БОРЖНИКУ строком на чотири місяці з моменту набрання чинності Мирової угоди.

2.3.2. Після спливу чотирьохмісячного строку, протягом якого БОРЖНИКУ відстрочено погашення заборгованості перед кредиторами, грошові вимоги в сумі 86 587 811 (вісімдесят шість мільйонів п`ятсот вісімдесят сім тисяч вісімсот одинадцять) грн. 23 коп. будуть погашатись шляхом розстрочення платежів протягом шести місяців в наступному порядку:

1) кредиторська заборгованість БОРЖНИКА в розмірі 323 385 грн. 50 коп. перед ТОВ Агросолтек (вимоги четвертої черги), сплачуються протягом шести місяців починаючи з дати закінчення строку відстрочки погашення заборгованості.

Щомісячні платежі становитимуть 53 897 гривень 58 коп..

Термін сплати платежу: останній день відповідного місяця.

2) кредиторська заборгованість БОРЖНИКА в розмірі 120 000 грн.. перед ПАТ Бластко (вимоги четвертої черги), сплачуються протягом шести місяців починаючи з дати закінчення строку відстрочки погашення заборгованості.

Щомісячні платежі становитимуть 20 000 гривень.

Термін сплати платежу: останній день відповідного місяця.

3) кредиторська заборгованість БОРЖНИКА в розмірі 4 032 105 грн.. перед ПП ІнтерІнформЦентр (вимоги четвертої черги), сплачуються протягом шести місяців починаючи з дати закінчення строку відстрочки погашення заборгованості.

Щомісячні платежі становитимуть 672 017 гривень 50 коп.

Термін сплати платежу: останній день відповідного місяця.

4) кредиторська заборгованість БОРЖНИКА в розмірі 17 152 164 грн.. 81 коп. перед ТОВ "АЛЬФА-ЛІЗИНГ УКРАЇНА" (вимоги четвертої черги), сплачуються протягом шести місяців починаючи з дати закінчення строку відстрочки погашення заборгованості.

Щомісячні платежі становитимуть 2 858 694 грн. 13 коп..

Термін сплати платежу: останній день відповідного місяця.

5) кредиторська заборгованість БОРЖНИКА в розмірі 123 623 грн.. 83 коп. перед ПАТ Азот (вимоги четвертої черги), сплачуються протягом шести місяців починаючи з дати закінчення строку відстрочки погашення заборгованості.

Щомісячні платежі становитимуть 20 603 грн. 97 коп.

Термін сплати платежу: останній день відповідного місяця.

6) кредиторська заборгованість БОРЖНИКА в розмірі 62 000 грн.. перед ТОВ "Соснівський Гранкар`єр" (вимоги четвертої черги), сплачуються протягом шести місяців починаючи з дати закінчення строку відстрочки погашення заборгованості.

Щомісячні платежі становитимуть 10 333 грн. 33 коп.

Термін сплати платежу: останній день відповідного місяця.

7) кредиторська заборгованість БОРЖНИКА в розмірі 18 507 139 грн. 77 коп. перед ТОВ Девелопмент Констракшн Холдинг (вимоги четвертої черги), сплачуються протягом шести місяців починаючи з дати закінчення строку відстрочки погашення заборгованості.

Щомісячні платежі становитимуть 3 084 523 грн. 29 коп.

Термін сплати платежу: останній день відповідного місяця.

8) кредиторська заборгованість БОРЖНИКА в розмірі 6 859 325 грн. 60 коп. перед ТОВ Нью Системс Центр (вимоги четвертої черги), сплачуються протягом шести місяців починаючи з дати закінчення строку відстрочки погашення заборгованості.

Щомісячні платежі становитимуть 1 143 220 грн. 93 коп.

Термін сплати платежу: останній день відповідного місяця.

9) кредиторська заборгованість БОРЖНИКА в розмірі 2 030 287 грн. 92 коп. перед ВАТ Яцнівський гранітний кар`єр (вимоги четвертої черги), сплачуються протягом шести місяців починаючи з дати закінчення строку відстрочки погашення заборгованості.

Щомісячні платежі становитимуть 338 381 грн. 32 коп.

Термін сплати платежу: останній день відповідного місяця.

10) кредиторська заборгованість БОРЖНИКА в розмірі 4 537 778 грн. 80 коп.. перед ТОВ Нью Системс РЕ (вимоги четвертої черги), сплачуються протягом шести місяців починаючи з дати закінчення строку відстрочки погашення заборгованості.

Щомісячні платежі становитимуть 756 296 грн. 46 коп.

Термін сплати платежу: останній день відповідного місяця.

11) кредиторська заборгованість БОРЖНИКА в розмірі 32 840 000 грн.. перед ПАТ "ЗНВКІФ "СМАРТ КАПІТАЛ" (вимоги четвертої черги), сплачуються протягом шести місяців починаючи з дати закінчення строку відстрочки погашення заборгованості.

Щомісячні платежі становитимуть 5 473 333 грн. 33 коп.

Термін сплати платежу: останній день відповідного місяця.

2.4.1. Погашення кредиторської заборгованості БОРЖНИКА на загальну суму 2 274 473 грн., які являють собою грошові вимоги кредиторів шостої черги задоволення, відстрочується БОРЖНИКУ строком на десять місяців з моменту набрання чинності Мирової угоди.

2.4.2. Після спливу десятимісячного строку, протягом якого БОРЖНИКУ відстрочено погашення заборгованості перед кредиторами, грошові вимоги в сумі 2 274 473 грн. сплачуються протягом двох місяців починаючи з дати закінчення строку відстрочки погашення заборгованості в наступному порядку:

1) кредиторська заборгованість БОРЖНИКА в розмірі 771 413 грн. 43 коп. перед ПАТ Бластко (вимоги шостої черги), сплачуються протягом двох місяців починаючи з дати закінчення строку відстрочки погашення заборгованості.

Щомісячний платіж становитиме 385 706 гривень 71 коп.

Термін сплати платежу: останній день відповідного місяця.

2) кредиторська заборгованість БОРЖНИКА в розмірі 101 361 грн. 23 коп. перед Головним управлінням Пенсійного фонду України в Черкаській області (вимоги шостої черги), сплачуються протягом двох місяців починаючи з дати закінчення строку відстрочки погашення заборгованості.

Щомісячний платіж становитиме 50 680 гривень 61 коп.

Термін сплати платежу: останній день відповідного місяця.

3) кредиторська заборгованість БОРЖНИКА в розмірі 11 741 грн. 13 коп. перед ПАТ Азот (вимоги шостої черги), сплачуються протягом двох місяців починаючи з дати закінчення строку відстрочки погашення заборгованості.

Щомісячний платіж становитиме 5 870 гривень 56 коп.

Термін сплати платежу: останній день відповідного місяця.

4) кредиторська заборгованість БОРЖНИКА в розмірі 1 907 грн. 55 коп. перед Первомайським міськрайонним центром зайнятості (вимоги шостої черги), сплачуються протягом двох місяців починаючи з дати закінчення строку відстрочки погашення заборгованості.

Щомісячний платіж становитиме 953 гривні 77 коп.

Термін сплати платежу: останній день відповідного місяця.

5) кредиторська заборгованість БОРЖНИКА в розмірі 4 081 грн. 17 коп. перед Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Черкаській області (вимоги шостої черги), сплачуються протягом двох місяців починаючи з дати закінчення строку відстрочки погашення заборгованості.

Щомісячний платіж становитиме 2040 гривень 58 коп.

Термін сплати платежу: останній день відповідного місяця.

6) кредиторська заборгованість БОРЖНИКА в розмірі 1 383 968 грн.. 97 коп. перед ТОВ "АЛЬФА-ЛІЗИНГ УКРАЇНА" (вимоги шостої черги), сплачуються протягом двох місяців починаючи з дати закінчення строку відстрочки погашення заборгованості.

Щомісячний платіж становитиме 691 984 гривень 48 коп.

Термін сплати платежу: останній день відповідного місяця.

2.5.Зобов`язання БОРЖНИКА з виплати в порядку розстрочення боргу перед кредиторами, викладені в п.п. 2.1.-. 2.4. ст. 2 Мирової угоди, на підставі статті 37 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом виконуються БОРЖНИКОМ у відповідності до узгоджених умов.

У разі невиконання або неналежного виконання Мирової угоди БОРЖНИКОМ для нього наступають наслідки, передбачені цивільним законодавством України, зокрема статтями 623 , 625 Цивільного кодексу України .

2.6. Поточні зобов`язання, БОЖНИК сплачує в повному обсязі, відповідно до вимог чинного законодавства.

2.7. Мирова угода укладається у відповідності до ч.2, 3 ст.31 ЗУ Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , якою передбачено принцип пропорційного задоволення грошових вимог кредиторів в межах однієї черги.

3.Інші умови

3.1. Мирова угода підлягає виконанню з набуттям чинності ухвали господарського суду Черкаської області у справі №10/5026/290/2011 про її затвердження.

3.2. За заявою будь-кого із конкурсних кредиторів Мирова угода може бути визнана господарським судом недійсною, якщо існують підстави для визнання угоди недійсною, передбачені цивільним законодавством України.

Визнання Мирової угоди недійсною є підставою для поновлення провадження у справі про банкрутство БОРЖНИКА.

3.3. Вимоги конкурсних кредиторів, по яких зроблено розрахунки згідно з умовами Мирової угоди, вважаються погашеними.

3.4. Мирова угода може бути розірвана за рішенням господарського суду у разі невиконання БОРЖНИКОМ умов Мирової угоди щодо не менш як третини вимог кредиторів, відповідно до п.п. 2.1.-. 2.3. ст.2 Мирової угоди.

3.5. Розірвання Мирової угоди господарським судом щодо окремого кредитора не тягне її розірвання щодо інших кредиторів.

3.6. У разі визнання Мирової угоди недійсною або її розірвання вимоги кредиторів, щодо яких була надана розстрочка платежів, відновлюються в повному розмірі у незадоволеній частині.

3.7. У разі невиконання Мирової угоди кредитори можуть пред`явити свої вимоги до БОРЖНИКА в обсязі, передбаченому Мировою угодою.

3.8. Провадження у справі №10/5026/290/2011 про банкрутство БОРЖНИКА припиняється із затвердженням Мирової угоди.

3.9. Мирова угода викладена на 8 сторінках в 3 оригінальних примірниках для КОМІТЕТУ КРЕДИТОРІВ, БОРЖНИКА та господарського суду Черкаської області.

Мирову угоду підписали

Від БОРЖНИКА Керуючий санацією - директор ПрАТ Первомайський кар`єр Граніт м.п.


(підпис) Костін А .М. (прізвище та ініціали) Від КОМІТЕТУ КРЕДИТОРІВ Голова комітету кредиторів ТОВ Девелопмент Констракшн Холдінг
(підпис) Скидан А.І. (прізвище та ініціали) (примітка: у лапках дослівно до тексту мирової угоди).

3.Припинити процедуру санації боржника.

4.Провадження у справі №10/5026/290/2011закрити.

5.Зобов`язати керуючого санацією боржника:

- протягом п`яти днів з дня затвердження господарським судом мирової угоди повідомити про це орган або посадову особу органу, до компетенції якого належить призначення керівника (органів управління) боржника;

- забезпечити проведення зборів чи засідання відповідного органу;

- продовжити виконувати повноваження керівника (органів управління) боржника до призначення в установленому порядку керівника (органів управління) боржника;

- про призначення в установленому порядку керівника (органів управління) боржника інформувати суд у п`ятиденний термін.

Ухвала суду набрала законної сили, однак може бути оскаржена до Північного апеляційного господарського суду.

Суддя С.С. Боровик

Дата ухвалення рішення03.06.2019
Оприлюднено04.06.2019

Судовий реєстр по справі —10/5026/290/2011

Ухвала від 19.12.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Васьковський О.В.

Судовий наказ від 05.12.2022

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

Ухвала від 14.11.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Васьковський О.В.

Постанова від 28.09.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Отрюх Б.В.

Ухвала від 28.09.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Отрюх Б.В.

Ухвала від 30.08.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Васьковський О.В.

Ухвала від 30.08.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Васьковський О.В.

Ухвала від 24.08.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Отрюх Б.В.

Ухвала від 15.08.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Васьковський О.В.

Ухвала від 11.07.2022

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Васьковський О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні