Ухвала
від 05.06.2019 по справі 196/391/19
ЦАРИЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 196/391/19

№ провадження 2/196/280/2019

УХВАЛА

"05" червня 2019 р. смт.Царичанка

Царичанський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючої - судді Гудим О.М.

при секретарі - Шевченко Т.І.

розглянувши у підготовчому засіданні в залі суду смт.Царичанка Дніпропетровської області цивільну справу за позовом Приватного підприємства "Агропром-2000" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , третя особа: Китайгородська сільська об`єднана громада, про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним ,

В С Т А Н О В И В:

03 квітня 2019 року до Царичанського районного суду Дніпропетровської області надійшла заява ОСОБА_3 про вступ ОСОБА_3 у справу в якості третьої особи на стороні відповідача, оскільки однією із заявлених ПП "Агропром-2000" позовних вимог є вимога визнання недійсним договору оренди земельної ділянки від 30.08.2018 року, укладеного між ОСОБА_1 та ОСОБА_3 .

Також, в підготовчому засіданні встановлено, що вірне найменування третьої особи Китайгородської об`єднаної громади є виконавчий комітет Китайгородської сільської ради, а тому виникла необхідність в уточненні найменування третьої особи.

Суд ставить на обговорення питання щодо залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на стороні відповідача ОСОБА_3 та уточнення найменування третьої особи, а саме з Китайгородської сільської об`єднаної громади на виконавчий комітет Китайгородської сільської ради.

Представник позивача ПП "Агропром-2000" - адвокат Федорова О.М. в підготовчому засіданні не заперечувала проти уточнення найменування третьої особи з Китайгородської сільської об`єднаної громади на виконавчий комітет Китайгородської сільської ради, а щодо залучення до участі у справу в якості третьої особи на стороні відповідача ОСОБА_3 вирішити на розсуд суду.

Відповідачі ОСОБА_1 та ОСОБА_4 в підготовче засідання не з`явилися, хоча були належним чином повідомлені про дату, час та місце розгляду справи в суді, заяви про розгляд справи у їх відсутність чи відкладення розгляду справи до суду не надіслали, причини неявки суду не повідомили.

Представник третьої особи Китайгородська сільська об`єднана громада в підготовче засідання не з`явився, надіславши до суду заяви про розгляд справи у їх відсутність.

Суд, заслухавши думку представника позивача, превіривши матеріали справи, дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч.1, ч.6, ч.7 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

З метою об`єктивного вирішення даної справи, суд вважає за доцільне залучити до участі в даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, на стороні відповідача, - ОСОБА_3 , мешканця АДРЕСА_1 .

Також, суд, вважає за необхідне уточнити найменування відповідача, вказавши правильне найменування третьої особи - виконавчий комітет Китайгородської сільської ради Царичанського району Дніпропетровської області.

У зв`язку із залученням до участі в даній справі третьої особи розгляд справи слід відкласти в порядку ст.198 ЦПК України.

Керуючись ст.ст.53, 198, 258, 260 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Залучити до участі в даній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - ОСОБА_3 , мешканця АДРЕСА_1 .

Уточнити найменування третьої особи, вказавши правильне найменування третої особи як виконавчий комітет Китайгородської сільської ради Царичанського району Дніпропетровської області.

Підготовче засідання по цивільній справі за позовом Приватного підприємства "Агропром-2000" до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , треті особи: виконавчий комітет Китайгородської сільської ради Царичанського району Дніпропетровської області, ОСОБА_3 , про визнання договору оренди земельної ділянки недійсним , відкласти на 18 червня 2019 року 14 год. 00 хв.

Копію даної ухвали та позовної заяви направити третій особі ОСОБА_5 Ю ОСОБА_6 С.

Третя особа ОСОБА_3 має право в строк до 18 червня 2019 року подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Позивач Приватне підприємство "Агропром-2000", відповідачі ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та третя особа виконавчий комітет Китайгородської сільської ради Царичанського району Дніпропетровської області мають право надати відповідь на пояснення третьої особи ОСОБА_3 до закінчення підготовчого провадження.

У разі, якщо подання скарги, заяви, клопотання буде визнане зловживанням процесуальними правами, суд з урахуванням обставин справи має право залишити без розгляду або повернути скаргу, заяву, клопотання.

В підготовче засідання викликати сторони, третіх осіб.

Головуюча О.М.ГУДИМ

Дата ухвалення рішення05.06.2019
Оприлюднено07.06.2019
Номер документу82238584
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —196/391/19

Ухвала від 21.01.2020

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 09.01.2020

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Постанова від 08.10.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Куценко Т. Р.

Ухвала від 26.07.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Куценко Т. Р.

Ухвала від 25.07.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Куценко Т. Р.

Ухвала від 20.06.2019

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 20.06.2019

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 18.06.2019

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 24.05.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Куценко Т. Р.

Ухвала від 05.06.2019

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні