Ухвала
від 09.03.2010 по справі 8/180-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

09.03.10р. Справа № 8/180-09

За позовом Прокурора П етропавлівського району Дні пропетровської області в інт ересах держави в особі Петро павлівської райдержадмініс трації (смт. Петропавлівка Дн іпропетровської області)

до Приватного підприєм ства "Промсвязьсервіс" (м. Харк ів)

про повернення самовіл ьно зайнятої земельної ділян ки та зобов'язання привести з емельну ділянку у придатний до використання стан

Розглядається заява Відділу державної виконавчо ї служби Петропавлівського р айонного управління юстиції Дніпропетровської області ( смт. Петропавлівка Дніпропет ровської області)

про відстрочку виконання рішення суду

Суддя Дубінін І.Ю.

Представники:

Прокурор: не з'яви вся

Від позивача: не з'явивс я

Від відповідача: не з'яви вся

СУТЬ СПОРУ:

Прокурор Петропавлівс ького району Дніпропетровсь кої області звернувся з позо вом до господарського суду Х арківської області в інтерес ах держави в особі Петропавл івської райдержадміністрац ії, в якому просить:

- зобов'язати Приватне під приємство "Промсвязьсервіс" (далі - відповідач) повернути державі в особі Петропавлів ської райдержадміністрації , смт. Петропавлівка Дніпропе тровської області (далі - пози вач) самовільно зайняту земе льну ділянку площею 0,1364га, що р озташована на території Мико лаївської сільської ради Пет ропавлівського району Дніпр опетровської області поблиз у розташування телевізійної ретрансляційної вежі;

- зобов'язати Приватне підпр иємство "Промсвязьсервіс" пр ивести вказану земельну діля нку в придатний для використ ання стан.

Рішенням господарського с уду від 02.09.09р. позов задоволено та зобов'язано відповідача п овернути самовільно зайняту земельну ділянку площею 0,1364 га , розташовану на території Ми колаївської сільської ради П етропавлівського району Дні пропетровської області побл изу розташування телевізійн ої ретрансляційної вежі держ аві в особі Петропавлівської райдержадміністрації; приве сти земельну ділянку площею 0,1364 га, розташовану на територ ії Миколаївської сільської р ади Петропавлівського район у Дніпропетровської області поблизу розташування телеві зійної ретрансляційної вежі в придатний до використання стан. Також стягнуто з відпов ідача в доход держбюджету - 85 грн. 00 коп. витрат на держмито та 312 грн. 50 коп. витрат на інформ аційно-технічне забезпеченн я судового процесу, відповід но.

На виконання вищевказаног о рішення 18.09.09р. судом видано на кази про примусове виконання .

Від Відділу державної вико навчої служби Петропавлівсь кого районного управління юс тиції Дніпропетровської обл асті 04.02.10р. надійшла заява про в ідстрочку виконання рішення , в якій він просить суд відстр очити виконання наказів суду від 18.09.09р. по справі № 8/180-09 про зоб ов'язання відповідача поверн ути самовільно зайняту земел ьну ділянку площею 0,1364 га, розт ашовану на території Миколаї вської сільської ради Петроп авлівського району Дніпропе тровської області поблизу ро зташування телевізійної рет рансляційної вежі державі в особі Петропавлівської райд ержадміністрації та приведе ння земельної ділянки площею 0,1364 га, розташованої на терито рії Миколаївської сільської ради Петропавлівського райо ну Дніпропетровської област і поблизу розташування телев ізійної ретрансляційної веж і в придатний до використанн я стан до 01.04.2010р.

Вказана заява обґрунтован а тим, що в ході виконання вказ аного виконавчого документа стало неможливим провести в ідповідні роботи по приведен ню самовільно зайнятої земел ьної ділянки в придатний для використання стан, у зв'язку і з складними погодними умовам и, та як наслідок ускладнюєть ся момент передачі вказаної земельної ділянки державі в особі позивача.

Представники сторін, заявн ика та прокурор у судове засі дання не з'явилися, але від Від ділу державної виконавчої сл ужби Петропавлівського райо нного управління юстиції Дні пропетровської області наді йшло клопотання про розгляд справи без його участі, яке бу ло задоволено господарським судом.

Від позивача надійшло клоп отання про розгляд справи та кож без участі його представ ника, у зв'язку із відсутністю коштів на фінансування відр яджень. Крім того, позивачем зазначено, що він не заперечу є проти задоволення заяви Ві дділу державної виконавчої с лужби Петропавлівського рай онного управління юстиції Дн іпропетровської області про відстрочку виконання наказу суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 121 Господ арського процесуального код ексу України, при наявності о бставин, що ускладнюють вико нання рішення або роблять йо го неможливим, за заявою стор они, державного виконавця, за поданням прокурора чи його з аступника або за своєю ініці ативою господарський суд, як ий видав виконавчий документ , у десятиденний строк розгля дає це питання у судовому зас іданні з викликом сторін, про курора чи його заступника і у виняткових випадках, залежн о від обставин справи, може ві дстрочити або розстрочити ви конання рішення, ухвали, пост анови, змінити спосіб та поря док їх виконання.

Розглянувши матеріали спр ави, заяву Відділу державної виконавчої служби Петропавл івського районного управлін ня юстиції Дніпропетровсько ї області про відстрочку вик онання рішення суду, відзив п озивача, суд вважає доводи за явника обґрунтованими, а зая ву про відстрочку виконання наказів суду від 18.09.09р. по справ і № 8/180-09 про зобов'язання відпов ідача повернути самовільно з айняту земельну ділянку площ ею 0,1364 га, розташовану на терит орії Миколаївської сільсько ї ради Петропавлівського рай ону Дніпропетровської облас ті поблизу розташування теле візійної ретрансляційної ве жі державі в особі Петропавл івської райдержадміністрац ії та приведення земельної д ілянки площею 0,1364 га, розташова ної на території Миколаївськ ої сільської ради Петропавлі вського району Дніпропетров ської області поблизу розташ ування телевізійної ретранс ляційної вежі в придатний до використання стан до 01.04.2010р. та кою, що підлягає задоволенню .

Керуючись ст.ст. 86, 121 Господар ського процесуального кодек су України, господарський су д, -

УХВАЛИВ:

Заяву задовольнити.

Відстрочити виконання н аказів господарського суду Д ніпропетровської області ві д 18.09.09р. по справі № 8/180-09 про зо бов'язання Приватного підпри ємства "Промсвязьсервіс" пов ернути самовільно зайняту зе мельну ділянку площею 0,1364 га, р озташовану на території Мико лаївської сільської ради Пет ропавлівського району Дніпр опетровської області поблиз у розташування телевізійної ретрансляційної вежі держав і в особі Петропавлівської р айдержадміністрації та прив едення земельної ділянки пло щею 0,1364 га, розташованої на тер иторії Миколаївської сільсь кої ради Петропавлівського р айону Дніпропетровської обл асті поблизу розташування те левізійної ретрансляційної вежі в придатний до використ ання стан до 01.04.2010р.

Суддя І.Ю. Дубінін

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення09.03.2010
Оприлюднено24.03.2010
Номер документу8227299
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/180-09

Ухвала від 09.12.2010

Господарське

Господарський суд Вінницької області

Білоус В.В.

Ухвала від 09.03.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін Ігор Юрійович

Ухвала від 25.02.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін Ігор Юрійович

Ухвала від 09.02.2010

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін Ігор Юрійович

Ухвала від 15.06.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін І.Ю.

Ухвала від 30.07.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін І.Ю.

Судовий наказ від 18.09.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін І.Ю.

Судовий наказ від 18.09.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін І.Ю.

Судовий наказ від 18.09.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін І.Ю.

Рішення від 07.09.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Дубінін І.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні