Ухвала
від 06.06.2019 по справі 499/1117/18
ІВАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Іванівський районний суд Одеської області

Іванівський районний суд Одеської області

Справа № 499/1117/18

Провадження № 2/499/120/19

У Х В А Л А

про призначення справи до судового розгляду

"06" червня 2019 р. смт. Іванівка

Іванівський районний суд Одеської області у складі головуючого судді Погорєлова І.В. за участю секретаря судового засідання Дібрової О.І., розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду в смт. Іванівка Іванівського району Одеської області справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ТОВ Нива-1200 про розірвання договору оренди земельної ділянки

ВСТАНОВИВ :

В провадженні суду перебуває вищевказана цивільна справа, провадження перебуває на стадії підготовчого провадження.

23.05.2018 року у судове засідання представник позивача, який здійснює представництво інтересів позивача в суді, до суду не з`явився, надав заяву про відкладення розгляду справи у зв`язку з перебуванням на лікуванні та обстежені в лікарні, разом з тим, доказів на підтвердження даних обставин не надав. Судом було визнано дану причину неявки не поважною, разом з тим, розгляд справи відкладено, оскільки представник позивача під час судового розгляду у судове засідання не з`явився без надання доказів причин поважності неявки вперше. Судове засідання було відкладено на 06.06.2019 року на 12 годину 00 хвилин.

Також суд зазначає, що безпосередньо позивач ОСОБА_1 у судові засідання, будучи належним чином повідомленим про час та місце розгляду справи, жодного разу до суду не з`явився, всі процесуальні дії по справі здійснює його представник.

У судове засідання 06.06.2019 року на 12 годину 00 хвилин представник позивача, будучи належним чином повідомленим про час та місце розгляду справи, шляхом направлення телефонограми, у судове засідання не з`явився, заяв та клопотань про відкладення розгляду справи чи проведення судового засідання у його відсутність не надав, що підтверджується довідкою канцелярії Іванівського районного суду Одеської області, про причини неявки не повідомив, зважаючи на встановлене, суд визнає його неявку з неповажних причин.

Представник відповідача у судове засідання не з`явився, проте надав до суду заяву про слухання справи у його відсутність, проти позову заперечував в повному обсязі.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Так, у відповідності до ст.198 ЦПК України підготовче засідання проводиться за правилами, встановленими главою 6 цього розділу, з урахуванням особливостей підготовчого засідання, встановлених цим Кодексом. Суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: визначених частиною другою статті 223 цього Кодексу , залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача, в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 197 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні. Суд може оголосити перерву у підготовчому засіданні у разі необхідності, зокрема у випадках заміни відведеного експерта, перекладача, спеціаліста , невиконання учасником справи вимог ухвали про відкриття провадження у справі у встановлений судом строк, якщо таке невиконання перешкоджає завершенню підготовчого провадження , неподання витребуваних доказів особою, яка не є учасником судового процесу , витребування нових (додаткових) доказів. У відповідності до ч.2 ст.223 ЦПК України суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку з таких підстав : неявка в судове засідання учасника справи, щодо якого відсутні відомості про вручення йому повідомлення про дату, час і місце судового засідання; перша неявка в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними; виникнення технічних проблем, що унеможливлюють участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції, крім випадків, коли відповідно до цього Кодексу судове засідання може відбутися без участі такої особи; необхідність витребування нових доказів, у випадку коли учасник справи обґрунтував неможливість заявлення відповідного клопотання в межах підготовчого провадження; якщо суд визнає потрібним, щоб сторона, яка подала заяву про розгляд справи за її відсутності, дала особисті пояснення. Викликати позивача або відповідача для особистих пояснень можна і тоді, коли в справі беруть участь їх представники.

Враховуючи, що у судове засідання, призначене на 23.05.2019 року представник позивача не з`явився, надав заяву про відкладення розгляду справи, зазначивши, що не має змоги з`явитися у судове засідання, оскільки перебуває на лікуванні та обстеженні в лікарні №10 м. Одеси, однак станом на 06.06.2019 року належних доказів даної обставини не надав, отже підтвердження обставин поважності неявки у судове засідання представника позивача у суду не має.

Таким чином, оскільки неявка представника по справі у судове засідання 06.06.2019 року є повторною неявкою з неповажних причин, підстав для відкладення розгляду справи немає.

При підготовці справи до судового розгляду по суті були проведені підготовчі дії, передбачені ст. 197 ЦПК України.

Суд вважає їх достатніми для закінчення підготовки справи до судового розгляду.

Визнавши підготовку справи до судового розгляду завершеною та керуючись ст. 200 ЦПК України, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче судове засідання по справі за позовом ОСОБА_1 до ТОВ Нива-1200 про розірвання договору оренди земельної ділянки.

Справу призначити до судового розгляду по суті на 04 липня 2019 року о 11 годині 00 хвилин, повідомити сторін.

Ухвала набирає законної сини з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяІ. В. Погорєлов

СудІванівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення06.06.2019
Оприлюднено11.06.2019
Номер документу82306271
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —499/1117/18

Постанова від 23.02.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Погорєлова С. О.

Ухвала від 03.03.2020

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Погорєлова С. О.

Ухвала від 31.10.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Погорєлова С. О.

Ухвала від 04.10.2019

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Погорєлова С. О.

Рішення від 13.08.2019

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

Ухвала від 25.07.2019

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

Ухвала від 06.06.2019

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

Ухвала від 11.03.2019

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

Ухвала від 17.12.2018

Цивільне

Іванівський районний суд Одеської області

Погорєлов І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні