Ухвала
від 17.06.2019 по справі 578/810/19
КРАСНОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ухвала

Іменем України

17 червня 2019 року

смт Краснопілля

Справа № 578/810/19

провадження № 1-кс/578/357/19

Слідчий суддя Краснопільського районного суду Сумської області ОСОБА_1

розглянув у закритому судовому засіданні клопотання слідчого групи слідчих слідчого відділу Краснопільського відділення поліції (с. Краснопілля) Охтирського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області капітана поліції ОСОБА_2 /далі також слідчий/, погоджене з прокурором Краснопільського відділу Охтирської місцевої прокуратури Сумської області радником юстиції ОСОБА_3 , про узаконення обшуку,

учасники кримінального провадження:

слідчий ОСОБА_4

секретар судового засідання ОСОБА_5

Встановив

У провадженні слідчого відділу Краснопільського відділення поліції (с. Краснопілля) Охтирського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області /далі також - СВ Краснопільського ВП Охтирського ВПГУНП в Сумській області/, фактичне місцезнаходження якого 42400, Сумська область, Краснопільський район, смт Краснопілля, вул. Мезенівська, 8, перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019200180000139 від 15.06.2019, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.121 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 14.06.2019 близько 23:25 год ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , знаходячись на літньому майданчику кафе бару «Візаві» по вул. Лермонтова, буд. 2А у смт. Краснопілля, Краснопільського району Сумської області, діючи умисно, на ґрунті давніх неприязних відносин спричинив ножем тілесні ушкодження ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , які мають ознаки тяжких тілесних ушкоджень.

15.06.2019 у порядку частини третьої статті 233 Кримінального процесуального кодексу України /далі також КПК/ до постановления ухвали слідчого судді, з необхідністю збереження та фіксації доказів вчинення кримінального правопорушення та з безпосереднім переслідуванням особи, яка підозрюється у скоєнні злочину, проведено невідкладний огляд місця події, а саме палати № 1 Хірургічного відділення Краснопільської центральної районної лікарні по вул. Лермонтова, буд. 39 в смт. Краснопілля Краснопільського району Сумської області, під час якого виявлено та вилучено речі потерпілого ОСОБА_7 :

1.Футболку чоловічу, темно-синього кольору, з воротом чорного кольору, на якому мається вставка тканини з візерунком клітинки червоного з чорним кольорами. На вороту в області грудей, маються чотири чорно-білих ґудзики. Краї рукавів футболки мають чорні тонкі лінії. В нижній частині біля вороту з лицьового боку з лівої сторони розташована вставка з синім, червоним, рожевим кольором, над якою мається надпис«NewAnlracidDnmNewFashion 1972». По всій довжині футболки з переднього та заднього боку, маються плями червоно-бурого кольору та забруднення на задній частині під воротом, на лицьовій стороні, з лівого боку на рукаві в нижній частині з лицьового боку з лівої та правої сторони, на правому рукаві біля чорної вставки маються розрізи тканини. Також в нижній частині з заднього боку футболки мається один розріз.

2. Чоловічі штани темно-зеленого кольору. З лівого та правого боків, маються кишені; з заду; на поясі та в частині колін. В нижній частині штанин, маються стягувальні резинки та по боках на цих резинках, розташовані застібки у вигляді блискавок. У внутрішній частині на поясі мається бірка з надписом «ART-PrientedFashionFASHIONDESLONITEND». Під даною біркою знаходиться бірка за позначкою розміру та написом «33смMADEINCHINA». З внутрішньої сторони штанів, біля лівої кишені, мається бірка з вказівками догляду за тканиною. В лівій верхній частині з лицьового боку (посередині двох кишень) маються два розрізи. Штани по всій довжині мають плями червоно-бурого кольору. На поясі штанів знаходиться ремінь чорного кольору з металевими упряжками.

3. Одну пару чоловічого чорного взуття спортивного типу , на підошві яких мається позначка розміру «42». На передній частині посередині розташовані нашивки чорного кольору на яких зображені білі позначки у вигляді зірки та білих ліній. На зовнішній боковій частині знаходиться напис «FASHION».

4. Шкарпетки темного кольору (одна пара), чоловічі, без позначок.

Згідно офіційного сайту «youcontrol.com.ua» повна назва установи - комунальне некомерційне підприємство «Краснопільська центральна районна лікарня Краснопільської районної ради», код ЄДРПОУ 02007526, керівник ОСОБА_8 , адреса: АДРЕСА_1 .

17.06.2019 слідчий за погодженням із прокурором звернувся до слідчого судді Краснопільського районного суду Сумської області із клопотанням про надання слідчим слідчої групи СВ Краснопільського ВП Охтирського ВПГУНП в Сумській області дозволу на проведення обшуку іншого володіння особи, а саме палати № 1 Хірургічного відділення КНП «Краснопільська центральна районна лікарня Краснопільської районної ради» по вул. Лермонтова, буд. 39 в смт. Краснопілля Краснопільського району Сумської області, з метою виявлення та вилучення об`єктів означеним вище переліком.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав з наведених у ньому підстав.

Прокурор у судове засідання не прибув, повідомлявся належним чином, його неприбуття не перешкоджає розгляду клопотання

Вивчивши клопотання та додані до нього копії матеріалів кримінального провадження, заслухавши процесуальнудумку слідчого приходжу до наступних висновків.

Згідно до статті 30Конституції України не допускається проникнення до житла чи іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

Згідно до статті 8 Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04 листопада 1950 року (Конвенція) кожен має право на повагу до свого приватного і сімейного життя, до свого житла і кореспонденції. Органи державної влади не можуть втручатись у здійснення цього права, за винятком випадків, коли втручання здійснюється згідно із законом і є необхідним у демократичному суспільстві в інтересах національної та громадської безпеки чи економічного добробуту країни, для запобігання заворушенням чи злочинам, для захисту здоров`я чи моралі або для захисту прав і свобод інших осіб.

Згідно з частинами першою та другою статті 234КПК обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення на підставі ухвали слідчого судді.

За правилами статті 237 КПК, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

КПК передбачає можливість проникнення до житла чи іншого володіння особи і без отримання ухвали слідчого судді, однак лише в суворо визначених для цього випадках.

За правилами статті 237 КПК огляд місця події є невідкладною слідчою дією, саме тому є єдиною слідчою дією, яка у невідкладних випадках може бути проведена до внесення відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР, що здійснюється негайно після завершення огляду.

У разі вчинення вищезазначених дій прокурор, слідчий, за погодженням із прокурором, зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Слідчий суддя розглядає таке клопотання згідно з вимогами норм статті 234КПК, перевіряючи, крім іншого, чи дійсно були наявні підстави для проникнення до житла чи іншого володіння особи без ухвали слідчого судді.

Частина третя статті 233 КПК передбачає можливість проникнення до житла чи іншого володіння особи і без отримання ухвали слідчого судді з метою врятування майна.

Таким чином, на виконання вимог стст. 233, 234, 237 КПК, слідчий належно обґрунтував клопотання, довів наявність достатніх підстав вважати, що сторона кримінального провадження увійшла до житла особи до постановлення ухвали слідчого судді у зв`язку з врятуванням майна, яке може мати значення для встановлення істини у кримінальному провадженні та може бути використаним для проведення ряду судових експертиз і доказування вини чи невинуватості затриманої особи, і після таких дій невідкладно звернувся до слідчого судді з клопотанням про проведення обшуку, тому наявні підстави для задоволення клопотання.

Керуючись стст. 234, 235, 376, 309 Кримінального процесуального кодексу України,-

Постановив:

Клопотання слідчого слідчого відділу Краснопільського відділення поліції (с. Краснопілля) Охтирського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області капітана поліції ОСОБА_2 задовольнити.

Надати дозвіл слідчим групи слідчих слідчого відділу Краснопільського відділення поліції (с. Краснопілля) Охтирського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області капітану поліції ОСОБА_9 , капітану поліції ОСОБА_2 , капітану поліції ОСОБА_10 , лейтенанту поліції ОСОБА_11 , старшому лейтенантуполіції ОСОБА_12 , рядовому поліції ОСОБА_13 , майору поліції ОСОБА_4 на обшук іншого володіння особи, а саме палати №1Хірургічного відділенняКНП «Краснопільськацентральна районналікарня Краснопільськоїрайонної ради»по вул.Лермонтова,буд.39в смтКраснопілля Краснопільськогорайону Сумськоїобласті зметою виявлення та вилучення майна переліком:

1.Футболки чоловічої, темно-синього кольору з воротом чорного кольору, на якому мається вставка тканини з візерунком клітинки червоного з чорним кольорами. На вороту в області грудей, маються чотири чорно-білих ґудзики. Краї рукавів футболки мають чорні тонкі лінії. В нижній частині біля вороту з лицьового боку з лівої сторони розташована вставка з синім, червоним, рожевим кольором, над якою мається надпис«NewAnlracidDnmNewFashion 1972». По всій довжині футболки з переднього та заднього боку, маються плями червоно-бурого кольору та забруднення на задній частині під воротом, на лицьовій стороні, з лівого боку на рукаві в нижній частині з лицьового боку з лівої та правої сторони, на правому рукаві біля чорної вставки маються розрізи тканини. Також в нижній частині з заднього боку футболки мається один розріз.

2. Чоловічих штанів темно-зеленого кольору. З лівого та правого боків, маються кишені; з заду; на поясі та в частині колін. В нижній частині штанин, маються стягувальні резинки та по боках на цих резинках, розташовані застібки у вигляді блискавок. У внутрішній частині на поясі мається бірка з надписом «ART-PrientedFashionFASHIONDESLONITEND». Під даною біркою знаходиться бірка за позначкою розміру та написом «33смMADEINCHINA». З внутрішньої сторони штанів, біля лівої кишені, мається бірка з вказівками догляду за тканиною. В лівій верхній частині з лицьового боку (посередині двох кишень) маються два розрізи. Штани по всій довжині мають плями червоно-бурого кольору. На поясі штанів знаходиться ремінь чорного кольору з металевими упряжками.

3. Одної пари чоловічого чорного взуття спортивного типу на підошві яких мається позначка розміру «42». На передній частині посередині розташовані нашивки чорного кольору на яких зображені білі позначки у вигляді зірки та білих ліній. На зовнішній боковій частині знаходиться напис «FASHION».

4. Шкарпеток темного кольору (одна пара), чоловічі, без позначок.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Виготовити дві копії ухвали.

Повний текст ухвали виготовлений 17.06.2019.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення17.06.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу82436645
СудочинствоКримінальне
Сутьузаконення обшуку, учасники кримінального провадження: слідчий ОСОБА_4 секретар судового засідання ОСОБА_5

Судовий реєстр по справі —578/810/19

Ухвала від 19.07.2019

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 15.07.2019

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 11.07.2019

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 11.07.2019

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 11.07.2019

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Ухвала від 25.06.2019

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Ухвала від 25.06.2019

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Ухвала від 25.06.2019

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Ухвала від 25.06.2019

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

Ухвала від 25.06.2019

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Басова В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні