Ухвала
від 24.06.2019 по справі 345/2168/19
КАЛУСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №345/2168/19

Провадження № 2/345/978/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

24.06.2019року м.Калуш

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області у складі :

головуючого - судді Кардаш О.І.

з участю секретаря Боднар Н.Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Калуші клопотання представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 та клопотання представника Акціонерного товариства Укрсоцбанк - Матвійчука Михайла Зеноновича про витребування доказів по справі за позовом ОСОБА_1 до Узинської сільської ради Тисменицького району Івано-Франківської області, Укрсоцбанк про визнання незаконним та скасування рішення державного реєстратора, -

ВСТАНОВИВ :

Представник ОСОБА_1 - ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням про витребування доказів по справі за вищевказаним позовом, яке мотивує тим, що реєстраційна справа на домоволодіння АДРЕСА_1 являється доказом, який неможливо самостійно додати до позовної заяви згідно положень ч. 6 ст. 17 Закону України Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень . При цьому, доказове значення вказаної реєстраційної справи полягає в тому, що вона містить спірне рішення, а також документи, на підставі яких його прийнято. Оскільки нерухоме майно знаходиться в адміністративних межах м. Калуша, то реєстраційна справа зберігається у виконавчому комітеті Калуської міської ради, звідки представник позивача просить суд її витребувати.

Представник відповідача АТ Укрсоцбанк - Матвійчук М.З. клопотання ОСОБА_2 підтримав. Окрім цього зазначив, що відповідач не має можливості надати суду копії документів щодо реєстрації права власності на предмет іпотеки, оскільки оригінали та копії таких документів знаходяться у відповідній реєстраційній справі, а тому просить суд витребувати з Узинської сільської ради Тисменицького району Івано-Франківської області завірені належним чином копії усіх наявних документів (паперових та електронних) з реєстраційної справи, що була сформована при реєстрації за АТ Укрсоцбанк права власності на нерухоме майно: домоволодіння АДРЕСА_1 , загальною АДРЕСА_2 .

Відповідно до ч. 1, 3 ст. 84 ЦПК України учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази.

Вивчивши матеріали заяви, суд вважає, що заява підлягає задоволенню з огляду на наступне.

Відповідно до статей 116,117 Цивільного процесуального кодексу України особи, які беруть участь у справі і вважають, що подання потрібних доказів є неможливим або у них є складнощі в поданні цих доказів, мають право заявити клопотання про забезпечення цих доказів. Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів.

Зважаючи на те, що учасники справи можливості подати потрібні докази суду не мають, то суд приходить до висновку, що подані клопотання слід задовольнити.

Керуючись ст.ст.84, 116-118 ЦПК України,

УХВАЛИВ :

Клопотання представника позивача ОСОБА_1 - ОСОБА_2 про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з виконавчого комітету Калуської міської ради (вул. Івана Франка, 1 м. Калуш) реєстраційну справу на домоволодіння АДРЕСА_1 .

Клопотання представника відповідача АТ Укрсоцбанк - Матвійчука М.З. про витребування доказів - задовольнити.

Витребувати з Узинської сільської ради Тисменицького району Івано-Франківської області завірені належним чином копії усіх наявних документів (паперових та електронних) з реєстраційної справи, що була сформована при реєстрації за АТ Укрсоцбанк права власності на нерухоме майно: домоволодіння № АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 .

Роз`яснити, що особи, які не мають можливості подати доказ, який вимагає суд, взагалі або у встановлені судом строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня отримання ухвали.

Ухвала може бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги на ухвалу суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. Учасник справи, якому ухвала не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

СУДДЯ :

СудКалуський міськрайонний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення24.06.2019
Оприлюднено26.06.2019
Номер документу82624302
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —345/2168/19

Ухвала від 25.08.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Русинчук Микола Миколайович

Постанова від 11.06.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Горейко М. Д.

Постанова від 11.06.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Горейко М. Д.

Ухвала від 24.02.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Горейко М. Д.

Ухвала від 10.02.2020

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Горейко М. Д.

Рішення від 20.12.2019

Цивільне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Кардаш О. І.

Ухвала від 29.10.2019

Цивільне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Кардаш О. І.

Ухвала від 24.06.2019

Цивільне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Кардаш О. І.

Ухвала від 24.05.2019

Цивільне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Кардаш О. І.

Ухвала від 23.05.2019

Цивільне

Калуський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Кардаш О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні