Ухвала
від 20.06.2019 по справі 212/957/19
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 212/957/19

1-кс/212/1748/19

У Х В А Л А

20 червня 2019 року м. Кривий Ріг

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області ОСОБА_1 за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши в судовому засіданні клопотання слідчого Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Криворізької місцевої прокуратури № 2 ОСОБА_4 , про проведення обшуку, внесене в кримінальному провадженні № 12016110230001632 від 23.11.2016 року, -

В С Т А Н О В И В:

20 червня 2019 року слідчий Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , звернувся до слідчого судді із клопотанням про проведення обшуку. В обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що в період часу з квітня по жовтень 2016 року ОСОБА_5 спільно з ОСОБА_6 організовано злочинну схему, згідно якої даними особами створено ряд фіктивних підприємств (ТОВ «Інкомагроторг», ТОВ «ІСМ», ТОВ «Європа голд», ТОВ «ПС Агро»).

Так номінальним директором ТОВ «ІНКОМАГРОТОРГ» був ОСОБА_7 , який за вказівкою гр-на ОСОБА_8 укладав фіктивні договори на поставку сільгосппродукції від імені вказаного підприємства та в подальшому цим підприємством проводилися безтоварні операції щодо перепродажу сільгосппродукції з ТОВ«Інкомарготорг», ТОВ «ІСМ» та іншими підприємствами, які знаходились у ланцюгу шахрайської схеми. До вказаної схеми, шляхом обману, залучалися підприємства реального сектору економіки, які переводили кошти за придбання сільськогосподарської продукції до вищевказаних підприємств, однак товару так і не отримували. В подальшому, грошові кошти одержані шляхом обману та службового підроблення, переводилися між рахунками ТОВ «Інкомагроторг», ТОВ «ІСМ», ТОВ «Європа голд», ТОВ «ПС Агро» та переводилися у готівкову форму.

Після цього, в період часу з квітня по вересень 2016 року, між МПП «Ларго» (код ЄДРПОУ - 20193053) та ТОВ «Інкомагроторг» (код ЄДРПОУ - 38767038) укладено договір про здійснення поставки підприємством ТОВ «Інкомагроторг» на користь МПП «Ларго» сільськогосподарської продукції. Відповідно до умов договору, МПП «ЛАРГО» перерахувало на рахунок ТОВ «ІНКОМАГРОТОРГ» передплату у сумі 1,53 млн. грн. Проте, товар до теперішнього часу так і не було відвантажено МПП «Ларго». Внаслідок шахрайських дій підприємства ТОВ «Інкомагроторг», за яким стояли вказані вище особи, МПП «Ларго» завдано збитків на суму 1,53 млн. грн.

За даним фактом, до ЄРДР внесені відомості за 12016110230001632 від 23.11.2016, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст. 190 ч. 3, ч.1 ст. 366 КК України.

В ході досудового слідства допитаний в якості свідка ОСОБА_8 , повідомив, що вищевказану схему організував та очолював ОСОБА_5 спільно з ОСОБА_6 , які безпосередньо надавали вказівки на укладення договорів, та отримували гроші від підприємств, які були одержані шляхом обману, при цьому не поставляючи товар відповідно до умов договору.

Показання свідка ОСОБА_8 підтверджуються показаннями свідків ОСОБА_9 та ОСОБА_10 .

В ході досудового слідства встановлено, що ОСОБА_6 фактично мешкає за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно інформації з державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, право власності на домоволодіння, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , належить ОСОБА_11 матері дружини ОСОБА_6 .

На теперішній час, в контексті виконання завдань кримінального провадження, щодо повного всебічного досудового розслідування, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, для відшукання та вилучення речей і документів, які можуть мати значення речових доказів, слідчий просив надати йому та іншим слідчим, які входять до групи слідчих за даним кримінальним провадженням, №12016110230001632 від 23.11.2016 року, дозвіл на проведення обшуку території домоволодіння, всіх житлових та нежитлових приміщень, які розташовані на його території за адресою: АДРЕСА_1 . Обшук потрібен з метою виявлення та вилучення господарської документації ТОВ «Інкомагроторг», ТОВ «ІСМ», ТОВ «Шеколан», ТОВ «Європа голд», ТОВ «ПС Агро», задля відшукання наступних речей та докумемнтів: договори поставки, статути, накази про призначення на посади, посадові інструкції, первинні бухгалтерські документи, товарно-транспортні накладні та інші речі, які можуть використані в якості доказів злочинної діяльності осіб, що є причетними до вчинення розслідуваного кримінального правопорушення та грошові кошти, які є предметом вказаного кримінального правопорушення.

Слідчий ОСОБА_3 в судовому засіданні клопотання підтримав.

Дослідивши представлені матеріали кримінального провадження, вислухавши доводи прокурора, слідчий суддя вважає, клопотання таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.1ст.234 КПК Україниобшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно п.6 ч.3ст.234 КПК Україниу разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться. Слідчим додержано вказаних вимог закону.

Вислухавши учасниківпроцесу,а такождослідивши усудовому засіданні представлені матеріали кримінального провадження, слідчий суддя дійшов висновку, що у матеріалах клопотання вбачається наявність достатніх підстав вважати, що на території домоволодіння, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитися документи та предмети, які можуть бути використані як речові докази в кримінальному провадженні і можуть мати значення для встановлення об`єктивної істини та тих обставин, що складають предмет доказування у кримінальному провадженні. Питання щодо відшукання та вилучення грошових коштів, слідчим належним чином не обгрунтоване, незрозуміло, яким чином слідчий буде ідентифікувати грошові кошти як такі, що отримані в результаті злочинної діяльності.

З огляду на таке, слідчий суддя вважає необхідним надати дозвіл на проведення обшуку в приміщенні вищезазначеної квартири.

На підставі викладеного, керуючись ст.94,234, 235,236 КПК України, слідчий суддя -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання слідчого Покровського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити частково.

Надати дозвілстаршому слідчомуПокровського відділенняполіції КВПГУНП вДніпропетровській області ОСОБА_3 , атакож іншимслідчим,які перебуваютьу групіслідчих порозслідуванню кримінальногоправопорушення укримінальну провадженні №12016110230001632від 23.11.2016року напроведення обшукутериторії домоволодіння,всіх житловихта нежитловихприміщень,які розташованіна йоготериторії,яке розташованеза адресою: АДРЕСА_1 ,з метоювиявлення тавилучення господарськоїдокументації ТОВ«Інкомагроторг»,ТОВ «ІСМ»,ТОВ «Шеколан»,ТОВ «Європаголд»,ТОВ «ПСАгро».До перелікувідшукуваного входять:договори поставки,статути,накази пропризначення напосади,посадові інструкції,первинні бухгалтерськідокументи,товарно-транспортнінакладні таінші речіі документи,які можутьвикористані вякості доказівзлочинної діяльностіосіб,які єпричетними довчинення розслідуваногокримінального правопорушення.

Ухвала діє строком один місяць з дня постановлення.

Ухвала про дозвіл на обшук житла, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

При виконанні даної ухвали обшук повинен відбуватися в час, коли завдається найменша шкода звичайним заняттям особи.

Перед початком виконання ухвали слідчого судді особі, яка володіє житлом чи іншим володінням, а за її відсутності - іншій присутній особі повинна бути пред`явлена ухвала і надана її копія. Особа, у житлі чи іншому володінні якої проводиться обшук, має право користуватися правовою допомогою адвоката на будь-якій стадії проведення обшуку.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.06.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82679316
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку, внесене в кримінальному провадженні № 12016110230001632 від 23.11.2016 року

Судовий реєстр по справі —212/957/19

Ухвала від 04.07.2019

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Ю. В.

Ухвала від 20.06.2019

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Ю. В.

Ухвала від 20.06.2019

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Ю. В.

Ухвала від 08.02.2019

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Козлов Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні