Ухвала
від 27.06.2019 по справі 855/160/19
КАСАЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

УХВАЛА

27 червня 2019 року

Київ

справа №855/160/19

адміністративне провадження №А/9901/128/19

Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду:

судді-доповідача - Мельник-Томенко Ж.М.,

суддів: Жука А.В., Мартинюк Н.М.,

розглянувши заяву про самовідвід судді Мельник-Томенко Жанни Миколаївни у розгляді апеляційної скарги Комуністичної партії України на рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 26 червня 2019 року у справі за позовом Комуністичної партії України до Центральної виборчої комісії про визнання протиправною та скасування постанови, зобов`язання вчинити певні дії,

ВСТАНОВИВ:

27 червня 2019 року до Верховного Суду надійшла апеляційна скарга Комуністичної партії України на рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 26 червня 2019 року у справі № 855/160/19.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду від 27 червня 2019 року справу передано на розгляд колегії суддів у складі: головуюча суддя Мельник-Томенко Ж.М., судді Жук А.В., Мартинюк Н.М.

До початку апеляційного розгляду головуюча суддя Мельник-Томенко Ж.М. заявила самовідвід, подавши відповідну заяву. Подана заява мотивована тим, що колишній чоловік Мельник-Томенко Ж.М. - ОСОБА_2 був членом Комуністичної партії України, помічником народних депутатів України від Комуністичної партії України ОСОБА_3 та ОСОБА_4 та балотувався в народні депутати.

Дослідивши матеріали справи, Суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення самовідводу головуючого судді - Мельник-Томенко Ж.М.

Згідно з пунктом 4 частини першої статті 36 Кодексу адміністративного судочинства України суддя не може брати участі в розгляді адміністративної справи і підлягає відводу (самовідводу) за наявності інших обставин, які викликають сумнів у неупередженості або об`єктивності судді.

Частиною першою статті 40 цього Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що питання про самовідвід судді може бути вирішено як до, так і після відкриття провадження у справі.

Як встановлено судом, головуюча суддя Мельник-Томенко Ж.М. є колишньою дружиною ОСОБА_2 , який був членом Комуністичної партії України, матір`ю доньки ОСОБА_6 , яка водночас є донькою ОСОБА_2 та бере спільну участь у вихованні дитини з ОСОБА_2 .

Відповідно до частини першої статті 39 Кодексу адміністративного судочинства України, за наявності підстав, зазначених у статтях 36-38 цього Кодексу, суддя, секретар судового засідання, експерт, спеціаліст, перекладач зобов`язані заявити самовідвід.

З урахуванням вищезазначеного та задля усунення сумнівів у сторін щодо безсторонності та неупередженості суду, який розглядатиме цю справу, Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду вирішив задовольнити заявлений головуючою самовідвід у справі № 855/160/19.

На підставі викладеного, керуючись статтями 31, 36, 39, 40 Кодексу адміністративного судочинства України, Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду,

УХВАЛИВ:

Задовольнити заяву суддів Мельник-Томенко Жанни Миколаївни про самовідвід.

Відвести суддю Мельник-Томенко Жанну Миколаївну від участі у розгляді апеляційної скарги у справі № 855/160/19.

Передати матеріали апеляційної скарги Комуністичної партії України на рішення Шостого апеляційного адміністративного суду від 26 червня 2019 року у справі за позовом Комуністичної партії України до Центральної виборчої комісії про визнання протиправною та скасування постанови, зобов`язання вчинити певні дії до Секретаріату Касаційного адміністративного суду для визначення складу суду в порядку, передбаченому КАС України, положенням про автоматизовану систему документообігу суду та Тимчасовими засадами використання автоматизованої системи документообігу суду для визначення складу суду у Верховному Суді.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач: Ж.М. Мельник-Томенко Судді: А.В. Жук Н.М. Мартинюк

СудКасаційний адміністративний суд Верховного Суду
Дата ухвалення рішення27.06.2019
Оприлюднено01.07.2019
Номер документу82707187
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —855/160/19

Постанова від 29.06.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Смокович М.І.

Ухвала від 28.06.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Смокович М.І.

Ухвала від 28.06.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Смокович М.І.

Ухвала від 27.06.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Мельник-Томенко Ж.М.

Рішення від 26.06.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Шурко Олег Іванович

Ухвала від 25.06.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Шурко Олег Іванович

Ухвала від 25.06.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Коротких Андрій Юрійович

Ухвала від 24.06.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Коротких Андрій Юрійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні