Ухвала
від 03.07.2019 по справі 925/785/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

03 липня 2019 року Справа № 925/785/19

Господарський суд Черкаської області у складі головуючого судді Чевгуза О.В., розглянувши матеріали за позовом

керівника Смілянської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Управління економічного розвитку виконавчого комітету Смілянської міської ради, м. Сміла

до Смілянської регіональної громадської організації Регбійний клуб Сміла

про повернення частини приміщення,

ВСТАНОВИВ:

Керівник Смілянської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Управління економічного розвитку виконавчого комітету Смілянської міської ради (вул. Незалежності, 37, м. Сміла, Черкаська область, 20701, код ЄДРПОУ 22799133) звернувся до Господарського суду Черкаської області з позовом до Смілянської регіональної громадської організації Регбійний клуб Сміла (вул. Соборна, 73, м. Сміла, 20701, код ЄДРПОУ 35384891), в якому просить суд зобов`язати Смілянську регіональну громадську організацію Регбійний клуб Сміла повернути навчально-виховному комплексу Загальноосвітня школа №3-колегіум частину приміщення спортивного залу НВК "ЗОШ №3-колегіум", що знаходиться за адресою: вул. Соборна, 73, м. Сміла, Черкаська обл., площею 101,3 кв м.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення її чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Відповідно до ст. 176 Господарського процесуального кодексу України позовну заяву Керівника Смілянської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Управління економічного розвитку виконавчого комітету Смілянської міської ради необхідно прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за правилами загального позовного провадження з проведенням підготовчого засідання і з повідомленням усіх учасників справи.

Позовна заява містить клопотання про залучення до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні позивача - Управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Смілянської міської ради, Навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3 - колегіум Смілянської міської ради Черкаської області.

Необхідність залучення вказаних третіх осіб обґрунтовано тим, що спірне приміщення, яке знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 Соборна АДРЕСА_2 . АДРЕСА_3 , Черкаська АДРЕСА_4 ., площею 101,3 кв м., перебуває у комунальній власності та належить Навчально-виховному комплексу загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3 - колегіум Смілянської міської ради Черкаської області, уповноваженим органом є Управління молоді та спорту Смілянської міської ради, а тому рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін.

Відповідно до ст. 50 Господарського процесуального кодексу України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права та обов`язки, встановлені статтею 42 цього Кодексу.

З матеріалів справи вбачається, що рішення у цій справі дійсно може вплинути на права та обов`язки Управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Смілянської міської ради, Навчально-виховного комплексу загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3 - колегіум Смілянської міської ради Черкаської області та за вказаних обставин необхідно залучити останніх до участі у справі на стороні позивача як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З урахуванням викладеного та керуючись ст. ст. 50, 176, 234, 235 ГПК України,

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначити на 11 год. 00 хв. 25 липня 2019 року.

Засідання суду відбудеться в приміщенні господарського суду Черкаської області за адресою: м. Черкаси, бул. Шевченка, 307, зал судових засідань 217, тел. канцелярії суду (0472) 31-21-49.

Залучити до участі у справі на стороні позивача Навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №3 - колегіум Смілянської міської ради Черкаської області (20701, вул. Соборна, 73, м. Сміла, Черкаська область, код ЄДРПОУ 21380596) та Управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Смілянської міської ради (20701, вул. Перемоги, 18, м. Сміла, Черкаська область, код ЄДРПОУ 38627941) як третіх осіб, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору.

Встановити відповідачу строк для надіслання (надання) господарському суду та позивачу відзиву на позов у відповідності з вимогами статей 165, 178 Господарського процесуального кодексу України - протягом п`ятнадцяти днів з дня одержання цієї ухвали.

Запропонувати третім особам протягом п`ятнадцяти днів з моменту отримання даної ухвали подати через канцелярію суду та направити учасникам справи письмові пояснення в порядку ст. 179 ГПК України.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/ .

Роз`яснити сторонам та третім особам про їх обов`язок повідомляти суд про причини неявки в у підготовче засідання і, що у разі їх неявки наступають наслідки передбачені статтями 183, 202 Господарського процесуального кодексу України.

Роз`яснити позивачу, що відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 226 ГПК України суд залишає позов без розгляду, якщо позивач без поважних причин не подав витребувані судом докази, необхідні для вирішення спору, або позивач (його представник) не з`явився у судове засідання або не повідомив про причини неявки, крім випадку, якщо від нього надійшла заява про розгляд справи за його відсутності і його нез`явлення не перешкоджає вирішенню спору.

Явку сторін або їх представників в судове засідання визнати обов`язковою.

Копію ухвали надіслати учасникам справи в порядку ч. 11 ст. 242 ГПК України.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Чевгуз

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення03.07.2019
Оприлюднено03.07.2019
Номер документу82772664
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/785/19

Рішення від 15.09.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 07.08.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 07.02.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Чумак Ю.Я.

Ухвала від 27.12.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 17.12.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 21.10.2019

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Смірнова Л.Г.

Ухвала від 10.10.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 16.09.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 25.07.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 03.07.2019

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні