Ухвала
від 03.07.2019 по справі 815/1896/18
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

----------------------

У Х В А Л А

03 липня 2019 р.м.ОдесаСправа № 815/1896/18

П`ятий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

доповідача - судді Турецької І.О.

суддів - Стас Л.В., Шеметенко Л.П.

розглянувши питання про відмову у відкритті апеляційного провадження за апеляційною скаргою Головного управління ДФС в Одеській області на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 14 червня 2018 року у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю РЕССЕН до Головного управління ДФС в Одеській області про визнання протиправним та скасування наказу, -

В С Т А Н О В И В:

Рішенням Одеського окружного адміністративного суду від 14 червня 2018 року адміністративний позов ТОВ РЕССЕН задоволено.

На зазначене рішення суду, 24.05.2019 року Головним управлінням ДФС в Одеській області подано апеляційну скаргу, однак з пропуском встановленого ч.1 ст.295 КАС України строку.

Одночасно, з апеляційною скаргою, апелянтом подано заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження судового рішення. В обґрунтування якого зазначено, що контролюючий орган у липні 2018 року подавав апеляційну скаргу в межах, встановленого ч.1 ст.295 КАС України, строку, однак така скарга була повернута з причин несплати судового збору, у зв`язку з чим вважав, що має право на його поновлення.

Причини пропуску строку апеляційного оскарження вказані апелянтом були визнані судом неповажними, у зв`язку з чим, ухвалою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 10 червня 2019 року скарга була залишена без руху та надано апелянту строк - 10 днів з дня вручення цієї ухвали, для подачі заяви про поновлення строку апеляційного оскарження, в якій необхідно було вказати інші причини пропуску строку, якщо такі є .

Також судом апеляційної інстанції було зазначено, що у разі поновлення строку на апеляційне оскарження апелянту необхідно сплатити судовий збір у розмірі встановленому Законом України Про судовий збір від 08 липня 2011 року № 3674-VI.

Дану ухвалу суду апеляційної інстанції було отримано скаржником 21 червня 2019 року, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення.

01 липня 2019 року Головне управління ДФС в Одеській області подало клопотання про продовження строку усунення недоліків скарги.

У даному клопотанні мова йде про неможливість сплати судового збору, оскільки відсутні бюджетні асигнування. Однак, апелянтом не вказано інших причин пропуску строку апеляційного оскарження рішення суду першої інстанції, як це було передбачено ухвалою від 10 червня 2019 року.

За правилами ч.3 ст.298 КАС України апеляційна скарга залишається без руху також у випадку, якщо вона подана після закінчення строків, установлених статтею 295 цього Кодексу, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку, або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними. При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку або вказати інші підстави для поновлення строку.

Відповідно до п.4 ч.1 ст.299 КАС України суд апеляційної інстанції відмовляє у відкритті апеляційного провадження у справі, якщо скаржником у строк, визначений судом, не подано заяву про поновлення строку на апеляційне оскарження або наведені підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження визнані судом неповажними.

Враховуючи те, що підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження визнані судом неповажними, суд апеляційної інстанції відмовляє у відкритті апеляційного провадження.

Керуючись ст.ст. 299, 325 КАС України, суд -

У Х В А Л И В:

Відмовити Головному управлінню ДФС в Одеській області у відкритті апеляційного провадження на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 14 червня 2018 року у справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю РЕССЕН до Головного управління ДФС в Одеській області про визнання протиправним та скасування наказу.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту її підписання суддями та може бути оскаржена в касаційному порядку безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складання повного судового рішення.

Доповідач - суддя І.О. Турецька

суддя Л.В. Стас

суддя Л.П. Шеметенко

Повне судове рішення складено 03.07.2019 року.

СудП'ятий апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.07.2019
Оприлюднено04.07.2019
Номер документу82791051
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/1896/18

Ухвала від 03.07.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 10.06.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 23.10.2018

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Турецька І.О.

Ухвала від 27.08.2018

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н. В.

Ухвала від 27.07.2018

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Вербицька Н. В.

Рішення від 19.06.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В. В.

Ухвала від 27.04.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Андрухів В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні