Ухвала
від 05.07.2019 по справі 540/1333/19
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

05 липня 2019 р. м. ХерсонСправа № 540/1333/19

Суддя Херсонського окружного адміністративного суду Бездрабко О.І., перевіривши виконання вимог статей 160-161 КАС України за позовною заявою Фермерського господарства "Земля і Воля" до Великолепетиського управління ГУ ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі, третя особа: Управління державної казначейської служби України у Верхньорогачицькому районі Херсонської області про визнання дій протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,

встановив :

Фермерське господарство "Земля і Воля" звернулося з позовною заявою до Великолепетиського управління ГУ ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі, третя особа: Управління державної казначейської служби України у Верхньорогачицькому районі Херсонської області, в якій просить визнати протиправними дії відповідача щодо відмови у перерахуванні помилкової сплати орендної плати за землю на загальну суму 16000 грн., яку слід зарахувати у рахунок сплати єдиного податку з сільськогосподарських виробників 4 групи; зобов`язати Великолепетиське управління ГУ ДФС у Херсонській області підготувати та подати до відповідного органу, що здійснює казначейське обслуговування бюджетних коштів, висновок про перерахування ФГ "Земля і Воля" помилково перераховані податки в рахунок сплати єдиного податку з сільськогосподарських виробників 4 групи.

Відповідно до ч.1 ст.171 КАС України суддя після одержання позовної заяви з`ясовує, чи: відповідає позовна заява вимогам, встановленим статтями 160, 161, 172 цього Кодексу; немає інших підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Дослідивши позовну заяву та додані до неї документи встановлено, що вона не відповідає вимогам ст.160 КАС України з наступних підстав.

Так, положення п.2 ч.5 ст.160 КАС України передбачено, що в позовній заяві зазначаються: повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв`язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

Відповідач - суб`єкт владних повноважень, а у випадках, визначених законом, й інші особи, до яких звернена вимога позивача (п.9 ч.1 ст.4 КАС України).

Приписами п.41.1 ст.41 ПК України визначено, що контролюючими органами є центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову, державну митну політику, державну політику з адміністрування єдиного внеску, державну політику у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового та митного законодавства, законодавства з питань сплати єдиного внеску та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючий орган, його територіальні органи.

Відповідно до п.1 Положення про Головне управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці та м.Севастополі, затвердженого наказом Державної фіскальної служби України від 01.02.2019 р. № 80, Головне управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі є територіальним органом Державної фіскальної служби України, який підпорядковується ДФС. Головне управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі є органом доходів і зборів.

У складі ГУ ДФС на правах відокремлених підрозділів утворюються управління, до складу яких входять державні податкові інспекції.

Переліки управлінь, які утворюються на правах відокремлених підрозділів ГУ ДФС та державних податкових інспекцій, що утворюються у складі управлінь, утворених на правах відокремлених підрозділів ГУ ДФС, затверджуються окремим наказом ДФС.

Згідно з наказом ДФС України від 12.07.2018 р. № 445 "Про затвердження переліків управлінь, які утворені на правах відокремлених підрозділів ГУ ДФС в областях, та державних податкових інспекцій" до складу ГУ ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі входять: Новокаховське управління, Херсонське управління, Бериславське управління, Великолепетиське управління, Генічеське управління.

Таким чином, належним відповідачем є Головне управління ДФС у Херсонській області, АВтономній Республіці Крим та м.Севастополі.

Крім того, в порушення вимог п.2 ч.5 ст.160 КАС України позивачем не вказано у позовній заяві номери засобів зв`язку, офіційну електронну адресу або адресу електронної пошти ФГ "Земля і Воля".

Тому позовна заява відповідно до ч.1 ст.169 КАС України підлягає залишенню без руху із встановленням позивачу строку для усунення її недоліків, а саме позивачу необхідно надати уточнену позовну заяву, в якій вказати належного відповідача та всі дані учасників справи, відповідно до вимог п.2 ч.5 ст.160 КАС України.

Керуючись ч.1 ст.169 КАС України, суддя -

ухвалив :

Залишити позовну заяву без руху.

Позивачу усунути недолік позовної заяви у десятиденний строк з дня отримання ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Після усунення недоліків позовної заяви документи до суду направляти із вказівкою на номер справи 540/1333/19 та зазначенням прізвища судді, який прийняв ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

У разі невиконання цієї ухвали, позовна заява буде вважатися неподаною та повернута позивачу.

Ухвала окремо не оскаржується.

Суддя Бездрабко О.І.

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення05.07.2019
Оприлюднено09.07.2019
Номер документу82855417
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —540/1333/19

Постанова від 09.10.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Кравченко К.В.

Постанова від 09.10.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Кравченко К.В.

Ухвала від 23.09.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Кравченко К.В.

Ухвала від 23.09.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Кравченко К.В.

Рішення від 07.08.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Бездрабко О.І.

Ухвала від 07.08.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Бездрабко О.І.

Ухвала від 16.07.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Бездрабко О.І.

Ухвала від 05.07.2019

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Бездрабко О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні