Ухвала
від 04.07.2019 по справі 320/1017/19
МЕЛІТОПОЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дата документу 04.07.2019

Справа № 320/1017/19

Провадження № 2/320/1575/19

У Х В А Л А

04 липня 2019 року Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області у складі: головуючого судді - Редько О.В., за участі секретаря - Колеснікової Л.В., розглянувши у підготовчому засіданні в приміщенні Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа - Служба у справах неповнолітніх виконавчого комітету Мелітопольської міської ради про позбавлення батьківських прав ,

В С Т А Н О В И В :

В провадженні Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області перебуває цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа - Служба у справах неповнолітніх виконавчого комітету Мелітопольської міської ради про позбавлення батьківських прав .

Ухвалою Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області від 23 квітня 2019 року провадження по справі було відкрито.

У підготовче засідання сторони не з`явилися.

Судом при вивченні матеріалів цивільної справи було встановлено, що відповідно до ЗУ Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей постанови КМУ від 30 серпня 2007 року №1068 Про затвердження типових положень про службу у справах дітей служба у справах дітей Мелітопольської міської ради Запорізької області не має повноважень щодо участі у справі про позбавлення батьківських прав. Участь служби у справах дітей в судових засіданнях передбачена ст. 496 КПК України. Відповідно до ст. 19 СК України при розгляді вказаної справи обов`язковою є участь органу опіки та піклування. Тому суд приходить до висновку про заміну третьої сторони зі служба у справах неповнолітніх виконавчого комітету Мелітопольської міської ради на орган опіки та піклування виконавчого комітету Мелітопольської міської ради.

Крім того судом також встановлено, що місце проживання відповідача ОСОБА_2 зареєстровано за адресою: АДРЕСА_1 . Враховуючи те, що відповідач зареєстрований за вищезазначеною адресою, суд приходить до висновку про залучення Управління - служби у справах дітей Новокодацької районної у місті Дніпрі ради, до компетенції якого належить надання висновку про доцільність позбавлення батьківських прав відповідача.

У відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України у зв`язку з неявкою сторін фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Відповідно до ч. 1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть бути залучені до участі в справі до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження за заявою учасників справи у разі, коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін.

Відповідно до ст. 53 ч.3 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

Частинами 4 та 5 ст.53 ЦПК України передбачено, що про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права та обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

Як передбачено п. 2 ч. 2 ст. 198 ЦПК України, суд відкладає підготовче судове засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках, залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст.53, 198, 247 ЦПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Відкласти підготовче засідання у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа - Служба у справах неповнолітніх виконавчого комітету Мелітопольської міської ради про позбавлення батьківських прав до 10 жовтня 2019 року до 12 години 00 хвилин.

Залучити до участі як третю особу - орган опіки та піклування виконавчого комітету Мелітопольської міської ради Запорізької області (Запорізька область, м. Мелітополь, вул. Грушевського, буд. 5).

Виключити з кола третіх осіб службу у справах неповнолітніх виконавчого комітету Мелітопольської міської ради.

Залучити до участі як третю особу - Управління - служби у справах дітей Новокодацької районної у місті Дніпрі ради (Дніпропетровська область, м. Дніпро, вул. Шодуарівська, 7).

Встановити третім особам - органу опіки та піклування виконавчого комітету Мелітопольської міської ради Запорізької області та Управлінню - служби у справах дітей Новокодацької районної у місті Дніпрі ради строк для подання пояснень щодо позову в строк п`ятнадцять днів з дня отримання даної ухвали.

Роз`яснити третім особам органу опіки та піклування виконавчого комітету Мелітопольської міської ради Запорізької області та Управлінню - служби у справах дітей Новокодацької районної у місті Дніпрі ради, що копія пояснень та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з їх надісланням (наданням) до суду. Пояснення третьої особи повинні бути отримані учасниками справи завчасно до початку розгляду справи по суті (ч. 4 ст. 181 ЦПК України).

Роз`яснити третім особам, що до пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами третьою шостою статті 178 ЦПК України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://ml.zp.court.gov.ua/sud0815.

В підготовче судове засідання викликати позивача, відповідача та третіх осіб.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Мелітопольського

міськрайонного суду О.В.Редько

Дата ухвалення рішення04.07.2019
Оприлюднено16.07.2019
Номер документу83014753
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —320/1017/19

Ухвала від 21.02.2020

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Редько О. В.

Ухвала від 10.10.2019

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Редько О. В.

Ухвала від 18.07.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

Рішення від 18.07.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

Рішення від 08.07.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

Ухвала від 04.07.2019

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Редько О. В.

Ухвала від 23.04.2019

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Редько О. В.

Ухвала від 26.03.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

Ухвала від 11.03.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лисенко В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні