Ухвала
від 17.07.2019 по справі 466/5766/19
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 466/5766/19

У Х В А Л А

про забезпечення позову

17 липня 2019 року м. Львів

Шевченківський районний суд м. Львова

в складі: головуючого судді Єзерського Р. Б.

при секретарі Ваврин М. М.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Львові

заяву ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Бельгійське містечко 8 про забезпечення позову,-

в с т а н о в и в:

16 липня 2019 року ОСОБА_1 звернулася до Шевченківського районного суду м. Львова з позовною заявою до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Бельгійське містечко 8 про зобов`язання до вчинення дій.

Одночасно, 16 липня 2019 року ОСОБА_1 подала заяву про забезпечення позову, в якій просить застосувати заходи забезпечення позову шляхом заборони Об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку Бельгійське містечко 8 та будь-яким іншим особам та організаціям вчиняти дії щодо відключення квартири АДРЕСА_1 , власником якої є ОСОБА_1 , від житлово-комунальних послуг.

В обґрунтування цієї заяви покликається на те, що підставою для звернення до суду є неправильний розподіл вартості житлово-комунальних послуг та вартості послуг з управління будинком між власниками житлової площі в будинку АДРЕСА_2 , а саме: розподіл здійснюється виходячи з кількості квартир, а не з урахуванням загальної площі квартир та пропорційно розподіленої між власниками житлової площі нежитлових приміщень, які перебувають у їхній спільній сумісній власності.

Оскільки ОСББ Бельгійське містечко 8 та інші організації, які надають житлово-комунальні послуги можуть відключити заявницю від отримання послуг з водопостачання, газопостачання, електропостачання за неоплату у повному розмірі виставлених рахунків, то невжиття заходів забезпечення позову унеможливить здійснювати захист своїх прав ОСОБА_1 у судовому порядку та вимагатиме оплатити вартість послуг, яка необґрунтовано вказана у рахунках за грудень 2018 року - червень 2019 року.

За правилами ч. 1 ст. 153 ЦПК України, суд проводить розгляд заяви про забезпечення позову без повідомлення учасників справи.

У відповідності до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у зв`язку із розглядом справи за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Оглянувши матеріали заяви про забезпечення позову, вважаю, що таку слід задовольнити виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 2 ст. 149 ЦПК України забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так і на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Відповідно до п. 4 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 9 від 22 грудня 2006 року Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову , розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитись, зокрема, в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з`ясувати обсяг позовних вимог, дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам. Вирішуючи питання про забезпечення позову, суд має брати до уваги інтереси не тільки позивача, а й інших осіб, права яких можуть бути порушені у зв`язку із застосуванням відповідних заходів.

З врахуванням вищенаведеного, суд приходить до висновку про підставність та обґрунтованість побоювань позивача щодо ухилення відповідача в майбутньому від виконання рішення суду. У зв`язку з чим вважає, що невжиття відповідних заходів забезпечення позову, утруднить чи взагалі зробить неможливим виконання рішення суду в майбутньому.

Керуючись п. 4 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 9 від 22 грудня 2006 року Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову , ст. ст. 149, 153, 247 ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в:

в порядку забезпечення позову ОСОБА_1 до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Бельгійське містечко 8 про зобов`язання до вчинення дій,

- заборонити Об`єднанню співвласників багатоквартирного будинку Бельгійське містечко 8 та будь-яким іншим особам та організаціям вчиняти дії щодо відключення квартири АДРЕСА_1 , власником якої є ОСОБА_1 , від житлово-комунальних послуг.

Ухвала суду підлягає до негайного виконання.

Копію ухвали направити в Шевченківський ВДВС Львівського МУЮ,- для виконання.

Стягувач: ОСОБА_1 - РНОКПП - НОМЕР_1 , місце проживання: АДРЕСА_3 .

Боржник: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Бельгійське містечко 8 - ЄДРПОУ - 42709548, місцезнаходження якого: м. Львів, вул. Джерельна, 91.

Ухвала суду про забезпечення позову може бути пред`явлена до виконання до 17 липня 2022 року.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку до Львівського апеляційного суду шляхом подачі протягом п`ятнадцяти днів з дня складання ухвали суду апеляційної скарги.

Суддя: Р. Б. Єзерський

СудШевченківський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення17.07.2019
Оприлюднено18.07.2019
Номер документу83071676
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —466/5766/19

Ухвала від 16.02.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Стрільчук Віктор Андрійович

Постанова від 14.12.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Постанова від 14.12.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Постанова від 14.12.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Постанова від 14.12.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 23.10.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 16.10.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 16.10.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Ухвала від 16.10.2020

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Ванівський О. М.

Рішення від 12.08.2020

Цивільне

Шевченківський районний суд м.Львова

Єзерський Р. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні